Αρχική / ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ / Φέρτε μας το Ευρωπαϊκό!

Φέρτε μας το Ευρωπαϊκό!

Απίστευτη ανατροπή, για την κούπα στην Τουρκία ο Ολυμπιακός
Απίστευτο αλλά …Πειραιώτικο.

Με καρδιά, πάθος και μυαλό ο Ολυμπιακός ανέτρεψε το εις βάρος του 0-2 σε 3-2 (18-25, 15-25, 25-20, 25-19, 15-10) επί της Μπούρσα, στον πρώτο τελικό του Challenge Cup και πλέον όλα είναι ανοικτά για την κατάκτηση της Ευρωπαϊκής κορυφής. Στον δεύτερο τελικό το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου, ο πρωταθλητής θα χρειαστεί νίκη με οποιοδήποτε σκορ στην Πούρσα για να πάρει την κούπα.

Με ήττα 3-2 θα διεκδικήσει το τρόπαιο στο χρυσό σετ, ενώ χάνει το Κύπελλο μόνο αν ηττηθεί με 3-0 ή 3-1. Οι “ερυθρόλευκες” μπήκαν με πολύ άγχος και βρέθηκαν πολύ γρήγορα πίσω στα σετ με 2-0. Σεβάστηκαν περισσότερο από ότι έπρεπε τις Τουρκάλες που έδειχναν έτοιμες για μια εύκολη επικράτηση στο πρώτο ημίχρονο των τελικών.

Όμως η άνοδος της Χριστοδούλου και η αποτελεσματικότητα των Χίπε, Λαζάρεβιτς και Μαλασάι σε συνδυασμό με το μπλοκ της Λαμπρούση έβαλαν φωτιά στην εξέδρα των 2500 φίλων των Πειραιωτών και η ομάδα του Κοβάτσεβιτς βρήκε τα πατήματα της και έφθασε στην ανατροπή. Σημείο κλειδί της αναμέτρησης ήταν η ανατροπή στο τέταρτο σετ. Η Μπούρσα προηγήθηκε με 19-17, η Μαλασάι πήγε στο σέρβις και έφυγε στο 25-19 με το κοντέρ στο “ερυθρόλευκο” σερί να γράφει 8-0. Η Χίπε με 20 πόντους ήταν η πρώτη σκόρερ και την ακολούθησαν η Μαλασάι με 15, η Λαζάρεβιτς με 14 και η Λαμπρούση με 10 (5 μπλοκ).

About Χρήστος Παπαμιχαήλ

Δείτε επίσης

Επίσημα στον Ολυμπιακό ο Καρβάλιο!

Παίκτης του Ολυμπιακού είναι ο Ζοάο Καρβάλιο. Ο Πορτογάλος μέσος είναι γεννημένος στις 9 Μαρτίου 1997 στην ...

Μπλατ: «Φάνηκε η κούρασή μας, στο Β΄ ημίχρονο»

Στον παράγοντα κούραση στάθηκε ο Ντέιβιντ Μπλατ, στις δηλώσεις του μετά την ήττα από την ...

Η MVP εμφάνιση του Μιλουτίνοφ (vid)

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της 16ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα, πραγματοποιώντας ακόμη μία σπουδαία ...

Break με το καλημέρα στη Βαρκελώνη!

Ο Ολυμπιακός έστω και εάν στο τέλος απειλήθηκε, με επιβλητική εμφάνιση, καθώς έλεγξε τον ρυθμό ...