Αρχική / ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ / Ισόπαλος στα πλέι-οφ

Ισόπαλος στα πλέι-οφ

Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 στο δεύτερο παιχνίδι με την Παρτιζάν και με συνολικό σκορ 5-3, πήρε την πρόκριση για τα πλέι-οφ του Chmpions League.

Ο αγώνας:

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν μουδιασμένα το παιχνίδι και προσπαθούσαν να βρούνε τα πατήματά τους στα πρώτα δέκα λεπτά. Την πρώτη μεγάλη στιγμή της αναμέτρησης την σημείωσαν οι φιλοξενούμενοι στο 14ο λεπτό. Ο Γιάνκοβιτς με σέντρα ακριβείας βρήκε τον Τζούρτζεβιτς στο δεύτερο δοκάρι, ο οποίος επιχείρησε να σκοράρει με κεφαλιά, όμως ο Καπίνο απέκρουσε εντυπωσιακά, διατηρώντας ανέπαφη την εστία του. Η φάση αυτή αφύπνισε τους «ερυθρόλευκους» οι οποίοι πήραν μέτρα στο χώρο και την κατοχή της μπάλας.

Στο 21΄ ο Μάριν κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή και την εκτέλεση ανέλαβε ο Καρσελά. Ο επιθετικός του Ολυμπιακού εκτέλεσε απ’ ευθείας, ο Κλιάιτς δεν υπολόγισε σωστά, με αποτέλεσμα η μπάλα να του φύγει μέσα από τα χέρια και να καταλήξει στα δίχτυα.

Μετά την επίτευξη του γκολ, ο Ολυμπιακός έδωσε χώρο και την πρωτοβουλία των κινήσεων στους Σέρβους, με αποτέλεσμα στο 32΄ ο Σουμά να ισοφαρίσει. Ο Γιάνκοβιτς βρήκε τον χώρο και έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, ο Καπίνο δεν αντέδρασε σωστά, με αποτέλεσμα η μπάλα να χτυπήσει στο στήθος του και να στρωθεί στον επερχόμενο Σουμά, ο οποίος σκόραρε με δυνατό πλασέ.

Αυτή η εξέλιξη αποσυντόνισε τους Πειραιώτες, οι οποίοι χωρίς συγκέντρωση και υπομονή στο παιχνίδι τους υπέπεσαν σε διαδοχικά λάθη, δίνοντας την δυνατότητα στους αντιπάλους τους να μπούνε με αξιώσεις μέσα στην περιοχή και ν’ απειλήσουν τον Καπίνο. Παρά όμως την καθίζηση, ο Ολυμπιακός δεν το πλήρωσε και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σκορ στην ισοπαλία.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης, η Παρτίζαν πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, όμως ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που είχε την ουσία. Στο 50ο λεπτό, οι γηπεδούχοι επιτέθηκαν από την αριστερή πλευρά, η μπάλα έφτασε στα πόδια του Κούρτη, ο οποίος με μια εξαιρετική σέντρα βρήκε τον Φορτούνη που κινήθηκε σαν κρυφός φορ και με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, έστειλε για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα της αντίπαλης εστίας.

Το δεύτερο γκολ έλυσε τα πόδια των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού, οι οποίοι στο 57΄ άγγιξαν το 3-1, όμως ο Κλιάιτς εξουδετέρωσε την εξ’ επαφής κεφαλιά του Βούκοβιτς, μετά το φάουλ του Φορτούνη. Οι παίκτες του Χάσι είχαν πάρει τα ηνία του αγώνα και στο 60΄ ο Καρσελά προσπάθησε με σουτ έξω από την περιοχή να σκοράρει, όμως ο Κλιάιτς έπεσε στην γωνία του και αποσόβησε τον κίνδυνο. Η Παρτίζαν από την πλευρά της περίμενε τα πάντα επιθετικά από τον Γιάνκοβιτς, ο οποίος όμως απέναντι σε όλη την άμυνα του Ολυμπιακού, δεν μπορούσε να κάνει πολλά πράγματα.

Στον χρόνο που απέμενε ο Ολυμπιακός έδειχνε να διαχειρίζεται χωρίς δυσκολία το υπέρ του προβάδισμα, όμως το γεγονός ότι χαλάρωσε στα τελευταία λεπτά το πλήρωσε. Συγκεκριμένα στο 84΄, μετά από ατομική ενέργεια του Γιάνκοβιτς, η μπάλα έφτασε στον Τζούρτζεβιτς, ο οποίος με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, έστειλε την μπάλα στο δεξί παραθυράκι του Καπίνο, φέρνοντας το σκορ σε ισορροπία. Δύο λεπτά αργότερα, οι πρωτθλητές Ελλάδας κινδύνεψαν να δεχτούν και τρίτο γκολ μετά το λάθος γύρισμα του Οτζίτζα, το οποίο δεν αξιοποίησε ο Γιάνκοβιτς, ο οποίος πλάσαρε πολύ ψηλά άουτ. Η συγκεκριμένη, ήταν και η τελευταία σημαντική στιγμή που καταγράφτηκε στο ματς, με το 2-2 να διατηρείται μέχρι τέλους.

About kokkina.gr TEAM

Στα kokkina.gr, γράφουμε στα κόκκινα! Γράφουμε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ και όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Για ό,τι γίνεται και δεν λέγεται και ό,τι λέγεται και δεν γίνεται. Ανεξάρτητα, ειλικρινά και πάνω απ' όλα... κόκκινα!

Δείτε επίσης

ΘΡΥΛΙΚΗ ανατροπή στο Βελιγράδι!

Με τεράστια ανατροπή από το -14 (52-38 στο 27΄), ο Ολυμπιακός «απέδρασε» από το Βελιγράδι ...