Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / Τι έδειξε η πρόβα ενόψει Μπαρτσελόνα

Τι έδειξε η πρόβα ενόψει Μπαρτσελόνα

olympiakos kolaz

Τέλειωσε και το τελευταίο ματς-πρόβα πριν το κομβικό παιχνίδι με τη Μπαρτσελόνα. Ο Ολυμπιακός έχοντας αρκετές καλές στιγμές αλλά και αδυναμίες, κέρδισε δίκαια τον Κόροιβο Αμαλιάδος. Για να δούμε τι συμπεράσματα αποκομίσαμε από τον αγώνα. Γράφει ο Βαλάντης Σιδέρης

Ο Κόροιβος είναι μια σαφώς πολύ πιο υποδεέστερη ομάδα από τον Ολυμπιακό, ωστόσο σε αρκετές στιγμές έβαλε δύσκολα στους ερυθρόλευκους εκθέτοντάς τους στην άμυνα αφού οι παίκτες του σημείωσαν αρκετά εύκολα καλάθια τα οποία ήταν περισσότερο από αδυναμίες των φιλοξενούμενων παρά ως απόρροια δικιάς τους στιγμιαίας υπεροχής σε συγκεκριμένα ματς απ.

Ο Σφαιρόπουλος σε σημεία που η ομάδα “χόλαινε” είχε την ευτυχία να δει τον Όντομ να πετυχαίνει κάποια πολύ μεγάλα τρίπονα. Ο Αμερικανός αναγκάζει πολλούς εξ ημών να αναθεωρήσουμε αναφορικά με τη χρησιμότητά του στο ερυθρόλευκο ροτέισον. Συνεπής αμυντικός χωρίς εντούτοις να τρομάζει, μπασκετικό θράσος, με κάτι παραπάνω από αξιοπρεπή ποσοστά, ρεαλιστική αυτοπεποίθηση και ικανότητα να απειλήσει τόσο από την περιφέρεια όσο και στα ντράιβς. Δεύτερο συνεχόμενο καλό παιχνίδι, που πλέον αν και εφόσον αποκτηθεί εν τέλει 7ος ξενός, θα τον φέρει να κονταροχτυπιέται μαζί με τον Μιλουτίνοφ για το ποιος θα βγει εκτός λίστας basket league.

Από κει και πέρα, εμφανώς καλύτερος ήταν ξανά ο Κώστας Παπανικολάου ο οποίος και εν απουσία του Λοτζέσκι πήρε αρκετό χρόνο και τα πήγε σε γενικές γραμμές αρκετά καλά. Φυσικά είχε και τα λάθη του σε επιλογές και αντιδράσεις, ωστόσο στο επίπεδο που βρίσκεται, κάθε φάση, κάθε σουτ, κάθε λεπτό που μένει στο παρκέ τον βελτιώνει. Ακόμα και το εντυπωσιακό κόψιμο που δέχθηκε από τον Βασιλόπουλο, επέδρασε θετικά πεισμώνοντάς τον για τις αμέσως επόμενες φάσεις αλλά σίγουρα και το μέλλον.

Ο Πρίντεζης δεν ήταν καλός και έπαιξε λίγο ενώ ο Σπανούλης αθόρυβα σημείωσε 16 πόντους αν και είχε 4 λάθη. Χάντερ, Στρόμπερι και Παπαπέτρου ήταν θετικοί ενώ ο Μιλουτίνοφ δε βρέθηκε σε καλή μέρα. Το παιχνίδι με τη Μπαρτσελόνα όμως για τον Σέρβο είναι διαφορετικό αφού εκεί υπάρχει ο παίκτης να ματσάρει, εννοώντας φυσικά τον Άντε Τόμιτς. Οι Μάντζαρης και Χάκετ δεν πήραν πολλές προσπάθειες ενώ οι Αγραβάνης και Αθηναίου στο χρόνο που αγωνίστηκαν προσπάθησαν χωρίς να ξεχωρίσουν.

Αυστηρά στα της Βαρκελώνης, ακόμα και τώρα να αποκτηθεί ο πολυπόθητος ψηλός, δεν θα αγωνιστεί φυσικά την Παρασκευή, με τον Ντόρσεϊ να πονοκεφαλιάζει στην αμυντική του αντιμετώπιση ως προς τα ερυθρόλευκα γκαρντ. Οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται από την Παρασκευή στην Αμαλιάδα και μέχρι την Μπαρτσελόνα και ξεκούραστοι θα είναι και σε μεγαλύτερη ετοιμότητα για τις απαιτήσεις του κρίσιμου αυτού παιχνιδιού.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος σίγουρα θα χαμογελάει με την κατάσταση των Όντομ και Παπανικολάου ενώ σίγουρα θα χρειαστεί τον πολύ καλό Πρίντεζη o οποίος σίγουρα απέναντι σε Ντοέλμαν και Βεζένκοφ μπορεί να κάνει τη διαφορά.

  • Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός σούταρε περισσότερα τρίποντα από δίποντα (33 έναντι 27), σίγουρα παρεξενεύει ωστόσο βρίσκετι απάντηση στη ζώνη που επέλεξε να χρησιμοποιήσει ο Χάρης Μαρκόπουλος αλλά και στην επιλογή να κλείσει περισσότερο τη ρακέτα ρισκάροντας τα μακρινά σουτ, μια επιλογή που μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο ευοδώθηκε.

stats

About Βαλάντης Σιδέρης

Γράφω από το 2011 και συνεχίζω. Αναποφάσιστος ανάμεσα στις δύο μεγάλες μου αγάπες. Ποδόσφαιρο ή μπάσκετ; Και τα δύο! Αγαπώ τον Ολυμπιακό και την Euroleague. Ερασιτέχνης αθλητής στα νιάτα μου. Πατέρας τριών παιδιών

Δείτε επίσης

Θες πλεονέκτημα; Κάνε διπλό!

Photo credit: Fede Bocchio Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της RS της Ευρωλίγκας και πλέον κάθε ...