Αρχική / ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ / Φορτούνης για πολύ μεγάλα πράγματα

Φορτούνης για πολύ μεγάλα πράγματα

Ένας Κώστας Φορτούνης για πολύ μεγάλα πράγματα
Ο επόμενος ηγέτης του Ολυμπιακού; Στα πόδια του είναι να γίνει!

Ο Παναγιώτης Γκαραγκάνης γράφει στο blog του στα kokkina.gr για τη νικηφόρα πρεμιέρα του Ολυμπιακού στη Super League και τον, “έχω όλα τα φόντα να γίνω ηγέτης”, Κώστα Φορτούνη.

Κάτι αλλάζει… Ο κόσμος έρχεται πια στο γήπεδο με πολλή όρεξη. Με πολύ καλή διάθεση και κέφι. Δεν γέμισε το “Γεώργιος Καραϊσκάκης”, αλλά είχε περίπου 22.000 φιλάθλους σε αυτήν την πρεμιέρα του Ολυμπιακού κόντρα στον Πανιώνιο. Δεν… έκανε τους 15.868 στο ΟΑΚΑ, 35.000. Αυτά είναι για τους άλλους που… ήρθαν και έχουν την ψευδαίσθηση ότι όλος ο κόσμος ασχολείται μαζί τους.

Ο Μάρκο Σίλβα από το πρώτο κιόλας επίσημο παιχνίδι της σεζόν 2015-2016 κατάλαβε “τι παίζει” στην Ελλάδα. Ένας Πανιώνιος να αγωνίζεται από το πρώτο λεπτό μαζικά στην άμυνα. Ακόμα και όταν δέχεται το πρώτο γκολ στο 25′, να εξακολουθεί να παίζει μαζική άμυνα. Tαμπουρωμένος μέχρι εκεί που δεν πάει άλλο. Σχεδόν παντού στον πλανήτη, όταν μία ομάδα δέχεται πρώτη γκολ, στη συνέχεια “ανοίγεται”, μήπως και ισοφαρίσει. Στην ελληνική Super League, το νόημα για κάθε αντίπαλο του Ολυμπιακού είναι να μην… ξεφτιλιστεί πάνω στο χορτάρι. Οι κυανέρυθροι σε 93 λεπτά αγώνα είχαν μία καλή κόντρα επίθεση και ευκαιρία με τον Μπουμάλ και ένα καλό σουτ του Μπακασέτα ύστερα από αβίαστο λάθος του Σιόβα.

Ο Ολυμπιακός θα είναι καλύτερος σε σχέση με την περυσινή σεζόν. Πιο γρήγορος, πιο τεχνικός, πιο ποιοτικός, πιο πιεστικός και κυκλοφορώντας καλύτερα και πιο σωστά την μπάλα. Μπορεί να μας άρεσαν οι αυτοματισμοί στα πρώτα ημίχρονα των φιλικών αγώνων με Τβέντε και Φέγενορντ, αλλά αυτό το χαρακτηριστικό στο παιχνίδι της ομάδας εξελίσσεται διαρκώς μέσα από τις προπονήσεις και τα επίσημα παιχνίδια. Το έλεγαν και οι παίκτες μετά το ματς πως οι αυτοματισμοί θα έρθουν σιγά-σιγά με την πάροδο του χρόνου. Χωρίς να πιάσουν σπουδαία απόδοση, οι νταμπλούχοι Ελλάδας έριξαν τρία γκολ για πλάκα στον Πανιώνιο. Και ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα…

Ο Κώστας Φορτούνης, με το “7” πια στην πλάτη, δείχνει σε εκπληκτική αγωνιστική κατάσταση. Η φάση του γκολ στο 1-0 είναι υπόδειγμα υψηλής αγωνιστικής κλάσης και σπάνιας ποδοσφαιρικής ευφυίας. Κοντρόλ με το στήθος και εκτέλεση στην κίνηση με το δεξί, στην απέναντι γωνία, χωρίς να σκάσει στο χορτάρι η μπάλα. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός έχει ηγετικά στοιχεία στο παιχνίδι του και από τον ίδιο εξαρτάται αν θα αποτελέσει στο άμεσο μέλλον καθοριστικό κομμάτι της ερυθρόλευκης μηχανής. Πέρυσι, δεν είχε πάρει μέρος στην καλοκαιρινή προετοιμασία, καθώς είχε ενσωματωθεί σε αυτήν στις αρχές Αυγούστου και στη φιλική περιοδεία στην Αμερική. Δεν τον… πολυπήγαινε και ο Μίτσελ, ενώ δεν ήταν καν στην ευρωπαϊκή λίστα του Champions League. Έστω κι έτσι, όμως, ολοκλήρωσε την πρώτη του σεζόν στο μεγάλο λιμάνι με 36 συμμετοχές και 10 γκολ, παίζοντας. Φέτος, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Aπό την αρχή στην προετοιμασία, με την απόλυτη εμπιστοσύνη του προπονητή και την αυτοπεποίθηση στο ζενίθ. Ο Φορτούνης είναι για πολύ μεγάλα πράγματα, φορώντας την ερυθρόλευκη. Αν και ολοκλήρωσε την περυσινή αγωνιστική χρονιά με θετικό πρόσημο, στην ποδοσφαιρική περίοδο που διανύουμε, μπορεί πραγματικά να κάνει… θόρυβο σε όλη την Ευρώπη!

