Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / Το τέλειο παιχνίδι

Το τέλειο παιχνίδι

Τα επιτεύγματα του Ολυμπιακού στο χθεσινό ματς με την Ρεάλ.

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε την καλύτερή του εμφάνιση στο top 16 εχθές κόντρα στην Ρεάλ, φτάνοντας στη νίκη με 99-84, μια νίκη που κρατάει ζωντανές τις ελπίδες του για πρόκριση στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκα. Διαβάστε τι το ξεχωριστό έκαναν εχθές οι «ερυθρόλευκοι» και κέρδισαν τους Ισπανούς.

Το χθεσινό, ήταν το πιο παραγωγικό βράδυ των πρωταθλητών Ελλάδας, οι οποίοι σταμάτησαν στους 99 πόντους απέναντι στην «βασίλισσα» (τους περισσότερους που είχαν πετύχει ήταν οι 89 πόντοι κόντρα στην Χίμκι). Οι 107 βαθμοί που συγκέντρωσαν στο σύστημα αξιολόγησης αποτελούν την κορυφαία, μέχρι τώρα, επίδοσή τους στην φάση των «16» (106 είχαν στην αναμέτρηση με την Χίμκι).

Ονειρεμένο πρώτο ημίχρονο:

Στην χθεσινή Συνέντευξη Τύπου, ο κόουτς Σφαιρόπουλος τόνισε πως η ομάδα του έκανε ένα από τα καλύτερα πρώτα ημίχρονα. Για την ακρίβεια ήταν το καλύτερο πρώτο ημίχρονο που έχει κάνει, για την ώρα, στο top 16 ο Ολυμπιακός. Οι 53 πόντοι που σημείωσαν στα 20 αγωνιστικά λεπτά του πρώτου μέρους και οι 30 που πέτυχαν μόνο στο δεύτερο δεκάλεπτο, αποτελούν ρεκόρ παραγωγικότητας (44 είχαν πετύχει στο ημίχρονο του εντός έδρας ματς με την Λαμποράλ Κούτσα, ενώ το πιο παραγωγικό τους δεκάλεπτο ήταν το τρίτο στην Μόσχα κόντρα στην ΤΤΣΚΑ, εκεί όπου έβαλαν 28 πόντους).

Το ποσοστό στα τρίποντα και τα επιθετικά ριμπάουντ που έκαναν την διαφορά:

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου βρέθηκε σ’ εξαιρετική βραδιά επιθετικά, ευστοχώντας στα 11 από τα 23 τρίποντα που εκτέλεσε (τα έξι από αυτά πέτυχε ο Βαγγέλης Μάντζαρης). Το 47,8% πίσω από την γραμμή των 6,75, είναι το υψηλότερο ποσοστό του Ολυμπιακού από την περιφέρεια, στα 12 παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι τώρα (42,9% σούταρε με την Χίμκι). Επιπλέον, οι Πειραιώτες έκαναν τρομερή δουλειά και στα ριμπάουντ, μαζεύοντας 17 επιθετικά (τα περισσότερα που είχαν μαζέψει στο top 16 ήταν 15 στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Μπάμπεργκ).

Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με την εξαιρετική άμυνα που οδήγησε την Ρεάλ σε εννέα λάθη και 35 άστοχα σουτ (16 δίποντα κα 19 τρίποντα), βοήθησαν τους «ερυθρόλευκους» να φτάσουν σε μια επιβλητική νίκη. Ζητούμενο από εδώ και στο εξής, είναι να υπάρξει και ανάλογη συνέχεια, προκειμένου να έχει αξία η συγκεκριμένη νίκη (όπως είπε χαρακτηριστικά και ο Κώστας Παπανικολάου εχθές). Άπαντες πλέον στην ομάδα έχουν στρέψει την προσοχή τους στο δύσκολο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Άρη (28/03) και στην συνέχεια ακολουθεί ακόμη ένας «τελικός», με αντίπαλο την Χίμκι στην Μόσχα.

About Γιάννης Παραπονιάρης

Γεννημένος στην Θεσσαλονίκη τον Μάιο του 1993, «μυήθηκε» στον αθλητισμό το καλοκαίρι του 1997. Δοκίμασε την τύχη του σε πολλά σπορ, ώσπου τον Σεπτέμβρη του 2002 αποφάσισε ν’ ασχοληθεί με το μπάσκετ. Από το παρκέ, μεταπήδησε στο «γήπεδο» της αθλητικής ενημέρωσης, απ’ όπου προσπαθεί να μεταδώσει την… τρέλα του για το άθλημα και στον κόσμο.

Δείτε επίσης

Θες πλεονέκτημα; Κάνε διπλό!

Photo credit: Fede Bocchio Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της RS της Ευρωλίγκας και πλέον κάθε ...