Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / «Το επιθετικό ριμπάουντ έκανε την διαφορά»

«Το επιθετικό ριμπάουντ έκανε την διαφορά»

Το επιθετικό ριμπάουντ με το οποίο η ΤΣΣΚΑ ανανέωσε την επίθεσή της και στην συνέχεια σκόραρε με καλάθι και φάουλ, ήταν το κομβικότερο σημείο του αγώνα, σύμφωνα με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο.

«Ήταν ένα υψηλού επιπέδου παιχνίδι, ανάμεσα σε δύο εξαιρετικές ομάδες, δύο παραδοσιακές δυνάμεις του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Η ΤΣΣΚΑ είναι πολύ ταλαντούχα ομάδα με παίκτες που μπορούν να σκοράρουν εύκολα. Εμείς προσπαθήσαμε να μείνουμε συγκεντρωμένοι στο αμυντικό μας παιχνίδι. Νομίζω πως δεν ξεκινήσαμε καλά τον αγώνα και τους επιτρέψαμε μέσα σε πέντε λεπτά να σκοράρουν 17 πόντους. Αυτό ήταν πολύ σημαντικό για το ξεκίνημα του παιχνιδιού, εμείς στην συνέχεια προσπαθήσαμε να βελτιώσουμε την άμυνά μας, ειδικά, στο ξεκίνημα του Β΄ ημιχρόνου. Η ΤΣΣΚΑ σκόραρε με μεγαλύτερη δυσκολία απ’ ότι στο ξεκίνημα. Εμείς από την πλευρά μας βάλαμε κάποια σουτ από την περιφέρεια και ισοφαρίσαμε το παιχνίδι. Το σκορ σ’ εκείνο το σημείο της 4ης περιόδου ήταν 21-21 και την διαφορά την έκανε ένα επιθετικό ριμπάουντ της ΤΣΣΚΑ, που οδήγησε σε καλάθι και φάουλ και η διαφορά πήγε στο +5. Έπειτα και από αυτή την εξέλιξη ήταν δύσκολο να επιστρέψουμε στο παιχνίδι, παρ’ όλο που παλέψαμε μέχρι τέλους.

Τώρα επικεντρωνόμαστε στα πλέι-οφ και περιμένουμε να δούμε πότε θα επιστρέψουν στην ομάδα οι τραυματίες. Πριν από τα πλέι-οφ όμως έχουμε δύο παιχνίδια για το ελληνικό πρωτάθλημα που πρέπει να κερδίσουμε για να τερματίσουμε στην 1η θέση. Καλή τύχη και συγχαρητήρια στην ΤΣΣΚΑ». Είπε χαρακτηριστικά ο κόουτς του Ολυμπιακού.

About Γιάννης Παραπονιάρης

Γεννημένος στην Θεσσαλονίκη τον Μάιο του 1993, «μυήθηκε» στον αθλητισμό το καλοκαίρι του 1997. Δοκίμασε την τύχη του σε πολλά σπορ, ώσπου τον Σεπτέμβρη του 2002 αποφάσισε ν’ ασχοληθεί με το μπάσκετ. Από το παρκέ, μεταπήδησε στο «γήπεδο» της αθλητικής ενημέρωσης, απ’ όπου προσπαθεί να μεταδώσει την… τρέλα του για το άθλημα και στον κόσμο.

Δείτε επίσης

Μη μας γίνει συνήθειο…

Μια ακόμα μαύρη σελίδα, ανήμερα των γενεθλίων των 99 του χρόνων έγραψε ο Ολυμπιακός και ...