Αρχική / ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ / Αστεράτη πρόκριση!

Αστεράτη πρόκριση!

Ο Ολυμπιακός κάνοντας σε γενικές γραμμές καλό παιχνίδι, κέρδισε με 1-0 την Ριέκα στην Κροατία και με συνολικό σκορ 3-1, πήρε την πρόκριση για τους ομίλους του Champions League. 

Έτσι ξεκίνησε

Ο Μπέσνικ Χάσι παρέταξε στο βασικό σχήμα τον Καπίνο κάτω από τα δοκάρια, η τετράδα στην άμυνα αποτελούνταν από τους Κούτρη, Ρέτσο, Βούκοβιτς και Ομάρ. Δίδυμο στα χαφ ήταν ο Ζιλέ με τον Ρομαό και πιο μπροστά οι Οφόε, Μάριν, Καρσελά. Στην κορυφή της επίθεσης, ήταν ο Μπεν.

Η Ριέκα ξεκίνησε πιο δυναμικά το παιχνίδι και προσπάθησε να αιφνιδιάσει μ’ ένα γρήγορο γκολ τον Ολυμπιακό, όμως η «ερυθρόλευκη» άμυνα αντιδρούσε σωστά κι έφραζε όλους τους διαδρόμους προς τα καρέ του Καπίνο. Ανασταλτικά οι Πειραιώτες λειτουργούσαν σωστά, όμως δεν μπορούσαν να διατηρήσουν την μπάλα στην κατοχή τους, κάνοντας διαδοχικά λάθη στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Στο 8ο λεπτό ο Γκοργκόν έκανε την ατομική ενέργεια αποφεύγοντας δύο παίκτες του Ολυμπιακού και αναγκάζοντας τον Ρομαό να του κάνει το φάουλ για να τον σταματήσει, με τον διαιτητή να δείχνει την κίτρινη κάρτα στον μέσο των πρωταθλητών Ελλάδας. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μίσιτς, όμως ο Καπίνο αντέδρασε σωστά και μπλόκαρε με ευκολία την μπάλα. Τέσσερα λεπτά αργότερ, οι γηπεδούχοι μπήκαν απειλητικά στην περιοχή του Ολυμπιακού και πλησίασαν στο 1-0, όμως ο Ρέτσος έδιωξε ψύχραιμα πάνω στην γραμμή. Ο Βούκοβιτς δεν κατάφερε ν’ απομακρύνει με το κεφάλι, ο Γκαβράνοβιτς έγινε κάτοχος της μπάλας, έκανε το πλασέ, με την μπάλα να κοντράρει και τον Ρέτσο ν’ απομακρύνει πάνω στην γραμμή. Στο 13΄ ο Μίσιτς βρήκε χώρο να σουτάρει έξω από την περιοχή, από πλάγια θέση, με την μπάλα να περνάει άουτ.

Από εκείνο το σημείο κι έπειτα, ο Ολυμπιακός κατάφερε να ισορροπήσει για ένα διάστημα το παιχνίδι και στο 19΄ έγινε απειλητικός με τον Μπεν. Ο Οφόε έκανε την σέντρα από τ’ αριστερά, ο Μπεν πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι, όμως η κεφαλιά του πέρασε παράλληλα. Η απάντηση των Κροατών ήταν άμεση, με τον Έμπερ να εκμεταλλεύεται το λάθος του Βούκοβιτς, να τροφοδοτεί τον Γκοργκον και την κεφαλιά του τελευταίου να περνάει λίγο άουτ.

«Χτύπησε» στην κόντρα με Μάριν

Κι ενώ η Ριέκα έδειχνε να παίρνει και πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων, ο Ολυμπιακός βρήκε τον τρόπο να φτάσει στο γκολ και ν’ απλοποιήσει τα πράγματα. Ο Καρσελά με τον Οφόε πίεσαν αποτελεσματικά στον χώρο του κέντρου και κέρδισαν την μπάλα με τον Οφόε να κάνει μερικά μέτρα και να βγάζει την κάθετη μπαλιά για τον Μάριν, ο οποίος είχε όλο τον χώρο και τον χρόνο για να κάνει το σωστό και το έκανε, πλασάροντας ιδανικά τον Σλούγκα για το 1-0, στο 25ο λεπτό. Το τέρμα του Γερμανού έδωσε επιπλέον ώθηση στου φιλοξενούμενους, οι οποίοι πήραν τον έλεγχο του αγώνα. Στο 30΄ και πάλι ο Μάριν έγινε απειλητικός, όμως το σουτ του απομάκρυνε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Σλούγκα.

