Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / Υπάρχει καπνός για Ζήση και Ολυμπιακό

Υπάρχει καπνός για Ζήση και Ολυμπιακό

Nikos Zisis
Ο Νίκος Ζήσης με τον κουμπάρο του, Βασίλη Σπανούλη

 

Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά λέει ο θυμόσοφος λαός και σωστά. Στην περίπτωση του εν δυνάμει γάμου μεταξύ Ολυμπιακού και Νίκου Ζήση έχουμε προς το παρόν μόνο το πρώτο κι ας αναφέρουν ξένα δημοσιεύματα το αντίθετο.

Είναι κοινό μυστικό πως αμφότερες οι πλευρές επιθυμούν μια συνεργασία όμως οι εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων σε συνδυασμό με το ενδιαφέρον που έλκει ο Ζήσης και και από άλλες ομάδες του εξωτερικού, καθυστερεί μια για πολλούς αναμενόμενη εξέλιξη.

Ο Ζησής αν αποκτηθεί, δε θα πρέπει να λογίζεται ως αντι-Σλούκας παρά το γεγονός πως έτσι παρουσιάζεται από πολλούς. Τα στοιχεία στο παιχνίδι του είναι αρκετά διαφορετικά από του πρώην πλέον ερυθρόλευκου γκαρντ και θα ήταν λάθος αν ο Γιάννης Σφαιρόπουλος προσπαθούσε να επιζητήσει μια τέτοια αγωνιστική αντικατάσταση. Η αποχώρηση όμως του Κώστα, “μπερδεύει” τους ρόλους και βάζει ερωτήματα στον κόουτς των Πειραιωτών.

Ο Ζήσης ως ένας μπαρουτοκαπνισμένος Έλληνας στα ευρωπαϊκά παρκέ, έχει συγκεκριμένο ταβάνι. Όχι χαμηλό αλλά υπαρκτό. Δεν είναι σκόρερ, δεν είναι ηγέτης, δε θα πάρει την ομάδα στις πλάτες του όταν θα “λείπει” ο Σπανούλης. Είναι εξαιρετικός αμυντικός, άριστος δημιουργός, μετρημένος στις επιλογές του και γενικότερα παίκτης προπονητή. Σ’ αυτό το μοτίβο συμφωνήθηκε και η επιλογή Στρόμπερι, δηλαδή προς τη διατήρηση των ισορροπιών των ρόλων αλλά και της αύξησης της σημασίας στο παιχνίδι του Σλούκα ο οποίος δυστυχώς πλέον απουσιάζει.

Τα ερωτήματα είναι σαφή και έχουν απαντήσεις. Αξίζει ο Ζήσης τα χρήματα που έπαιρνε στην Τουρκία, ήτοι 900 χιλιάδες; Σίγουρα όχι. Θα δεχόταν μια μειωμένη πρόταση από τον Ολυμπιακό; Πιθανότατα. Θα καλυφθεί το κενό στην περιφέρεια μ’ αυτόν και τον Στρόμπερι; Δύσκολα. Αν έρθει και ο Περπέρογλου, μπορούμε να δούμε κατά συνθήκη τον Λοτζέσκι στο “2”, ώστε να μην “καεί” και ο Παπαπέτρου. Θεωρητικά ναι αλλά τότε ο Ολυμπιακός στερείται δημιουργίας και άμυνας πάνω στη μπάλα. Υπάρχει περίπτωση αντί του Περπέρογλου ο οποίος έχει συμβόλαιο με την Εφές, να αποκτηθεί μαζί με τον Ζήση ακόμα ένας ξένος γκαρντ, περισσότερο σκόρερ όπως ο Μακόλουμ και να αγωνίζεται κατά συνθήκη στο “3” ο Στρόμπερι όντως ψηλός για περιφερειακός και καλός αμυντικός; Ναι και αυτή η πιθανότητα συγκεντρώνει πολλούς υποστηρικτές.

Αυτά μεταξύ άλλων σκέφτεται ο τεχνικός των ερυθρολεύκων και παρατηρείται στασιμότητα στα μεταγραφικά. Φυσικά κύριο ρόλο διαδραματίζει και το καθεστώς αστάθειας και οικονομικής αβεβαιότητας της χώρας όπως και οι προτεραιότητες ορισμένων παικτών για την άλλη άκρη του Ατλαντικού αλλά να είστε σίγουροι πως ίσως αυτό όσο κι αν ακούγεται οξύμωρο, ευνοεί τους Πειραιώτες ώστε να μην πάρουν μια βιαστική απόφαση που ίσως αργότερα μετανιώσουν.

About Βαλάντης Σιδέρης

Γράφω από το 2011 και συνεχίζω. Αναποφάσιστος ανάμεσα στις δύο μεγάλες μου αγάπες. Ποδόσφαιρο ή μπάσκετ; Και τα δύο! Αγαπώ τον Ολυμπιακό και την Euroleague. Ερασιτέχνης αθλητής στα νιάτα μου. Πατέρας τριών παιδιών

Δείτε επίσης

Θες πλεονέκτημα; Κάνε διπλό!

Photo credit: Fede Bocchio Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της RS της Ευρωλίγκας και πλέον κάθε ...