Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / Πολύ άνετα ο Ολυμπιακός

Πολύ άνετα ο Ολυμπιακός

Ολυμπιακός-Κόροιβος 83-64

Χωρίς ν’ αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα, ο Ολυμπιακός κέρδισε με 83-64 τον Κόροιβο Αμαλιάδας και σημείωσε την 6η νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα.

Η σημερινή νίκη ήταν η 500η σε κανονική περίοδο πρωταθλήματος από καταβολής ΕΣΑΚΕ.

Ο αγώνας:

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι. Εκμεταλλευόμενος την υπεροχή σε ύψος και  δύναμη των ψηλών του, ακουμπούσε σε κάθε επίθεση την μπάλα στο ζωγραφιστό κι έπαιρνε εύκολους πόντους από τους Μιλουτίνοφ και Τσαϊρέλη. Στην άμυνα, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου ήταν εξίσου αποτελεσματικοί, μπλοκάροντας τους Αμερικάνους του Κοροίβου.

Έξι λεπτά πριν την λήξη της πρώτης περιόδου, οι «ερυθρόλευκοι» ανέβασαν για πρώτη φορά την διαφορά στο +10 (15-5). Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν σ’ εκείνο το σημείο. Ντέιβις και Βασιλόπουλος έδωσαν τις λύσεις επιθετικά κι έριξαν εκ νέου την διαφορά σε μονοψήφιο.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η είσοδος των Χάντερ και Αγραβάνη στο παρκέ βοήθησε τον Ολυμπιακό ν’ ανεβάσει την απόδοσή του στην άμυνα και να καταστρέψει το επιθετικό παιχνίδι των φιλοξενούμενων. Στην επίθεση οι Πειραιώτες κυκλοφορώντας με υπομονή την μπάλα, βρήκαν τρόπους να φτάσουν μέχρι το αντίπαλο καλάθι και ν’ ανεβάσουν την διαφορά και πάλι σε διψήφιο.

Ο Κόροιβος από την πλευρά του έπαιζε άναρχο μπάσκετ, είχε βιαστικές επιλογές και προσπαθούσε μόνο με τρίποντα να σκοράρει, τακτική που δεν είχε κάποιο αποτέλεσμα.

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι παίζοντας με την ίδια συνέπεια και συγκέντρωση στην άμυνα, συνέχιζαν να ελέγχουν απόλυτα το παιχνίδι. Στην επίθεση δεν ήταν ιδιαίτερα  εύστοχοι, αλλά κατάφερναν με τα επιθετικά ριμπάουντ ν’ ανανεώνουν τις επιθέσεις τους και να σκοράρουν από κοντά, στέλνοντας την διαφορά πάνω από τους 20.

Η τελευταία περίοδος ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να δίνει λεπτά συμμετοχής και στους πιτσιρικάδες. Ο Ολυμπιακός διατήρησε το υπέρ του προβάδισμα στον χρόνο που απέμενε κι έφτασε σε μια ακόμη άνετη νίκη.

MVP:

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης έκανε για ένα ακόμη παιχνίδι σπουδαία δουλειά σε άμυνα κι επίθεση, «γεμίζοντας» επάξια το κενό του Βασίλη Σπανούλη.

Τα δεκάλεπτα: 24-17, 44-29, 67-47, 83-64.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Παπαπέτρου 5 (1), Στρόμπερι 13, Τσαϊρέλης 7, Μιλουτίνοφ 12 (11ριμπ.), Μάντζαρης 8 (2), Χάντερ 12 (11ριμπ.), Τολιόπουλος 4, Μουράτος, Αγραβάνης 13 (3), Χάκετ 6, Αθηναίου 3 (1).

Κόροιβος Αμαλιάδας (Μαρκόπουλος): Ντέιβις 15 (2), Πουλιανίτης 4, Γεωργάκης 6, Βασιλόπουλος 11 (3), Κάουνσιλ 5, Χάρντινγκ 6, Σινετός, Χαριτόπουλος 9, Τρότερ 6, Βαρδακαστάνης, Σλαφτσάκης 1, Μπατής 1.

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ: 

02

About Γιάννης Παραπονιάρης

Γεννημένος στην Θεσσαλονίκη τον Μάιο του 1993, «μυήθηκε» στον αθλητισμό το καλοκαίρι του 1997. Δοκίμασε την τύχη του σε πολλά σπορ, ώσπου τον Σεπτέμβρη του 2002 αποφάσισε ν’ ασχοληθεί με το μπάσκετ. Από το παρκέ, μεταπήδησε στο «γήπεδο» της αθλητικής ενημέρωσης, απ’ όπου προσπαθεί να μεταδώσει την… τρέλα του για το άθλημα και στον κόσμο.

Δείτε επίσης

Θες πλεονέκτημα; Κάνε διπλό!

Photo credit: Fede Bocchio Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της RS της Ευρωλίγκας και πλέον κάθε ...