Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / Έχασε τη νίκη, όχι την διαφορά

Έχασε τη νίκη, όχι την διαφορά

Ο Ολυμπιακός έκανε για 33 λεπτά σπουδαίο παιχνίδι, αλλά ένα μπλακ-άουτ στα τελευταία επτά λεπτά, έδωσε την δυνατότητα στην Φενέρ να κερδίσει το ματς με 67-64. Θετικό για τους «ερυθρόλευκους» ότι δεν έχασαν την διαφορά των 9 πόντων με την οποία είχαν κερδίσει στο «Σ.Ε.Φ.», κάτι που σημαίνει ότι σε περίπτωση ισοβαθμίας, θα υπερτερούν των Τούρκων.

Ο αγώνας:

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυναμικά το παιχνίδι και με καλή αμυντική λειτουργία, κράτησε χωρίς σκορ την Φενέρ. Στην επίθεση, λειτουργώντας το ίδιο αποτελεσματικά και τους Πρίντεζη-Γκριν να δίνουν τις λύσεις, οι «ερυθρόλευκοι» ανέβασαν την υπέρ τους διαφορά στο +7 (2-9, 5-12).

Μετά το μουδιασμένο ξεκίνημα, οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και με τον Μπογκντάνοβιτς να δίνει σκορ, μείωσαν την διαφορά σε απόσταση ενός σουτ (15-18). Η αδυναμία των πρωταθλητών Ελλάδας να ελέγξουν τ’ αμυντικά ριμπάουντ, έδιναν δεύτερες κατοχές στους Τούρκους, συνθήκη την οποία εκμεταλλεύτηκαν και έφεραν το σκορ σε ισορροπία με το τρίποντο του Ντατόμε (18-18), 3:15 πριν την λήξη της 1ης περιόδου.

Στον χρόνο που απέμενε για την ολοκλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου, ο Ολυμπιακός με τους Μπιρτς και Πρίντεζη να σκοράρουν, ανέβασε την υπέρ του διαφορά στο +4, αλλά η Φενέρ απάντησε με δικό της 4-0 σερί και έκλεισε το δεκάλεπτο στην ισοπαλία.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι Τούρκοι ανεβάζοντας την ένταση στην άμυνα δυσκόλεψαν επιθετικά στον Ολυμπιακό. Στην επίθεση, ο Μπογκντάνοβιτς συνέχισε να είναι ζεστός, βάζοντας μπροστά με τρεις την ομάδα του (25-22). Ο Λοτζέσκι απάντησε άμεσα και επανέφερε το σκορ σε ισορροπία, αλλά η Φενέρ με τα καλάθια των Βέσελι και Μπογκντάνοβιτς, ξέφυγε με +6 (34-28), 4:52 πριν το ημίχρονο. Η ομάδα του Σφαιρόπουλου αντέδρασε και με τους Πρίντεζη-Μάντζαρη να δίνουν λύσεις επιθετικά, μάζεψε και πάλι την διαφορά.

Στον χρόνο που υπολείπονταν για το τέλος του Α΄ μέρους, οι δύο αντίπαλοι αστόχησαν σε αρκετά σουτ, καθώς οι προσπάθειες που εκδήλωναν δεν ήταν υπό τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να πάει με μειονέκτημα 6 πόντων

Με την έναρξη της επανάληψης, ο Ολυμπιακός με το καλάθι του Γκριν, μείωσε στους 4 (40-36). Ο Ούντο αύξησε και πάλι στο +6 την διαφορά για την ομάδα του, προσωρινά όμως, καθώς ο Παπανικολάου με δύο διαδοχικά εύστοχα τρίποντα, έφερε το ματς στα ίσια (42-42). Η Φενέρ δεν είχε ηρεμία στο παιχνίδι της, επιχειρούσε μόνο με ατομικές ενέργειες να σκοράρει, τακτική που διευκόλυνε το αμυντικό έργο των Πειραιωτών.

Στα τέσσερα λεπτά που υπολείπονταν μέχρι το τέλος της 3ης περιόδου, οι «ερυθρόλευκοι» έχοντας ηρεμία και συγκέντρωση και καλά ποσοστά ευστοχίας στην επίθεση, σκληράδα και μαχητικότητα στην άμυνα, κατάφεραν να παρασύρουν στον δικό τους ρυθμό τους Τούρκους και να πάρουν προβάδισμα 8 πόντων (45-53), ένα λεπτό πριν το τέλος. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν ν’ αντιδράσουν και να μειώσουν ξανά σε απόσταση βολής, αλλά η άμυνα του Ολυμπιακού ήταν εξαιρετική, το ίδιο και η επίθεση, με τον Παπανικολάου να σκοράρει για τρεις στα 11΄΄ και να δίνει αέρα 10 πόντων στην ομάδα του (46-56), πριν ο Μπογκντάνοβιτς διαμορφώσει το 47-56 της 3ης περιόδου με μία βολή.

Με το ξεκίνημα της 4ης περιόδου, ο Μιλουτίνοφ με κάρφωμα, ανέβασε για πρώτη φορά στους 11 την διαφορά (47-58). Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να παίζουν χωρίς υπομονή και περίμεναν τα πάντα επιθετικά από τον Μπογκντάνοβιτς.

Επτά λεπτά πριν το τέλος του αγώνα, δύο διαδοχικά λάθη από πλευράς Ολυμπιακού, έδωσε την δυνατότητα στον Ντίξον να σκοράρει και να βρει ρυθμό. Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν την συγκέντρωσή τους σ’ εκείνο το σημείο και παράλληλα την διψήφια διαφορά στο σκορ, καθώς η Φενέρ βρήκε σκορ στο ανοιχτό γήπεδο και μείωσε στους 2 (58-60). Οι κακές επιλογές στην επίθεση και τα λάθη από πλευράς Ολυμπιακού συνεχίστηκαν, συνθήκη που έδωσε την δυνατότητα στους Τούρκους ν’ ανεβάσουν το υπέρ τους επιμέρους σκορ στο 17-4 και να προηγηθούν με 4 (64-60).

Στα τέσσερα λεπτά που απέμεναν, οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν ν’ αντιστρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Η Φενέρ διατήρησε το υπέρ της προβάδισμα μέχρι τέλους, αλλά δεν κατάφερε να καλύψει την διαφορά των 9 πόντων με την οποία είχε ηττηθεί στο “Σ.Ε.Φ.”.

Τα δεκάλεπτα: 22-22, 40-34, 47-56, 67-64

MVP:

Ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς ήταν ο κορυφαίος του αγώνα με 27 πόντους. 

About Γιάννης Παραπονιάρης

Γεννημένος στην Θεσσαλονίκη τον Μάιο του 1993, «μυήθηκε» στον αθλητισμό το καλοκαίρι του 1997. Δοκίμασε την τύχη του σε πολλά σπορ, ώσπου τον Σεπτέμβρη του 2002 αποφάσισε ν’ ασχοληθεί με το μπάσκετ. Από το παρκέ, μεταπήδησε στο «γήπεδο» της αθλητικής ενημέρωσης, απ’ όπου προσπαθεί να μεταδώσει την… τρέλα του για το άθλημα και στον κόσμο.

Δείτε επίσης

Θες πλεονέκτημα; Κάνε διπλό!

Photo credit: Fede Bocchio Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της RS της Ευρωλίγκας και πλέον κάθε ...