Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / Τρίποντα και Γιούντο λύγισαν τον Ολυμπιακό

Τρίποντα και Γιούντο λύγισαν τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός πάλεψε απέναντι στην Φενέρ, αλλά δεν κατάφερε να φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου, γνωρίζοντας την ήττα με 80-64 στον τελικό. Μόνο υπερηφάνεια γι’ αυτή την ομάδα.

Ο αγώνας:

Η Φενέρ ξεκίνησε πιο δυναμικά το παιχνίδι και πήρε το προβάδισμα στο σκορ. Ο Ολυμπιακός έπαιζε με αλλαγές στην άμυνα, κάτι που δημιουργούσε ανισορροπία κι επέτρεπε στην τουρκική ομάδα να εκτελεί ελεύθερα τρίποντα. Ο Κάλινιτς ήταν εύστοχος στις προσπάθειες που πήρε, βοηθώντας την ομάδα του ν’ ανεβάσει στο +8 την διαφορά (16-8), πέντε λεπτά πριν το τέλος της 1ης περιόδου. Σ’ εκείνο το σημείο ο Σπανούλης με τρίποντο μείωσε στους  5 και οι βολές τους Μπιρτς έφεραν την διαφορά σε απόσταση ενός σουτ (16-13).

Η αντίδραση της Φενέρ ήταν άμεση όμως. Ανανεώνοντας διαρκώς κατοχές με τα επιθετικά ριμπάουντ, οι Τούρκοι πήραν σκορ από δεύτερες επιθέσεις, αυξάνοντας ξανά την διαφορά στους οκτώ  (24-16). Από την πλευρά του ο Ολυμπιακός ήταν στατικός στην επίθεση, αλλά είχε υψηλό ποσοστό στα τρίποντα, στοιχείο που τον κρατούσε στο παιχνίδι.

Με την έναρξη της 2ης περιόδου ο Ντατόμε με μία βολή έστειλε στο +9 την διαφορά (27-18). Οι «ερυθρόλευκοι» παίζοντας με περισσότερη ηρεμία στην επίθεση, κυκλοφόρησαν σωστά την μπάλα, εκτέλεσαν υπό καλές προϋποθέσεις και βρίσκοντας σκορ από τους Γκριν, Μιλουτίνοφ και Ουότερς, μείωσαν στους 4 (29-25), 7:25 πριν το ημίχρονο. Στον χρόνο που υπολείπονταν, οι παίκτες του Σφαιρόπουλου απορρυθμίστηκαν επιθετικά, προσπάθησαν με τρίποντα να παραβιάσουν το αντίπαλο καλάθι, υπέπεσαν σε λάθη, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι Τούρκοι και έστειλαν ξανά την διαφορά στο +9 (34-25). Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, οι διαιτητές ξεκίνησαν να σφυρίζουν… έδρα, με συνέπεια ο Γιούντο να κάνει το σκορ 35-25, 3:04 πριν την ανάπαυλα.

Παρ’ όλα αυτά οι Πειραιώτες δεν πτοήθηκαν. Παίζοντας με περισσότερη ενέργεια και σκληράδα στην άμυνα, κατάφεραν να περιορίσουν την παραγωγικότητα των αντιπάλων τους. Στην επίθεση, ξεκίνησαν να διαβάζουν σωστά τα όσα τους έδινε η άμυνα, κυκλοφόρησαν με ταχύτητα την μπάλα κι ευστοχώντας στις προσπάθειες που πήραν, έριξαν την διαφορά στους 5 (37-32), μ’ επιμέρους σκορ 2-7.

Την τελευταία επίθεση της Φενέρ ανέλαβε να εκδηλώσει ο Ντίξον, ο οποίος νίκησε τον Πρίντεζη στο ένας εναντίον ενός. Η τελευταία λέξη πάντως ανήκε στον Ολυμπιακό, ο οποίος μείωσε με καλάθι του Μπιρτς στην εκπνοή (παρά την λάθος πάσα του Σπανούλη, η μπάλα έφτασε στα χέρια του Καναδού) στους 5 (39-34).

Στο ξεκίνημα της επανάληψης, ο Ντίξον με τρίποντο ανέβασε την διαφορά στους 8 (42-34), αλλά ο Μάντζαρης απάντησε με το ίδιο νόμισμα και μείωσε. Ο Βέσελι ευστόχησε σ’ ένα απίστευτο δίποντο στην λήξη του χρόνου επίθεσης, αλλά ο Μάντζαρης με νέο τρίποντο, έφερε την διαφορά στους 4 (44-40), 7:45 πριν την λήξη της 3ης περιόδου.

Όσο περνούσε ο χρόνος, το παιχνίδι γινόταν όλο και πιο σκληρό, οι άμυνες περισσότερο δυνατές και οι δύο ομάδες σκόραραν με δυσκολία. Το τρίποντο του Σλούκα 5:04 πριν το τέλος του Γ΄ δεκαλέπτου έφερε την διαφορά στους 7 (49-42), αλλά ο Μιλουτίνοφ είχε εξαιρετική παρουσία στην επίθεση και με διαδοχικά εύστοχα σουτ, μείωσε και πάλι στους πέντε.

Στα τέσσερα λεπτά που απέμεναν η Φενέρ επεδίωξε τις επαφές, οι διαιτητές σφύριξαν εύκολα το φάουλ και από την γραμμή των βολών κατάφερε να «χτίσει» διψήφια διαφορά στο σκορ, η οποία έφτασε και το +14 (60-46), πριν ο Μπιρτς διαμορφώσει το 60-48 του Γ΄ δεκαλέπτου.

Η τελευταία περίοδος ξεκίνησε με καλάθι του Μπιρτς, αλλά η Φενέρ συνέχισε να είναι πολύ αποτελεσματική στην επίθεση και τρέχοντας σερί 8-0, προηγήθηκε με +18 (68-50), 7:59 πριν το τέλος.

Στον χρόνο που απέμενε, ο Ολυμπιακός δεν είχε τα ψυχικά αποθέματα για να επιστρέψει στην διεκδίκηση της νίκης

Τα δεκάλεπτα: 26-18, 39-34, 60-48, 80-64

Ο Έκπε Γιούντο ήταν ο κορυφαίος του αγώνα με δέκα πόντους, εννιά ριμπάουντ, πέντε μπλοκ και τέσσερις ασίστ

Φενέρμπαχτσε (Ομπράντοβιτς): Ούντο 10, Μαχμούτογλου, Άντιτς 4 (1), Μπογκντάνοβιτς 17 (3), Σλούκας 3 (1), Νάναλι 2, Βέσελι 8, Κάλινιτς 17 (4), Ντίξον 8 (2), Ντουβερίογλου, Ντατόμε 11 (2)

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γκριν 7 (1), Μπιρτς 14, Γιανγκ, Τολιόπουλος 3 (1), Σπανούλης 9 (2 τρ., 8 ασ.), Ουότερς 2, Αγραβάνης, Μιλουτίνοφ 10, Πρίντεζης 7 (1), Παπανικολάου 3 (1), Μάντζαρης 9 (3)

About kokkina.gr TEAM

Στα kokkina.gr, γράφουμε στα κόκκινα! Γράφουμε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ και όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Για ό,τι γίνεται και δεν λέγεται και ό,τι λέγεται και δεν γίνεται. Ανεξάρτητα, ειλικρινά και πάνω απ' όλα... κόκκινα!

Δείτε επίσης

Θες πλεονέκτημα; Κάνε διπλό!

Photo credit: Fede Bocchio Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της RS της Ευρωλίγκας και πλέον κάθε ...