Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / Οι ερυθρόλευκες επιδόσεις του ντέρμπι

Οι ερυθρόλευκες επιδόσεις του ντέρμπι

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να διευρύνει το σερί των 121 εντός έδρας νικών (το μεγαλύτερο στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ), καθώς γνώρισε την ήττα στην πρεμιέρα από τον Παναθηναϊκό με 68-71.

Το σερί άρχισε να γράφεται την 1η Μαρτίου 2008 όταν δύο εβδομάδες μετά από την εντός έδρας ήττα από τον Παναθηναϊκό με 64-82, ο Ολυμπιακός νίκησε την Ολύμπια Λάρισας με μεγάλη δόση δυσκολίας και σκορ 65-61. Έκτοτε μέτρησε εννιά συνεχόμενες κανονικές περιόδου χωρίς εντός έδρας ήττα. Μέχρι το χθεσινό ντέρμπι.

Ο Πρίντεζης 3ος ριμπάουντερ στην ιστορία του Ολυμπιακού

Δεν ήταν αποτελεσματικός στην επίθεση όμως ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν γενικά θετικός για την ομάδα του, σημειώνοντας μάλιστα ένα ιστορικό επίτευγμα. Με τα έξι ριμπάουντ που μάζεψε, έφτασε τα 1.132 με τον Ολυμπιακό και έγινε ο 3ος ριμπάουντερ στην ιστορία της ομάδας ξεπερνώντας τον Γιάννη Μπουρούση (1.127).

Ακόμη ο «υπαρχηγός» των ερυθρόλευκων…

*Έφτασε τα 317 παιχνίδια στο Πρωτάθλημα και έφτασε στην 34η θέση της λίστας τους Μπαλογιάννη, Νάκιτς και Βασιλόπουλο.

*Με τους οχτώ πόντους του ξεπέρασε τους 3.100 στην κατηγορία. Παράλληλα έγινε ο 2ος παίκτης στην ιστορία του Ολυμπιακού που ξεπέρασε τους 2.800 στο Πρωτάθλημα.

*Μαζεύοντας έξι αμυντικά ριμπάουντ έγινε ο 2ος μετά τον Ντράγκαν Τάρλατς που ξεπέρασε τα 800 με τον Ολυμπιακό.

Στα υπόλοιπα ατομικά επιτεύγματα για τους γηπεδούχους…

*Αυτή ήταν μόλις η 3η ήττα κανονικής περιόδου για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο σε σύνολο 75 αγώνων με τον Ολυμπιακό.

*170 παιχνίδια Πρωταθλήματος έφτασε ο Κώστας Παπανικολάου με τον Ολυμπιακό. Έτσι ξεπέρασε τον Γιώργο Σιγάλα και έγινε ο 9ος της σχετικής λίστας.

*Με τους οχτώ πόντους του ο Βαγγέλης Μάντζαρης ξεπέρασε τους 1.300 στη Stoiximan.gr Basket League.

Σε ομαδικό επίπεδο…

*Οι δύο ομάδες εκτέλεσαν με συνέπεια από μέση και κοντινή απόσταση με τον Ολυμπιακό μάλιστα να ισοφαρίζει την κορυφαία επίδοση του διημέρου έχοντας 19/35 δίποντα (54,28%) όπως χθες ο Προμηθέας στην Πυλαία.

*Ακόμη οι ερυθρόλευκοι με τις πέντε τάπες τους ισοφάρισαν την κορυφαία επίδοση της αγωνιστικής. Την ίδια είχε χθες ο Κολοσσός H Hotels κόντρα στο Ρέθυμνο.

About kokkina.gr TEAM

Στα kokkina.gr, γράφουμε στα κόκκινα! Γράφουμε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ και όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Για ό,τι γίνεται και δεν λέγεται και ό,τι λέγεται και δεν γίνεται. Ανεξάρτητα, ειλικρινά και πάνω απ' όλα... κόκκινα!

Δείτε επίσης

Μπαρτζώκας: «Θα συνεχίσουμε να παίζουμε, να προσπαθούμε και να μαχόμαστε» 

Ο Ολυμπιακός πέτυχε σπουδαία νίκη επί του Παναθηναϊκού, σε μια αναμέτρηση που δύο παίκτες, οι ...