Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / Τα «ερυθρόλευκα» ρεκόρ στην Ευρωλίγκα

Τα «ερυθρόλευκα» ρεκόρ στην Ευρωλίγκα

Έτοιμος για νέες προκλήσεις ο Ολυμπιακός.

Ο Ολυμπιακός έχει αφήσει πίσω του το παιχνίδι με το Λαύριο και προετοιμάζεται για την αναμέτρηση της πέμπτης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων της Ευρωλίγκα κόντρα στην Εφές Αναντολού. Δείτε ποια ρεκόρ μπορούν να επιτεύξουν στην Κων/πολη οι «ερυθρόλευκοι».

Το μεσημέρι της Κυριακής, οι Πειραιώτες κέρδισαν με 69 πόντους διαφορά το Λαύριο (108-39), σημειώνοντας την μεγαλύτερη σε εύρος νίκη τους στο ελληνικό πρωτάθλημα. Όσον αφορά τις ατομικές διακρίσεις ο Βασίλης Σπανούλης κατέρριψε αρκετά ρεκόρ, με σημαντικότερο αυτό που ξεπέρασε τους 4.500 πόντους στην Α1.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας το βράδυ της Πέμπτης θ’ αγωνιστούνε στην Κων/πολη με την Εφές Αναντολού. Τόσο η Πόλη, όσο και η Εφές ξυπνάνε όμορφες μνήμες στην ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, η οποία θέλει, σε μια περίοδο που έχει ανεβάσει την απόδοσή της, ν’ αποδείξει την αγωνιστική της ανωτερότητά κόντρα στους Τούρκους.

Οι παίκτες του Θρύλου έχουν πετύχει σπουδαία πράγματα στην Ευρωλίγκα και στην αναμέτρηση με την Εφές θα έχουν την δυνατότητα να γράψουν νέες σελίδες στην ιστορία της διοργάνωσης με τις επιδόσεις τους.

Πιο συγκεκριμένα:

Ο Πάτρικ Γιάνγκ έχει 2,5 μπλόγκς ανά αγώνα σ’ αυτά τα τέσσερα πρώτα παιχνίδια και οδηγεί την κούρσα στην συγκεκριμένη στατιστική κατηγορία. Ο Γιώργος Πρίντεζης από την πλευρά του, έχει τελειώσει τα τελευταία 9 παιχνίδια της Ευρωλίγκα με διψήφιο αριθμό πόντων. Ο «Πρίντ» επίσης, κόντρα στην Εφές έχει πραγματοποιήσει την πιο παραγωγική του εμφάνιση. Ο υπαρχηγός του Ολυμπιακού, στο πρώτο παιχνίδι της σειράς των play-offs με τους Τούρκους την σαιζόν 2012-13, είχε μετρήσει 26 πόντους (με 4-7 τρίποντα), βοηθώντας την ομάδα του να κερδίσει με 67-62 και να κάνει το 1-0.

Βασίλης Σπανούλης: Ο μεγάλος αρχηγός των «ερυθρολεύκων» χρειάζεται πέντε εύστοχα τρίποντα για να γίνει ο 10ος παίκτης στην ιστορία της διοργάνωσης που φτάνει τα 300. Επιπλέον ο 32χρονος γκαρντ χρειάζεται 7 κλεψίματα για να φτάσει τα 200 και να γίνει μόλις ο 12ος παίκτης που κατορθώνει κάτι τέτοιο.

Υ.Γ. Πρωταρχικός στόχος βέβαια είναι η νίκη για τους Πειραιώτες, όμως και οι αριθμοί έχουν και αυτοί το γούστο τους.

 

 

About Γιάννης Παραπονιάρης

Γεννημένος στην Θεσσαλονίκη τον Μάιο του 1993, «μυήθηκε» στον αθλητισμό το καλοκαίρι του 1997. Δοκίμασε την τύχη του σε πολλά σπορ, ώσπου τον Σεπτέμβρη του 2002 αποφάσισε ν’ ασχοληθεί με το μπάσκετ. Από το παρκέ, μεταπήδησε στο «γήπεδο» της αθλητικής ενημέρωσης, απ’ όπου προσπαθεί να μεταδώσει την… τρέλα του για το άθλημα και στον κόσμο.

Δείτε επίσης

Θες πλεονέκτημα; Κάνε διπλό!

Photo credit: Fede Bocchio Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της RS της Ευρωλίγκας και πλέον κάθε ...