Από εκεί και πέρα, ο Μανουέλ ντα Κόστα έπαιξε για πρώτη φορά στο κέντρο της άμυνας και τα μηνύματα είναι άκρως ενθαρρυντικά. Αλτικός, δυνατός, με καλές τοποθετήσεις, αλλά και καλό χειρισμό της μπάλας. Περιμένουμε να δούμε πώς θα ανταποκριθεί, σε συνθήκες πίεσης. Ο Μαροκινός έχει ποιοτικότερα στοιχεία από τον Μποτία, του οποίου και ουσιαστικά παίρνει τη θέση στην εντεκάδα. Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης συνδύασε την παρουσία του στο αρχικό σχήμα με ένα ωραίο γκολ από μακρινό σουτ, με την μπάλα να κοντράρει και σε αντίπαλο. Toν γουστάρει ποδοσφαιρικά ο Μάρκο Σίλβα και είναι σημαντικό για κάθε ποδοσφαιριστή να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του προπονητή του. Ο Ματιέ Ντοσεβί μπήκε στο 87′ και στο 91′ σκόραρε με έναν τρόπο που δεν μας έχει συνηθίσει: έγινε αποδέκτης της μπάλας εκτός περιοχής, σήκωσε κεφάλι και σούταρε δυνατά με το δεξί, χωρίς να το πολυσκεφτεί. Να δούμε αν ο Τογκολέζος εξτρέμ είναι αυτήν τη φορά στη λίστα του Champions League. Ανεβασμένος ήταν σε αυτό το ματς ο Τζίμι Ντουρμάζ, ο οποίος δημιούργησε και το πρώτο ερυθρόλευκο τέρμα, ενώ ο Φελίπε Πάρντο δεν βρέθηκε στο επίπεδο απόδοσης  της προετοιμασίας, αλλά προσωπικά δεν τον φοβάμαι τον Κολομβιανό εξτρέμ. Είναι παίκτης που μπορεί να δώσει το κάτι παραπάνω από τις πτέρυγες, απλά δεν τον πολυπήγε το παιχνίδι με τον Πανιώνιο, έχοντας να αντιμετωπίσει δύο και τρεις αντίπαλους, όταν επιχειρούσε μία ατομική ενέργεια.

Τέλος, πολύς λόγος έγινε για το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού. Οι γνωστοί προπαγανδιστές προσπαθούν να βγάλουν άκυρο ένα κανονικό, μα πάνω από όλα, απίστευτης ομορφιάς γκολ, που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη να βλέπουμε στα ελληνικά γήπεδα. Όσοι ήμασταν στο γήπεδο δεν αντιληφθήκαμε κάτι το μεμπτό στη φάση. Δεν υπήρχε η παραμικρή υποψία. Και εκατό ριπλέι, πάντως, να δει κάποιος, συμπέρασμα δεν βγάζει για το αν ο Φορτούνης κοντρολάρει την μπάλα με το δεξί χέρι. Από τους έντεκα παίκτες του Πανιωνίου, που ήταν ταμπουρωμένοι στη μεγάλη περιοχή της ομάδας τους, ούτε ένας δεν σήκωσε το χέρι για να διαμαρτυρηθεί προς τον διαιτητή της αναμέτρησης. Βρισκόμαστε ακόμα στην 1η αγωνιστική. Να δούμε τι άλλο θα σκαρφιστούν οι “πονεμένοι” κατά τη διάρκεια της σεζόν μέσω της νοσηρής φαντασίας τους.

About freesniper

Ο ελεύθερος σκοπευτής γράφει όποτε θέλει, για ότι θέλει γιατί έτσι θέλει... Έχει πηγές ιαματικές και κοριούς εκεί που δεν το βάζει ο νους σου! Κυκλοφορεί και οπλοφορεί...

Δείτε επίσης

Θες πλεονέκτημα; Κάνε διπλό!

Photo credit: Fede Bocchio Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της RS της Ευρωλίγκας και πλέον κάθε ...