Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / Ωδή της Ευρωλίγκα στον Παπανικολάου

Ωδή της Ευρωλίγκα στον Παπανικολάου

Λίγες μέρες πριν την έναρξη του Final 4, η Ευρωλίγκα εστίασε επάνω στον Κώστα Παπανικολάου και στην συνεισφορά του διεθνή φόργουορντ στις δύο προηγούμενες κατακτήσεις.

Αναλυτικά τα όσα γράφτηκαν στη επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης για τον«Παπ»:

«Υπάρχει ένα ξεχωριστό είδος παικτών που ανέβηκαν στην κορυφή στις μεγαλύτερες αναμετρήσεις. Ο Κώστας Παπανικολάου ανήκει σε αυτό το ξεχωριστό γκρουπ και η δική του παράσταση, έλαβε χώρα πριν πέντε χρόνια στο Σινάν Ερντέμ στην Κωνσταντινούπολη. Ο Παπανικολάου ήταν μεταξύ των ηρώων, στο επικό come-back της ομάδας του, εκείνη την αξέχαστη νύχτα. Έκανε ρεκόρ καριέρας στην Ευρωλίγκα με 18 πόντους, στο παιχνίδι που οι «ερυθρόλευκοι» σόκαραν την ΤΣΣΚΑ και κατέκτησαν τον τίτλο.

Ο Παπανικολάου σκαρφάλωσε γρήγορα στο μεγάλο στερέωμα, αφού ήταν μεταξύ των πιο ταλαντούχων μελών της γενιάς Ελλήνων παικτών, που κυριάρχησαν στις μικρές Εθνικές ομάδες. Ήταν μόλις 21 ετών όταν κατέκτησε τον τίτλο στην Κωνσταντινούπολη, αλλά είχε ήδη τέσσερις επαγγελματικές σεζόν στην πλάτη και τρεις στην Ευρωλίγκα. Την επόμενη χρονιά, όταν ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε πρωταθλητής για 2η διαδοχική σεζόν, ο Παπανικολάου ήταν αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της επιτυχίας, με συνέπεια οι προπονητές της Ευρωλίγκα να τον ψηφίσουν ως τον καλύτερο ανερχόμενο αστέρα.

Ο Παπανικολάου άφησε τον Πειραιά την επόμενη σεζόν, αλλά μετά από έναν χρόνο στην Μπαρτσελόνα -με την οποία έφτασε μέχρι το Final 4- και δύο σεζόν στο ΝΒΑ με Ρόκετς και Νάγκετς, επέστρεψε στο σπίτι κι έκτοτε έχει ανταποκριθεί στον ρόλο του, κάνοντας όλους τους φίλους του Ολυμπιακού ν’ απολαμβάνουν να τον βλέπουν να παίζει. Εκτός από μία αστείρευτη πηγή ενέργειας, ο Παπανικολάου είναι από τους παίκτες που τα τρίποντα, τα καρφώματα, τα κλεψίματα και τα μπλοκ του, είναι ένα μικρό δείγμα από αυτά που μπορεί να προσφέρει στην ομάδα του. Μπορεί ν’ αποφασίσει για κάθε πτυχή του παιχνιδιού και η αμυντική του παρουσία, είναι κομμάτι του DNA της ομάδας. Ο Ολυμπιακός στοχεύει στην 3η του κατάσταση στα τελευταία έξι χρόνια, είναι δύσκολο να φανταστούμε τους «ερυθρόλευκους» να πετυχαίνουν τον στόχο τους, χωρίς τον Παπανικολάου στο επίκεντρο της δραστηριότητας».

About kokkina.gr TEAM

Στα kokkina.gr, γράφουμε στα κόκκινα! Γράφουμε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ και όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Για ό,τι γίνεται και δεν λέγεται και ό,τι λέγεται και δεν γίνεται. Ανεξάρτητα, ειλικρινά και πάνω απ' όλα... κόκκινα!

Δείτε επίσης

Θες πλεονέκτημα; Κάνε διπλό!

Photo credit: Fede Bocchio Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της RS της Ευρωλίγκας και πλέον κάθε ...