Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / Σφαιρόπουλος: “Κρατάμε τη συγκέντρωση και την ομαδικότητα”

Σφαιρόπουλος: “Κρατάμε τη συγκέντρωση και την ομαδικότητα”

sfairo
Ικανοποιημένος από την εμφάνιση της ομάδας του ο Γιάννης Σφαιρόπουλος

Ικανοποιημένος ο Γιάννης Σφαιρόπουλος από την ομαδικότητα και τη συγκέντρωση που επέδειξαν οι παίκτες του στο ματς με τον Κολοσσό Ρόδου στο ΣΕΦ (11/10, 88-62), με την προσοχή, πλέον, να στρέφεται στο επερχόμενο ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Τσεντεβίτα την προσεχή Πέμπτη (15/10), στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Αναλυτικά τα όσα είπε στην συνέντευξη Τύπου ο Έλληνας τεχνικός του Ολυμπιακού:

“Σίγουρα η προσπάθεια σήμερα ήταν πιο καλή. Οι παίκτες έδειξαν μεγάλη διάθεση τόσο στα αμυντικά τους καθήκοντα, όσο και στο να τρέξουν στην επίθεση και να λειτουργήσουν πιο ομαδικά και αυτό είναι που κρατάμε. Η προσπάθεια, η ομαδικότητα που ήταν σήμερα σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό απ’ ό,τι στο προηγούμενο παιχνίδι. Ξεκίνησε το πρωτάθλημα σήμερα, ξεκινάει η Ευρωλίγκα την Πέμπτη για εμάς κόντρα στην Τσεντεβίτα και συγκεντρωνόμαστε πλέον σε αυτό το ματς. Όσον αφορά το σημερινό παιχνίδι, είχαμε συγκέντρωση από την αρχή, ο ρυθμός έπεσε στο δεύτερο ημίχρονο, όμως η άμυνά μας ήταν σταθερή. Είναι σημαντικό ότι δεχτήκαμε τους ίδιους πόντους στα δύο ημίχρονα. Όταν είσαι στον Ολυμπιακό πρέπει να κερδίζεις όλα τα παιχνίδια. Χρειαζόμαστε λίγο χρόνο προκειμένου να δέσουμε σαν ομάδα και να αφομοιώσουν την φιλοσοφία μας οι παίκτες που ήρθαν φέτος. Μέσα από τα παιχνίδια θα γινόμαστε όλο και καλύτεροι και θα μπορέσουμε να φτάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο” είπε αρχικά ο προπονητής των Πρωταθλητών Ελλάδας.

Για τον Πάτρικ Γιανγκ, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος σημείωσε: “Ο Γιανγκ είναι πάρα πολύ καλός παίκτης, όπως όλοι οι παίκτες που έχουμε. Είναι ένας νεαρός παίκτης που παίζει μόλις για δεύτερη χρονιά εκτός του κολλεγίου. Δεν έχει εμπειρία από τις μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες, γι’ αυτό χρειάζεται περισσότερο χρόνο προσαρμογής. Αυτό το ξέραμε όταν τον υπογράφαμε, αλλά είναι ένα πολύ ταλαντούχο παιδί και πιστεύουμε στις δυνατότητες του. Αυτό που πρέπει να κάνει είναι να δουλέψει και να μάθει το ευρωπαϊκό στυλ παιχνιδιού”.

Για την κατάσταση του Οθέλο Χάντερ: “Ο Οθέλο έχει ξεκινήσει ατομικό πρόγραμμα με μπάλα. Έχει βελτιωθεί η κατάστασή του,  αλλά από πλευράς φυσικής κατάστασης είναι πολύ πίσω. Σίγουρα δεν θα τον έχουμε στο παιχνίδι της Πέμπτης με την Τσεντεβίτα για την Ευρωλίγκα και από εκεί και πέρα βλέπουμε”.

Ο προπονητής του Κολοσσού Ρόδου, Άρης Λυκογιάννης, δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου: “Ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο πως θα μπουν επιθετικά στην άμυνα. Εμείς ξεκινήσαμε το ματς και σε όλο το πρώτο ημίχρονο ήμασταν φοβισμένοι και όχι συγκεντρωμένοι. Είχαμε μεγάλο δισταγμό. Περιορίσαμε την έκταση του σκορ στο δεύτερο ημίχρονο με τη ζώνη και ρίξαμε τον ρυθμό. Ήταν ένα σχετικά καλό ματς για εμάς για πρεμιέρα για τους νέους παίκτες μας ιδιαίτερα ώστε να πάρουν εικόνα από την ελληνική λίγκα. Τώρα, λίγη ξεκούραση και να συγκεντρωθούμε στο ματς με το Ρέθυμνο”.

About Γιάννης Παραπονιάρης

Γεννημένος στην Θεσσαλονίκη τον Μάιο του 1993, «μυήθηκε» στον αθλητισμό το καλοκαίρι του 1997. Δοκίμασε την τύχη του σε πολλά σπορ, ώσπου τον Σεπτέμβρη του 2002 αποφάσισε ν’ ασχοληθεί με το μπάσκετ. Από το παρκέ, μεταπήδησε στο «γήπεδο» της αθλητικής ενημέρωσης, απ’ όπου προσπαθεί να μεταδώσει την… τρέλα του για το άθλημα και στον κόσμο.

Δείτε επίσης

Θες πλεονέκτημα; Κάνε διπλό!

Photo credit: Fede Bocchio Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της RS της Ευρωλίγκας και πλέον κάθε ...