Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / «Να ελαττώσουμε τα κενά διαστήματα»

«Να ελαττώσουμε τα κενά διαστήματα»

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου τόνισε πως, ο Ολυμπιακός θα πρέπει να είναι απόλυτα έτοιμος πνευματικά και σωματικά απέναντι στη Γαλατά και να μειώσει σε μεγάλο βαθμό τα κενά διαστήματα.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο διεθνής φόργουορντ:

«Όλες οι ομάδες είναι επικίνδυνες. Εμείς επικεντρωνόμαστε στην δική μας ομάδα και στο τι πρέπει να κάνουμε εμείς για να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι. Σίγουρα το γεγονός ότι μας κερδίσανε στην έδρα τους, μας  κάνει να θέλουμε να παίξουμε ακόμα καλύτερα και ν’ ανταποδώσουμε με μια νίκη στην έδρα μας».

Αν θέλουν μια εμφάνιση χωρίς κενά διαστήματα, συνθήκη που εμφανίστηκε στο ματς με την Νταρουσάφακα:

«Σκοπός είναι να βελτιώνεσαι, να παίζεις καλύτερο μπάσκετ όσο περνάει ο καιρός. Γι’ αυτό είπα ότι κοιτάζουμε την δική μας ομάδα. Να ελαττώσουμε αυτά τα κενά διαστήματα, για να έχουμε μεγαλύτερη διάρκεια στο παιχνίδι».

Τακτικά τι πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός για να μη  πέσει θύμα έκπληξης:

«Είναι αρκετά απρόβλεπτη ομάδα. Τρέχουν πολύ στον αιφνιδιασμό, παίζουν ένα διαφορετικό στυλ μπάσκετ, διαθέτουν παίκτες που μπορούν να σκοράρουν από κάθε θέση. Νομίζω ότι αυτό είναι πολύ επικίνδυνο αν είσαι χαλαρός, αν δεν προσέξεις στην επίθεσή σου και κάνεις πολλά λάθη. Σίγουρα πρέπει να ελέγξουμε τα λάθη, να μην τους δώσουμε εύκολα καλάθια που θα τους βοηθήσουν να βρούνε ρυθμό».

Αν έχουν υψηλότερες βλέψεις από μία θέση στην τετράδα μέχρι το τέλος regular season:

«Δεν νομίζω, αυτό είναι για τον κόσμο. Για εμάς παραμένει το μοτίβο «παιχνίδι με παιχνίδι». Το σημαντικό είναι να κερδίσουμε την Γαλατά, με αυτό τον τρόπο σκέψης και αυτή την τακτική, νομίζω ότι φτάσαμε ως εδώ».

Πόσο σημαντικό είναι το πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι-οφ για μία ομάδα:

«Είναι σημαντικό, αλλά δεν είναι το απόλυτο, γιατί μπορεί να παίξεις και με πλεονέκτημα έδρας και να περάσεις. Είναι αρκετά σημαντικό, γιατί εμείς παίζουμε πολύ καλά με τον κόσμο στην έδρα μας, παίρνουμε μεγάλη ώθηση. Είναι σημαντικό το πλεονέκτημα έδρας, αλλά εξίσου σημαντικό είναι όταν το πάρεις, να παίξεις και το ανάλογο μπάσκετ για να περάσεις στο Final 4».

About kokkina.gr TEAM

Στα kokkina.gr, γράφουμε στα κόκκινα! Γράφουμε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ και όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Για ό,τι γίνεται και δεν λέγεται και ό,τι λέγεται και δεν γίνεται. Ανεξάρτητα, ειλικρινά και πάνω απ' όλα... κόκκινα!

Δείτε επίσης

Θες πλεονέκτημα; Κάνε διπλό!

Photo credit: Fede Bocchio Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της RS της Ευρωλίγκας και πλέον κάθε ...