Αρχική / ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ / Νέα φιλική νίκη

Νέα φιλική νίκη

Ακόμη μία φιλική νίκη σημείωσε ο Ολυμπιακός, καθώς μετά το 6-0 κόντρα στην Μάλιν, επικράτησε με 2-0 και της ολλανδικής Άλκμααρ.

Ο Μπεν ήταν ο σκόρερ και των δύο τερμάτων στο 60’ και στο 61’. Οι Οφόε και Καρσελά αγωνίστηκαν για πρώτη φορά με την ερυθρόλευκη φανέλα και έδειξαν τα πρώτα καταπληκτικά τους στοιχεία, με τον Βέλγο μάλιστα να βγάζει την ασίστ στο πρώτο γκολ της ομάδας μας και να κερδίζει το πέναλτι στο δεύτερο. Επόμενο φιλικό τεστ για τους «ερυθρόλευκους» είναι προγραμματισμένο για το Σάββατο (15/7) κόντρα στη Λόκερεν.

Ο Μπέσνικ Χάσι παρέταξε τον Ολυμπιακό με διάταξη 4-3-3. Ο Γιαννιώτης ήταν κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά ήταν οι Φιγκέιρας, Σισέ, Ρέτσος και Ντε Λα Μπέγια. Ο Ζντιέλαρ ήταν ο «κόφτης» και μπροστά του, σε «ανάποδο τρίγωνο», την τριάδα συμπλήρωναν οι Μάρτινς και Ανδρούτσος. Στην επίθεση ήταν αριστερά ο Σεμπά, δεξιά ο Ελιουνούσι και στην κορυφή ο Καρίμ Ανσαριφάρντ.

Στο πρώτο μέρος η ομάδα μας είχε καλή πίεση προς τον αντίπαλο. Από τα πρώτα λεπτά ανέλαβε τον έλεγχο και δεν πιέστηκε ιδιαιτέρως. Οι ποδοσφαιριστές του Μπέσνικ Χάσι προσπαθούσαν να ανοίξουν πολύ το παιχνίδι και να παίξουν από τα άκρα, ανεβάζοντας παράλληλα τα μπακ. Φιγκέιρας και Ντε Λα Μπέγια είχαν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, από το πρώτο λεπτό. Πολλές μπάλες έπαιρνε, στον χώρο του κέντρου, ο Μάρτινς, προκειμένου να την περάσει μπροστά, στην επίθεση. Ο Ζντιέλαρ είχε περισσότερο το νου του στο ανασταλτικό κομμάτι και όταν η μπάλα περνούσε από τα πόδια του, οι οδηγίες του Μπέσνικ Χάσι ήταν να την ανοίγει στις πτέρυγες, όπου οι ακραίοι μπακ ανέβαιναν, παίρνοντας παράλληλα επιλογές από την κίνηση των εξτρέμ και του Ανσαριφάρντ.

Το ματς στο πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά ισορροπημένο. Η ΑΖ απείλησε την εστία του Γιαννιώτη σε 2-3 περιπτώσεις, όπως αντίστοιχα και ο Ολυμπιακός την εστία των Ολλανδών, σε άλλες τόσες. Αρκετές «μπούκες» προς την αντίπαλη περιοχή επιχείρησε ο Σεμπά, περισσότερο στη γραμμή έπαιζε ο Ελιουνούσι, ο οποίος συνέκλινε λιγότερο, προκειμένου να παίρνει χώρο και ο Φιγκέιρας. Πολύ καλοί στις επεμβάσεις τους οι Ρέτσος και Σισέ, στο κέντρο της άμυνας, κράτησαν με άνεση το «μηδέν» πίσω, όπως και ο Γιαννιώτης, με τις επεμβάσεις του (λίγες), όποτε χρειάστηκε.

Συνολικά, από το πρώτο μέρος έλειψε η μεγάλη φάση, οι δύο ομάδες κινήθηκαν περίπου στα ίδια στάνταρ απόδοσης και το 0-0, αποτέλεσμα με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος, χαρακτηρίζεται δίκαιο. Ο Θρύλος έμεινε με άνεση μακριά από τον κίνδυνο, έβγαλε ορισμένες φάσεις και με την έναρξη της επανάληψης, ο Μπέσνικ Χάσι προέβη και σε τρεις αλλαγές. Ο Νικολάου είχε περάσει, αντί του Ρέτσου, στο κέντρο της άμυνας, πριν τη λήξη του πρώτου μέρους. Ο προπονητής του Ολυμπιακού απέσυρε τον Ρέτσο, για να μην τον πιέσει, καθώς τις προηγούμενες ημέρες ο νεαρός αμυντικός δεν είχε προπονηθεί σε φουλ ρυθμό. Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Βάντις Οτζίτζα Οφόε και ο Μεχντί Καρσελά έκαναν την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο και παράλληλα ντεμπούτο με τη φανέλα του Θρύλου! Στο ματς πέρασε και ο Μπεν, στην κορυφή της επίθεσης, αντί του Ανσαριφάρντ. Ο Οφόε πέρασε σαν «ψευτοδεκάρι» και ο Καρσελά δεξιά. Αριστερά έμεινε ο Σεμπά.

