Αρχική / ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ / Ντροπιαστική ήττα

Ντροπιαστική ήττα

Ένας ανούσιος Ολυμπιακός ηττήθηκε με σκορ 1-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης» από τον Ατρόμητο, στην αναμέτρηση της 6ης αγωνιστικής της Super League. Δεν υπέδειξε καθαρό πέναλτι ο Αρετόπουλος υπέρ των Πειραιωτών, στην φάση του 79ου λεπτού.

Ο αγώνας:

Ο Ολυμπιακός, με πολλά νέα πρόσωπα στο βασικό σχήμα, ξεκίνησε ορεξάτος το παιχνίδι και κατέγραψε την πρώτη του προσπάθεια στο 6ο λεπτό, όταν ο Μπεν έκανε την ατομική ενέργεια, σούταρε με δύναμη από απόσταση, με την μπάλα να περάνει αρκετά άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα, μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Σισέ έπιασε την κεφαλιά, με την μπάλα να καταλήγει εκτός εστίας.

Όσο περνούσε ο χρόνος, οι «ερυθρόλευκοι» ανέβαζαν την απόδοσή τους και πήγαιναν το παιχνίδι όλο και περισσότερο στον ρυθμό που τους βόλευε. Το ασφυκτικό πρέσινγκ από τους παίκτες του Λεμονή, δεν επέτρεπε στον Ατρόμητο να διατηρήσει στην κατοχή του την μπάλα και τον περιόριζε σε παθητικό ρόλο. Στο 20΄ ο Μάρτινς εκτέλεσε απ’ ευθείας το φάουλ από πλάγια θέση, με τον Ντιγκινί να βάζει την προβολή στην μπάλα και να την απομακρύνει, πριν αυτή καταλήξει σε παίκτη των Πειραιωτών.

Ο Ολυμπιακός ενώ είχε σωστή κυκλοφορία και προσέγγιζε με ευκολία την αντίπαλη περιοχή, δεν είχε την σωστή τελική πάσα που θα έβγαζε κάποιον από τους παίκτες της επιθετικής γραμμής σε θέση βολής. Στο 31΄ Καρσελά, Μάριν και Φιγκέιρας συνδυάστηκαν ωραία, ο Πορτογάλος έκανε την κεφαλιά προς την εστία, με τον Γιαννούλη να μπλοκάρει σταθερά.

Στον χρόνο που απέμενε μέχρι το τέλος του Α΄ ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι συνέχισαν στο ίδιο τέμπο και στο 43΄ έχασαν σημαντική ευκαιρία για να προηγηθούν. Ο Οτζίτζα με εξαιρετική μπαλιά βρήκε τον προωθημένο Κούτρη, ο οποίος έβγαλε συστημένη σέντρα για το κεφάλι του Τζούρτζεβιτς, όμως ο Σέρβος δεν έκανε καλή επαφή με την μπάλα, στέλνοντάς την μακριά από την εστία.

Έλλειψη συγκέντρωσης και γκολ από το… πουθενά

Στην επανάληψη, ο Ατρόμητος μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και στο 48΄ απείλησε με το σουτ του Ντιγκινί. Ο Ολυμπιακός δεν είχε συγκέντρωση στο παιχνίδι του και έψαχνε να βρει τα πατήματά του, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα στο 60ο λεπτό, η «ερυθρόλευκη» άμυνα να μην αντιδράσει σωστά και ο Κυβρακίδης ολομόναχος από πλεονεκτική θέση να στείλει με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν ν’ αντιδράσουν γρήγορα και να επαναφέρουν ξανά την ισορροπία στο σκορ. Ο Λεμονής πέρασε και τον Εμενίκε στον αγωνιστικό χώρο για να ενισχύσει κι άλλο την επιθετικότητα της ομάδας, όμως το πρόβλημα στην τελική πάσα παρέμενε, με συνέπεια να μην ολοκληρώνονται οι φάσεις μπροστά από τα καρέ του Γιαννούλη.

Όσο κυλούσαν τα λεπτά, ο Ολυμπιακός ανέβαζε την πίεσή του, αλλά όσο δεν έβρισκε τρόπους για να «ξεκλειδώσει» την αντίπαλη άμυνα ο εκνευρισμός των παικτών αυξάνονταν. Στο 78ο λεπτό ο Εμενίκε έπιασε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, αλλά έβαλε πολύ άσχημα το σώμα του και η μπάλα πέρασε πολλά μέτρα πάνω από την εστία. Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Σεμπά πέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο, ο οποίος τον ανέτρεψε μέσα στην περιοχή, με τον Αρετόπουλο όμως να μην υποδεικνύει την παράβαση. Ο Ατρόμητος απάντησε τρία λεπτά αργότερα στην κόντρα επίθεση, με τον Βασιλακάκη να σουτάρει και την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Στα τελευταία δέκα λεπτά που απέμεναν, οι Πειραιώτες έκαναν μια έσχατη προσπάθεια για να φτάσουν σε κάποιο γκολ, όμως ο τρόπος με τον οποίο το επιχειρούσαν αυτό, δεν είχε κανένα αποτέλεσμα και έτσι το 0-1 διατηρήθηκε μέχρι τέλους.

Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Προτό, Κούτρης, Νικολάου, Σισέ, Φιγκέιρας, Μάρτινς (Εμενίκε 60΄), Ρομαό, Μπεν (Μάριν 12΄), Οτζίτζα, Καρσελά (Σεμπά 52΄), Τζούρτζεβιτς

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Γιαννιώτης, Γιαννούλης, Ρισβάνης, Χατζησαΐας, Κυβρακίδης, Ουμπίδες (Μπουσούλατζιτς), Βασιλακάκης (83΄ Ζησόπουλος), Μάντσον, Ντιγκινί, Μανούσος (Καρασαλίδης 71΄), Ουάρντα

About kokkina.gr TEAM

Στα kokkina.gr, γράφουμε στα κόκκινα! Γράφουμε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ και όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Για ό,τι γίνεται και δεν λέγεται και ό,τι λέγεται και δεν γίνεται. Ανεξάρτητα, ειλικρινά και πάνω απ' όλα... κόκκινα!

Δείτε επίσης

Θες πλεονέκτημα; Κάνε διπλό!

Photo credit: Fede Bocchio Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της RS της Ευρωλίγκας και πλέον κάθε ...