Αρχική / ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ / Άξιος νικητής, στο χέρι του η πρόκριση

Άξιος νικητής, στο χέρι του η πρόκριση

Ο Ολυμπιακός έχασε ένα… κάρο ευκαιρίες, δέχτηκε ένα γκολ κόντρα στην ροή του ματς, αλλά με δύο τέρματα στο Β΄ ημίχρονο, κατάφερε ν’ ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση και να πάρει τη νίκη με 2-1.

Ο αγώνας:

Μετά το μουδιασμένο ξεκίνημα, ο Ολυμπιακός ανέβασε ρυθμούς και επέβαλλε τον ρυθμό του μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Στο 7ο λεπτό, η μπάλα από κόντρα έφτασε στα πόδια του Μπεν ο οποίος σούταρε με δύναμη, ψηλά όμως πάνω από την εστία. Στο αμέσως λεπτό ο Έμπερ έφυγε στην πλάτη της «ερυθρόλευκης» άμυνας, μπήκε από τα δεξιά στην περιοχή, έκανε το σουτ, στέλνοντας την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Καπίνο. Οι Πειραιώτες τέσσερα λεπτά αργότερα έφτασαν μια ανάσα από το 1-0, όμως ο Σεμπά νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον Σλούγκα. Οι παίκτες του Μπέσνικ Χάσι αύξησαν κι άλλο την πίεσή τους και στο 16 έγιναν και πάλι απειλητικοί, όμως ο Μπεν δεν σημάδεψε σωστά

«Σφυροκόπημα» χωρίς γκολ

Ο Ολυμπιακός όσο περνούσε ο χρόνος γινόταν όλο και πιο δραστήριος, καθώς ο Καρσελά μοίραζε εξαιρετικά το παιχνίδι, όμως στην τελική προσπάθεια τα… χαλούσε. Σε δύο περιπτώσεις (στο 26΄ και το 29΄) ο Μπεν βρήκε χώρο να εκτελέσει, αλλά το σουτ του πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι ενώ την κεφαλιά του μπλόκαρε ο Σλούγκα. Λίγες στιγμές αργότερα και συγκεκριμένα στο 30΄, ο Μάριν κινήθηκε στο 2ο δοκάρι η μπάλα του στρώθηκε, ο Γερμανός σούταρε με δύναμη, αναγκάζοντας τον Σλούγκα να πέσει στην αριστερή του γωνία και ν’ απομακρύνει.

Γκολ από το… πουθενά και 0-1

Στο 40ο λεπτό, ο Ολυμπιακός κατέγραψε μία ακόμη σημαντική ευκαιρία. Οι «ερυθρόλευκοι» κυκλοφόρησαν με υπομονή την μπάλα, ο Οφόε έκανε την σέντρα για τον Μπεν, ο οποίος από πλεονεκτική θέση, δεν κατάφερε αμαρκάριστος να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Αυτό που δεν έκανε ο Ολυμπιακός, σχεδόν, από την αρχή της αναμέτρησης, το έκανε ο Έμπερ στο 41ο λεπτό. Ο Βραζιλιάνος με ωραία ντρίπλα ξέφυγε από το μαρκάρισμα του Ρομαό και με δυνατό σουτ νίκησε τον Καπίνο, ο οποίος δεν κάλυψε σωστά την γωνία του.

Στον χρόνο που απέμενε μέχρι το τέλος, δεν άλλαξε κάτι με το 0-1 να παραμένει για τους Κροάτες.

Με την έναρξη της επανάληψης ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αιφνιδιάσει την αντίπαλό του και να φτάσει σ’ ένα γρήγορο γκολ, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Οι παίκτες του Χάσι παρ’ όλα αυτά δεν σταμάτησαν την προσπάθεια και στο 65΄ δικαιώθηκαν, ισοφαρίζοντας το παιχνίδι. Ο Φορτούνης έκανε το γύρισμα από τα δεξιά στο ύψος του πέναλτι και ο επερχόμενος Οφόε μ’ ένα εξαιρετικό πλασέ στην κίνηση κεραυνοβόλησε τον Σλούγκα, φέρνοντας το σκορ σε ισορροπία.

Μετά την επίτευξη του γκολ, οι πρωταθλητές Ελλάδας προσπάθησαν να φτάσουν και σε δεύτερο τέρμα, όμως καμία από τις προσπάθειές τους δεν παραβίασε την αντίπαλη εστία. Στο 82΄ η Ριέκα έμεινε με παίκτη λιγότερο, μετά την αποβολή του Σούτα με 2η κίτρινη κάρτα, με τον Ολυμπιακό ν’ αποκτά το αριθμητικό πλεονέκτημα. Στον χρόνο που είχαν στην διάθεσή τους οι «ερυθρόλευκοι» έβαλαν τους αντιπάλους τους μέσα στα καρέ, αναζητώντας επίμονα το δεύτερο γκολ.

Το κρατούσε για το τέλος

Με την συμπλήρωση 90 λεπτών στο παιχνίδι, ο Ολυμπιακός στάθηκε για μία ακόμη φορά άτυχος, καθώς η κεφαλιά του Ανδρούτσου, μετά την σέντρα του Κούτρη, κατέληξε στα δίχτυα. Ακόμα και μετά από αυτό όμως οι παίκτες του Χάσι δεν πτοήθηκαν και έφτασαν στο 2-1 στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Ρομάο. Ο Φορτούνης εκτέλεσε το φάουλ, ο Σλούγκα απομάκρυνε, με την μπάλα να φτάνει στον Ομάρ. Ο Νορβηγός έκανε αμέσως το γύρισμα, η άμυνα των Κροατών δεν απομάκρυνε και ο Ρομαό με κεφαλιά εξ’ επαφής, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στα τελευταία δευτερόλεπτα της αναμέτρησης ο Κούτρης έκανε την σέντρα από τ’ αριστερά, ο Μπεν κατάφερε να κοντρολάρει, δέχτηκε το μαρκάρισμα από πίσω, έπεσε στο χορτάρι, όμως ο διαιτητής δεν υπέδειξε την παράβαση, δείχνοντας να συνεχιστεί το παιχνίδι και κάπως έτσι γράφτηκε ο επίλογος.

Οι δύο ομάδες πλέον, ανανεώνουν το ραντεβού τους για την προσεχή Τρίτη, με τον Ολυμπιακό να έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση.

About kokkina.gr TEAM

Στα kokkina.gr, γράφουμε στα κόκκινα! Γράφουμε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ και όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Για ό,τι γίνεται και δεν λέγεται και ό,τι λέγεται και δεν γίνεται. Ανεξάρτητα, ειλικρινά και πάνω απ' όλα... κόκκινα!

Δείτε επίσης

Θες πλεονέκτημα; Κάνε διπλό!

Photo credit: Fede Bocchio Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της RS της Ευρωλίγκας και πλέον κάθε ...