Αρχική / ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ / Τους γλέντησε μέσα στην Πυλαία!

Τους γλέντησε μέσα στην Πυλαία!

Τη δεύτερη νίκη του, σε τρεις ημέρες σε βάρος του ΠΑΟΚ, πανηγύρισε ο Ολυμπιακός που «άλωσε» την Πυλαία επικρατώντας με 3-0 σετ (22-25, 22-25, 15-25.  Έτσι μετά τη νίκη πρόκριση με 3-1 σετ, στον ημιτελικό του Λιγκ Καπ, στο Ρέντη οι πρωταθλητές επιβλήθηκαν και πάλι των Θεσσαλονικέων στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Volleyleague και αύξησαν στους 7 βαθμούς τη διαφορά τους  (με ένα παιχνίδι περισσότερο) από τον δεύτερο της κατάταξης, διευρύνοντας παράλληλα στο 39-0 το σερί των διαδοχικών νικών τους στο πρωτάθλημα. Παράλληλα ο Ολυμπιακός, διατήρησε για 5η σεζόν το αήττητο στην Πυλαία στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος αφού η τελευταία νίκη του ΠΑΟΚ, ήταν στις 30/3/2013. Επίσης η σημερινή ήταν η 6η σερί νίκη επί των Θεσσαλονικέων στο πρωτάθλημα (κανονική διάρκεια και πλέι οφ), 5η διαδοχική στις τελευταίες 5 συναντήσεις, και 7η στα τελευταία 8 ματς σε όλες τις διοργανώσεις μεταξύ των δυο ομάδων. Τέλος από το 1998 οπότε και καθιερώθηκε το νέο σύστημα καταγραφής πόντων στους 62 αγώνες πρωταθλήματος, ο Ολυμπιακός προηγείται στις νίκες με 47-15.
Δυνατή εκκίνηση και «ερυθρόλευκο» προβάδισμα!
Ο Ολυμπιακός απέκτησε από την αρχή ένα προβάδισμα και οδηγούσε στο σκορ. Μετά το  4-5, οι Πειραιώτες έτρεξαν ένα 4-0 σερί με τον Τερβαπόρτι στο σερβίς, διευρύνοντας τη διαφορά στο +5 για το 4-9.  Ο Γιώργος Πετρέας πάνω στο φιλέ «έγραψε» το 6-12 μεγαλώνοντας κι άλλο το προβάδισμα υπέρ του Θρύλου, αλλά οι γηπεδούχοι πλησίασαν μειώνοντας στους δύο πόντους για το 10-12. Από πρώτο χρόνο του Πετρέα, το σερί που δέχθηκε ο Ολυμπιακός ολοκληρώθηκε, με τον κεντρικό των «ερυθρολεύκων» να σημειώνει το 10-13. Στη νέα μείωση του σκορ από πλευράς ΠΑΟΚ, απάντησε ο Ραφαήλ Κουμεντάκης με δυο σερί πόντους που προήλθαν από επίθεση και σερβίς για το 11-15. Το σερί του Ολυμπιακού μετά το 11-13 συνεχίστηκε με πανέξυπνο πόντο του Τερβαπόρτι ο οποίος έγραψε το 11-16 και μετά από λάθος του Τακουρίδη διαμορφώθηκε η διαφορά επανήλθε στους 6 πόντους (12-18). Το διπλό μπλοκ των Μπέμε-Τερβαπόρτι στον Χιμένεθ εκτόξευσε τη διαφορά για πρώτη φορά στο +7, στο 12-19 το οποίο ανάγκασε τον τεχνικό του ΠΑΟΚ να καλέσει το δεύτερο τάιμ άουτ. Ακολούθησε ένα 6-0 σερί των γηπεδούχων οι οποίοι μείωσαν σε 18-19, αλλά σταμάτησε μετά από κερδισμένο μπλοκ άουτ του Γκάβιν Σμιτ για το 18-20. Με τον ίδιο τρόπο και πρωταγωνιστή προήλθε το 18-21, αλλά το ντέρμπι συνεχίστηκε με τους Θεσσαλονικείς να μειώνουν και πάλι σε 20-21. Στο σημείο αυτό τη λύση αυτή έδωσε και πάλι ο Γκάβιν Σμιτ που διαμόρφωσε το 20-22, ενώ ο Ραφαήλ Κουμεντάκης με τεχνικό χτύπημα σημείωσε το 20-23. Στο σετ μπολ έφτασε ο Θρύλος μετά από ωραία επίθεση του Γκάβιν Σμιτ (21-24) και το κατέκτησε με 22-25, μετά από πρώτο χρόνο του Γιώργου Πετρέα!
Με ανατροπή έφτασε στο 2-0!
Το ξεκίνημα του 2ου σετ, ήταν πιο κλειστό και  με τις δυο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ και τους γηπεδούχους να προηγούνται για πρώτη φορά στο ματς με +2 στο 9-7. Ο Κουμεντάκης με κερδισμένο μπλοκ άουτ μείωσε σε 9-8 και ο Μάρκους Μπέμε με άσσο ισοφάρισε σε 9-9 και το «ερυθρόλευκο» σερί συνεχίστηκε για το 9-10 και μετά το 10-10, προήλθε το 10-12, ύστερα από λάθος του Τακουρίδη.  Στην εξέλιξη του σετ, συνεχίστηκε η ίδια εικόνα με τις δυο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ, με τους «ερυθρόλευκους» να βρίσκονται πίσω στη συνέχεια με 19-17 και να ισοφαρίζουν σε 19-19. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 21-20, αλλά ο Θρύλος με ένα 4-0 σερί, ανέτρεψε την κατάσταση και μετά από κερδισμένο μπλοκ άουτ του Ζουπάνη απέναντι στο τριπλό μπλοκ του ΠΑΟΚ, προηγήθηκε με 22-23. Από επίθεση άουτ των γηπεδούχων ο Θρύλος έφτασε στο σετ μπολ και μετά από λάθος του Τζούριτς που πάτησε γραμμή, προέκυψε το 22-25, χάρη στο οποίο προηγήθηκαν οι Πειραιώτες με 2-0 στα σετ!
«Περίπατος» με μεγάλες διαφορές στο 3ο σετ!
Με μεγάλη συγκέντρωση και αποφασιστικότητα ξεκίνησε ο Θρύλος στο 3ο σετ, αφού προηγήθηκε γρήγορα με 1-5 μετά από μπλοκ του Μπέμε. Οι Πειραιώτες είχαν κυριαρχήσει απόλυτα έναντι του αντιπάλου τους στον οποίο δεν άφησαν περιθώρια και δημιούργησαν μεγάλες διαφορες φτάνοντας εύκολα στη νίκη.

About Χρήστος Παπαμιχαήλ

Δείτε επίσης

Η προϊστορία και οι αριθμοί κόντρα στον ΠΑΟΚ

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ mateco συνθέτουν ένα από τα δύο ζευγάρια των ημιτελικών των πλέι οφ ...