Στον χρόνο που υπολείπονταν για το τέλος του Α΄ μέρους, η ομάδα του Μπέσνικ Χάσι επέβαλλε τον ρυθμό της στον αγωνιστικό χώρο και θα μπορούσε να πάει με μεγαλύτερο προβάδισμα στ’ αποδυτήρια, όμως στο 33΄ η προβολή του Βούκοβιτς σταμάτησε στο δοκάρι, με το 0-1 να παραμένει μέχρι την ανάπαυλα.

Στην επανάληψη, οι Κροάτες μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και περιόρισαν σε παθητικό ρόλο τον Ολυμπιακό. Στο 50ο λεπτό ο Βέσοβιτς από το ύψος της μεγάλης περιοχής έκανε το πλασέ πριν προλάβει ο Καρσελά να βάλει την κόντρα, με την μπάλα να περνάει άουτ. Τρία λεπτά αργότερα, ήταν σειρά του Μίσιτς ν’ απειλήσει, όμως ο Καπίνο με μία σπουδαία απόκρουση του στέρησε το γκολ. Οι γηπεδούχοι βλέποντας ότι ο Κούτρης αντιμετώπιζε πρόβλημα, πήγαν όλες τις επιθέσεις από την αριστερή πλευρά και στο 56΄ ο Γκοργκόν έκανε την ατομική ενέργεια, όμως το τελείωμά του δεν ήταν καλό και πέρασε εκτός εστίας.

Η Ριέκα συνέχισε να πιέζει ψηλά για να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης, δίνοντας την δυνατότητα στον Ολυμπιακό να «χτυπήσει» στην κόντρα. Στο 65ο λεπτό οι «ερυθρόλευκοι» εκδήλωσαν αντεπίθεση με τους Οφόε και Μάριν και τον Φιγκέιρας να ανεβαίνει από τ’ αριστερά για υποστήριξη. Ο Πορτογάλος έγινε κάτοχος της μπάλας τελικά, δοκίμασε το πλασέ μέσα από την περιοχή, με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι της αντίπαλης εστίας.

Στο 78ο λεπτό, ο Ματέι δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στο γήπεδο βγήκε σε θέση βολής απέναντι από τον Καπίνο, όμως το τελείωμά του ήταν κακό και κατέληξε άουτ. Ο Ολυμπιακός απάντησε τέσσερα λεπτά αργότερα με τον Μπεν, ο οποίος βρέθηκε φάτσα με το τέρμα, αλλά σούταρε άτσαλα και η μπάλα σταμάτησε επάνω στο σώμα του Πρσκάλο.

Η τελευταία καλή στιγμή του ματς καταγράφτηκε στο 90ο λεπτό και ήταν για του Κροάτες. Ο Έμπερ εκτέλεσε το φάουλ, ο Γκαβράνοβιτς πήρε την κεφαλιά, με την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Καπίνο. Στον χρόνο που απέμενε δεν άλλαξε κάτι, με τον Ολυμπιακό να πανηγυρίζει τη νίκη και την επιστροφή του στους ομίλους του Champions League.

About kokkina.gr TEAM

Στα kokkina.gr, γράφουμε στα κόκκινα! Γράφουμε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ και όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Για ό,τι γίνεται και δεν λέγεται και ό,τι λέγεται και δεν γίνεται. Ανεξάρτητα, ειλικρινά και πάνω απ' όλα... κόκκινα!

Δείτε επίσης

Θες πλεονέκτημα; Κάνε διπλό!

Photo credit: Fede Bocchio Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της RS της Ευρωλίγκας και πλέον κάθε ...