Ο Ολυμπιακός άφησε μέτρα στην ΑΖ και δοκίμασε να παίξει περισσότερο με αντεπιθέσεις. Το τρικ έπιασε και λίγο μετά το 60’ η ομάδα μας προηγήθηκε με 2-0! Μαζεμένα δύο γκολ, από τον Μπεν, ο οποίος στην πρώτη περίπτωση εκμεταλλεύτηκε άριστα την ασίστ του Οφόε και στη δεύτερη εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε, επίσης, ο Οφόε. Ο Βέλγος έκανε με το «καλημέρα» αισθητή την παρουσία του, στο παιχνίδι του Ολυμπιακού μοιράζοντας ασίστ και οργανώνοντας τη μεσαία γραμμή. Στόχος του Οφόε είναι να απελευθερώσει ακόμη περισσότερο τον Φορτούνη και προς αυτή την κατεύθυνση ήταν οι κινήσεις του. Στο 63’ ο Μπέσνικ Χάσι έκανε αρκετές αλλαγές μαζεμένες και η ενδεκάδα διαμορφώθηκε ως εξής: Γιαννιώτης στο τέρμα, δεξιά στην άμυνα ο Ελαμπντελαουί, αριστερά ο Κούτρης, στόπερ οι Ρομαό και Νικολάου. Ο Ταχτσίδης «εξάρι», ο Οφόε «οκτάρι», ο Φορτούνης «δεκάρι». Στα άκρα δεξιά ο Καρσελά, αριστερά ο Μάριν και στην κορυφή της επίθεσης ο Μπεν.

Ο Καρσελά έπαιξε στα δεξιά και έδειξε μερικά μόνο από τα καταπληκτικά στοιχεία του. Γρήγορος, εκρηκτικός, με υπέροχη κοφτή ντρίμπλα, ο Μαροκινός αναστάτωσε ουκ ολίγες φορές την αριστερή πλευρά της άμυνας της ΑΖ. Πολλές κινήσεις, τόσο επάνω στη γραμμή, όσο και προς τα μέσα, προς τον άξονα, με τον νεοαποκτηθέντα εξτρέμ του Ολυμπιακού να μη διστάζει να δοκιμάσει και τα δύο του πόδια σε σουτ. Η ΑΖ προσπάθησε να συνέλθει από το διπλό σοκ του 60’ και του 61’ και να μειώσει. Πίεσε, ανέλαβε την πρωτοβουλία του αγώνα και προσπάθησε να φτάσει στο γκολ. Ο Ολυμπιακός αντεπεξήλθε με άνεση και σε αυτό το κομμάτι δίχως να δεχθεί γκολ. Πολύ καλός στην θέση του ο Ομάρ, όπως και ο Κούτρης, έκαναν επελάσεις (περισσότερες ο Νορβηγός και λιγότερες ο Κούτρης, ο οποίος πρόσεχε πολύ τα μετόπισθεν.

Λίγο πριν το 80’, ο Μπέσνικ Χάσι απέσυρε Καρσελά και Οφόε. Οι δύο άσοι του Θρύλου έδειξαν μερικά μόνο από τα στοιχεία τους και από τη στιγμή που δεν έχουν πολλές προπονήσεις στα πόδια τους, δεν πιέστηκαν περαιτέρω από τον προπονητή του Θρύλου και πέρασαν στον πάγκο. Στο ματς πέρασαν οι Μανθάτης και Σιώπης. Πολλές λύσεις, ήδη, στα χέρια του προπονητή του Ολυμπιακού, προκειμένου να «χτίσει» την ομάδα για τα προκριματικά του UEFA Champions League. Η ΑΖ προσπάθησε μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα, να σκοράρει και να μειώσει, ωστόσο ο Θρύλος κράτησε το υπέρ του αποτέλεσμα, κάνοντας για έναν ακόμη αγώνα διαχείριση του σκορ και κρατώντας τη νίκη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΛΚΜΑΑΡ (Τζον Φαν ντεν Μπρομ): Ολί, Όπνταμ, Φλάαρ, Λίντεν, Χαπς, Σέουντιενς, Χέλμερ, Μπάκερ, Στενγκς, Φράιντεϊ, Βάινταλ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπέσνικ Χάσι): Γιαννιώτης, Φιγκέιρας (63’ Ελαμπντελαουί), Σισέ (63’ Ρομαό), Ρέτσος (37’ Νικολάου), Ντε Λα Μπέγια (63’ Κούτρης), Ζντιέλαρ (63’ Φορτούνης), Μάρτινς (46’ Οφόε, 77’ Σιώπης), Ανδρούτσος (63’ Ταχτσίδης), Σεμπά (63’ Μάριν), Ελιουνούσι (46’ Καρσελά, 77’ Μανθάτης), Ανσαριφάρντ (46’ Μπεν).

About kokkina.gr TEAM

Στα kokkina.gr, γράφουμε στα κόκκινα! Γράφουμε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ και όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Για ό,τι γίνεται και δεν λέγεται και ό,τι λέγεται και δεν γίνεται. Ανεξάρτητα, ειλικρινά και πάνω απ' όλα... κόκκινα!

Δείτε επίσης

Θες πλεονέκτημα; Κάνε διπλό!

Photo credit: Fede Bocchio Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της RS της Ευρωλίγκας και πλέον κάθε ...