Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / Ο Σπανούλης, ο Πρίντεζης και η «πολυφωνία» στην επίθεση

Ο Σπανούλης, ο Πρίντεζης και η «πολυφωνία» στην επίθεση

Ολυμπιακός και Εφές προετοιμάζονται για τις μεταξύ τους μάχες στα πλέι-οφ της Ευρωλίγκα και τα «kokkina.gr» ρίχνουν μια ματιά στα στοιχεία που έκαναν την διαφορά στα δύο παιχνίδια της κανονικής περιόδου.

Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν για πρώτη φορά φέτος στο περιθώριο της 2ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου. Ο γηπεδούχος Ολυμπιακός, πραγματοποιώντας μεστότατη εμφάνιση κι έχοντας διάρκεια στην απόδοσή του, κατάφερε να φτάσει εύκολα στη νίκη με 90-66. Οι «ερυθρόλευκοι» με οδηγό τους την καλή άμυνα, κατάφεραν να καταστρέψουν την επιθετική λειτουργία των αντιπάλων τους και να επιβάλλουν γρήγορο τέμπο στο παρκέ. Επιπλέον, σ’ εκείνο το παιχνίδι, οι Πειραιώτες ήταν πολύ αποτελεσματικοί μέσα από την γραμμή των 6,75, σουτάροντας με ποσοστό ευστοχίας 60,5% .

Κορυφαίος για τους πρωταθλητές Ελλάδας εκείνο το βράδυ ήταν ο Βασίλης Σπανούλης με 17 πόντους, 9 ασίστ και 9 κερδισμένα φάουλ. Τον αρχηγό του Ολυμπιακού σε απόδοση, ακολούθησε ο έτερος αρχηγός, Γιώργος Πρίντεζης, με 15 πόντους και 6 ριμπάουντ ενώ καταλυτική ήταν και η παρουσία του Ματ Λοτζέσκι με 14 πόντους με 4/4 δίποντα και 2/3 τρίποντα.

Από πλευράς Εφές, ο μοναδικός που διακρίθηκε ήταν ο Τσεντί Οσμάν με 22 πόντους. Από εκείνο το παιχνίδι το μόνο που θα μπορούσε να κρατήσει η τουρκική ομάδα, είναι τα 17 επιθετικά ριμπάουντ που μάζεψε και της έδωσαν δικαίωμα για επιπλέον κατοχές.

Οι δύο αντίπαλοι, διασταύρωσαν τα ξίφη τους ξανά  πριν λίγο καιρό -και συγκεκριμένα στις 30/03- για την 29η και προτελευταία αγωνιστική της regular season. Παρά το εκρηκτικό ξεκίνημα του Ολυμπιακού, η Εφές μετά το πρώτο πεντάλεπτο ισορρόπησε την κατάσταση και ευστοχώντας σε διαδοχικά τρίποντα, κατάφερε να πάρει προβάδισμα επτά πόντων με το τέλος της 1ης περιόδου (22-15). Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου παρουσίασε πολλές μεταπτώσεις στην απόδοσή της εκείνο το βράδυ στο «Abdi Ipekci», αλλά σε κανένα σημείο δεν σταμάτησε να διεκδικεί τη νίκη. Παρ’ όλα, οι Τούρκοι ήταν κατά γενική ομολογία ανώτεροι σ’ εκείνο το παιχνίδι και έφτασαν στη νίκη με 77-69.

Για την ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς, ξεχώρισε ο Τόμας Ερτέλ με 18 πόντους και 5 ασίστ. Οι Τούρκοι σ’ εκείνο το ματς, είχαν μεγάλη πολυφωνία στο σκοράρισμα, καθώς πέρα από τον Ερτέλ διψήφιο αριθμό πόντων είχαν οι Πολ (11), Ντάνστον (11) και Χάνεϊκατ (11π. και ριμπάουντ). Για τον Ολυμπιακό, κορυφαίος ήταν ο Γιώργος Πρίντεζης με 16 πόντους (8/9 δίποντα) και 9 ριμπάουντ και ο Βασίλης Σπανούλης με 11 πόντους και 10 ασίστ.

About kokkina.gr TEAM

Στα kokkina.gr, γράφουμε στα κόκκινα! Γράφουμε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ και όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Για ό,τι γίνεται και δεν λέγεται και ό,τι λέγεται και δεν γίνεται. Ανεξάρτητα, ειλικρινά και πάνω απ' όλα... κόκκινα!

Δείτε επίσης

Θες πλεονέκτημα; Κάνε διπλό!

Photo credit: Fede Bocchio Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της RS της Ευρωλίγκας και πλέον κάθε ...