Αρχική / ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ / Έχασε την ευκαιρία

Έχασε την ευκαιρία

Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με την Μπεσίκτας και καλείται πλέον να πάρει την πρόκριση στην Τουρκία.

Ο αγώνας:

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυναμικά το παιχνίδι και προσπάθησε να αιφνιδιάσει την Μπεσίκτας μ’ ένα γρήγορο γκολ. Οι φιλοξενούμενοι μετά το μουδιασμένο ξεκίνημα αντέδρασαν και ισορρόπησαν το παιχνίδι, χωρίς όμως να δημιουργήσουν κάποια απειλητική στιγμή μπροστά από την εστία του Λεάλι, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» είχαν καλή αμυντική λειτουργία και είχαν φράξει όλους τους διαδρόμους.

Η πρώτη μεγάλη στιγμή στο παιχνίδι σημειώθηκε στο 17ο λεπτό, όταν ο  Ελιουνούσι  βρήκε ανοργάνωτη την αντίπαλη άμυνα, απέφυγε με ωραία τρίπλα τον Μαρσέλο, αλλά το πλασέ του με το αριστερό δεν είχε δύναμη και ο Φάμπρι μπλόκαρε. Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 35΄ κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα στο σκορ με τον Καμπιάσο. Όλη η φάση ξεκίνησε από τον Ανσαριφάρντ ο οποίος τραβήχτηκε στο πλάι, απέφυγε το μαρκάρισμα του Ταλίσκα και με μία σέντρα ακριβείας, έστειλε την μπάλα στο κεφάλι του Εστεμπάν Καμπιάσο, ο οποίος είχε μπει στην περιοχή σαν κρυφός φορ. Από την στιγμή που ο Αργεντίνος πήρε σ’ εκείνο το σημείο την μπάλα, δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα να την στείλει στα δίχτυα και να βάλει σε θέση οδηγού την ομάδα του.

Μετά το γκολ του Ολυμπιακού, η Μπεσίκτας προσπάθησε ν’ απαντήσει, αλλά η απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Ταλίσκα στο 40΄ λεπτό και ένα μακρινό σουτ από τον Κουαρέσμα στο 43΄ δεν ανησύχησαν τον Λεάλι. Οι Πειραιώτες, τρέχοντας ακατάπαυστα, κάλυψαν σωστά τους χώρους και δεν επέτρεψαν στους αντιπάλους τους να βγούνε με αξιώσεις απέναντι από τον Λεάλι, διατηρώντας έτσι το 1-0 μέχρι το τέλος του Α΄ μέρους.

Με την έναρξη της επανάληψης, οι Τούρκοι κέρδισαν φάουλ σε καλό σημείο. Ο Κουαρέσμα εκτέλεσε, ο Ταλίσκα έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Λεάλι ήταν σ’ ετοιμότητα και απομάκρυνε σε κόρνερ. Στο 50΄ ο Ολυμπιακός, άγγιξε το 2-0, αλλά η κεφαλιά του ποτία πέρασε άουτ. Ο Φορτούνης εκτέλεσε μέσα στην περιοχή, ο Σισοκό έπιασε σε πρώτο χρόνο την κεφαλιά, ο Μποτία ακολούθησε την πορεία της μπάλας, αλλά από πλεονεκτική θέση, δεν κατάφερε να την στείλει στα δίχτυα με το κεφάλι.

Ολέθριο λάθος Λεάλι και 1-1

Στο 53ο λεπτό μία κακή απομάκρυνση του Νικόλα Λεάλι, έβαλε τους φιλοξενούμενους ξανά στο παιχνίδι. Ο πορτιέρο του Ολυμπιακού απομάκρυνε λανθασμένα επάνω στον Αμπουμπακάρ, ο οποίος αξιοποίησε το δώρο του Ιταλού και με σουτ έξω από την περιοχή, έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας. Το γκολ της Μπεσίκτας απορρύθμισε τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι στο 57΄ κινδύνεψαν μα δεχτούν και δεύτερο. Οι παίκτες της Μπεσίκτας συνδυάστηκαν ωραία, ο Κουαρέσμα βγήκε τετ-α-τετ με τον Λεάλι, αλλά ο Ιταλός έπεσε στα πόδια και του απέσπασε την μπάλα. Η φάση όμως δεν τελείωσε εκεί, καθώς ο Μπάμπελ έγινε κάτοχος της μπάλας. Ο Ολλανδός προσποιήθηκε δύο φορές, έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Ρέτσος με σωστή τοποθέτηση, απομάκρυνε πάνω στην γραμμή τον κίνδυνο.

Οι γηπεδούχοι, προσπάθησαν να ξαναπάρουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και να δημιουργήσουν ευκαιρίες μπροστά από τα καρέ του Φάμπρι, αλλά είχαν χάσει την συνοχή τους, με αποτέλεσμα να κλειστούν στην άμυνά τους.

Στον χρόνο που απέμενε μέχρι την ολοκλήρωση του αγώνα, οι καλύτερες στιγμές καταγράφηκαν από την πλευρά της Μπεσίκτας με κορυφαία εκείνη του 87ου λεπτου, όταν πάλι από λάθος, ο Τοσούν βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ο Ντα Κόστα με τάκλινγκ ανέκοψε την πορεία της μπάλας προς την εστία.

Μέχρι το τελικό σφύριγμα δεν διαφοροποιήθηκε κάτι στο σκορ, με το 1-1 να παραμένει μέχρι τέλους.

About kokkina.gr TEAM

Στα kokkina.gr, γράφουμε στα κόκκινα! Γράφουμε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ και όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Για ό,τι γίνεται και δεν λέγεται και ό,τι λέγεται και δεν γίνεται. Ανεξάρτητα, ειλικρινά και πάνω απ' όλα... κόκκινα!

Δείτε επίσης

Θες πλεονέκτημα; Κάνε διπλό!

Photo credit: Fede Bocchio Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της RS της Ευρωλίγκας και πλέον κάθε ...