Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / «Το δεύτερο παιχνίδι θα είναι πιο δύσκολο από το πρώτο»

«Το δεύτερο παιχνίδι θα είναι πιο δύσκολο από το πρώτο»

Απόλυτα ικανοποιημένος από τον βαθμό ετοιμότητας και συγκέντρωσης των παικτών του ήταν ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, τονίζοντας πως άπαντες πρέπει να παραμείνουν ταπεινοί και να συνεχίσουν με την ίδια προσήλωση.

«Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου γιατί ήταν πολύ συγκεντρωμένοι στο πρώτο παιχνίδι. Στο μεγαλύτερο διάστημα εκτελέσαμε σωστά τα σημεία «κλειδιά» και επιθετικά και αμυντικά. Ήταν πολύ σημαντικό ότι στο πρώτο δεκάλεπτο κυριαρχήσαμε με την καλή μας άμυνα και περιορίσαμε την Εφές στους 11 πόντους. Είχαμε τον έλεγχο στην μεγαλύτερη διάρκεια και αυτό το οφείλουμε στην άμυνά μας. Μπορώ να πω όμως πως, είχαμε εξαιρετικό ρυθμό στην επίθεση. Αυτό είναι λογικό από την μια πλευρά, γιατί από την καλή άμυνα, προέρχεται η καλή επίθεση. Σήμερα, είχαμε πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων. Γενικά όποιος ήρθε από τον πάγκο βοήθησε την ομάδα να φτάσει στη νίκη. Δυστυχώς δεν έδωσα χρόνο στον Γιανγκ, αλλά του μίλησα και θα είναι έτοιμος στο επόμενο παιχνίδι. Το γεγονός ότι δεν έπαιξε ήταν δική μου απόφαση και δεν τον χρησιμοποίησα για λόγους τακτικής. Κάναμε απλά το 1-0, πρέπει να παραμείνουμε ταπεινοί και συγκεντρωμένοι, γιατί το δεύτερο παιχνίδι θα είναι πιο δύσκολο από το πρώτο. Θέλουμε ξανά τους φιλάθλους μας στ γήπεδο να μας υποστηρίξουν». Σημείωσε αρχικά ο κόουτς του Ολυμπιακού και συμπλήρωσε:

«Ο Ολυμπιακός στηρίζεται στο σύνολό του, είναι ομάδα με ξεκάθαρους ρόλους. Αν μη τι άλλο, το πιο σημαντικό είναι ότι διαθέτουμε ένα σύνολο παικτών που μπορεί να καταφέρει τα πάντα. Δουλεύουμε όλη την χρονιά γι’ αυτά τα παιχνίδια και αυτό φάνηκε στο γήπεδο. Είναι σημαντικό να μην συζητάμε πολύ. Πρέπει να παραμείνουμε ταπεινοί και να είναι οδηγός μας η σημερινή απόδοση. Πιστεύω ότι μπορούμε να παίξουμε καλύτερα και να βελτιωθούμε σε κάποιους τομείς».

Αν «προβληματίστηκε» όταν είδε όλους τους παίκτες του να παίζουν πολύ καλά:

«Χαίρομαι όταν μπαίνουν όλοι και παίζουν καλά, γιατί αυτό πρέπει να κάνει η ομάδα. Έτσι πρέπει να είναι όλοι. Όλα τα παιχνίδια είναι κρίσιμα και χαίρομαι που όλοι μπήκαν μέσα και ήταν έτοιμοι. Με αυτή την ψυχολογία και ετοιμότητα πρέπει να παίζουμε και στα υπόλοιπα παιχνίδια».

Αν είναι ένα από τα μυστικά της επιτυχίας και το γεγονός ότι οι παίκτες παραμένουν ταπεινοί και δεν ενθουσιάζονται:

«Οι παίκτες που είναι χρόνια εδώ είναι έμπειροι ξέρουν ότι η σειρά είναι μεγάλη. Σε μια σειρά πολλά μπορούν να συμβούν. Ξαναλέω, κάναμε απλά το 1-0».

About kokkina.gr TEAM

Στα kokkina.gr, γράφουμε στα κόκκινα! Γράφουμε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ και όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Για ό,τι γίνεται και δεν λέγεται και ό,τι λέγεται και δεν γίνεται. Ανεξάρτητα, ειλικρινά και πάνω απ' όλα... κόκκινα!

Δείτε επίσης

Θες πλεονέκτημα; Κάνε διπλό!

Photo credit: Fede Bocchio Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της RS της Ευρωλίγκας και πλέον κάθε ...