Αρχική / ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ / MVP ο Κοκκινάκης

MVP ο Κοκκινάκης

Εντυπωσιακός ήταν στη νίκη επί του Π.Α.Ο.Κ. ο ακραίος του Ολυμπιακού.

Πολυτιμότερος παίκτης της 21ης αγωνιστικής αναδείχθηκε ο ακραίος του Ολυμπιακού, Μενέλαος Κοκκινάκης.

Ο Κοκκινάκης στη νίκη επί του Π.Α.Ο.Κ. με 3-0 σετ σημείωσε 17 πόντους με 13 στις 18 τελειωμένες επιθέσεις (ποσοστό αποτελεσματικότητας 68%), 3 άσσους και 1 μπλοκ ενώ η υποδοχή του κυμάνθηκε 50% με 17% οι τέλειες.  Ο 23χρονος  ακραίος είναι ο τρίτος παίκτης του Ολυμπιακού, μετά τους Σπίνου και Φιλίποφ, που αναδεικνύεται MVP στο εφετινό πρωτάθλημα.

«Είναι μεγάλη τιμή για μένα αυτή η διάκριση. Την αφιερώνω στην ομάδα μου και στα αδέλφια μου…». Είπε, αρχικά, ο διεθνής άσος μετά την ανάδειξή του σε MVP της αγωνιστικής. «Είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειά στις προπονήσεις υπό τις οδηγίες του προπονητή μου. Η ομάδα μου από αγώνα σε αγώνα είναι όλο και καλύτερη και αυτό είναι πολύ σημαντικό». Συμπλήρωσε.

Ποιά είναι η διαφορά του σημερινού Ολυμπιακού με τον Ολυμπιακό του Α΄γύρου:

«Έχουμε μεγαλύτερη ομοιογένεια και ταχύτερους αυτοματισμούς και αυτό φαίνεται στα ντέρμπι».

Αν περιμένει τον  Π.Α.Ο.Κ. στον ημιτελικό του κυπέλλου καλύτερο από ότι το Σάββατο που τον νικήσαν εύκολα:

«Το μόνο που κοιτάω είναι την ομάδα μου. Δεν περιμένω τίποτα από τον ΠΑΟΚ. Το πως θα παρουσιαστεί ο Π.Α.Ο.Κ. είναι θέμα που αφορά την ομάδα του Π.Α.Ο.Κ. Εμείς με όποιον και να παίξουμε θα κάνουμε αυτά που δουλεύουμε εδώ και μήνες και είμαι αισιόδοξος».

Ποια είναι τα «αδέλφια» του που τους αφιερώνει τον τίτλο:

«Είναι οι φίλοι μου που είμαστε μαζί από το Γυμνάσιο. Είναι φαληριώτες που έχουμε περάσει πολλά και είμαστε πολύ δεμένοι. Είναι ο Τίμος και ο Νίκος Μαρασίδης, ο Δούλης, ο Κωνσταντινίδης, ο Αραΐτζόγλου, ο Πλιάτσικας, ο Ταμπαξής και ο Φαφούτης με τους οποίους είμαστε δεμένοι και έχουμε κάνει και τατουάζ brothers. Τους ευχαριστώ πολύ για την υποστήριξη και που με τιμούν με τη φιλία τους».

 

Εκτός από τον Κοκκινάκη, άλλοι τρεις παίκτες των «ερυθρολεύκων» διακρίθηκαν στο περιθώριο της 21ης αγωνιστικής. Πιο συγκεκριμένα, ο Ντίμα Φιλίποφ και ο Έρμανς Έγκλεσκαλνς βρίσκονται στην καλύτερη εφτάδα της αγωνιστικής, ενώ ο Κόνραντ Γκούζντα είναι στην δεύτερη εφτάδα.

 

 

About Γιάννης Παραπονιάρης

Γεννημένος στην Θεσσαλονίκη τον Μάιο του 1993, «μυήθηκε» στον αθλητισμό το καλοκαίρι του 1997. Δοκίμασε την τύχη του σε πολλά σπορ, ώσπου τον Σεπτέμβρη του 2002 αποφάσισε ν’ ασχοληθεί με το μπάσκετ. Από το παρκέ, μεταπήδησε στο «γήπεδο» της αθλητικής ενημέρωσης, απ’ όπου προσπαθεί να μεταδώσει την… τρέλα του για το άθλημα και στον κόσμο.

Δείτε επίσης

Θες πλεονέκτημα; Κάνε διπλό!

Photo credit: Fede Bocchio Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της RS της Ευρωλίγκας και πλέον κάθε ...