Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / Τέλειωσε την δουλειά στην Πάτρα και τώρα τελικοί

Τέλειωσε την δουλειά στην Πάτρα και τώρα τελικοί

Ένας σοβαρός και συγκεντρωμένος Ολυμπιακός, διέλυσε με 56-89 τον Προμηθέα στην Πάτρα, σκούπισε την ημιτελική σειρά και στρέφει πλέον την προσοχή του στους τελικούς.

Ο αγώνας:

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε καλά το παιχνίδι και πήρε το προβάδισμα από νωρίς. Κυκλοφορώντας με ταχύτητα και ακρίβεια την μπάλα στην επίθεση, έβρισκε τα ελεύθερα σουτ και με καλά ποσοστά ευστοχίας, διατηρούνταν σε θέση οδηγού. Από την πλευρά του ο Προμηθέας, στηριζόταν στις ατομικές ενέργειες του Πρέιθερ, ο οποίος ήταν ζεστός και κρατούσε μέσα στο παιχνίδι την ομάδα του με διαδοχικά καλάθια. Όσο περνούσε ο χρόνος, οι «ερυθρόλευκοι» ανέβαζαν την απόδοσή τους και στην άμυνα και σε συνδυασμό με την αποτελεσματικότητά τους στην επίθεση, ανέβασαν την απόσταση στο +11 (9-20), τρία λεπτά πριν το τέλος της Α΄ περιόδου.

Στα λεπτά που υπολείπονταν, οι γηπεδούχοι βρήκαν σκορ από τον Προμηθέα και μείωσαν στους 8 (16-24), διαφορά που έμεινε μέχρι τέλους, καθώς ο Πρίντεζης αστόχησε στη τελευταία προσπάθεια.

Το Β΄ δεκάλεπτο ξεκίνησε με δύο βολές για τον Προμηθέα, ο οποίος μείωσε στους 6 (18-24). Ο Ολυμπιακός δεν άργησε να βρει τα πατήματά του και με «πολυφωνία» στο σκοράρισμα, ανέβασε την διαφορά στο +15 (21-36), 6:29 πριν το τέλος του ημιχρόνου. Οι Πειραιώτες συνέχισαν να παίζουν με την ίδια συνέπεια και συγκέντρωση στην άμυνα, υποχρεώνοντας τους αντιπάλους τους σε τρίποντα υπό κακές προϋποθέσεις, που δεν έβρισκαν στόχο.

Στον χρόνο που υπολείπονταν για το τέλος του Α΄ μέρους, ο Προμηθέας βελτίωσε την επιθετική του λειτουργία, βρήκε τον δρόμο προς το καλάθι, αλλά ο Ολυμπιακός δεν απώλεσε το διψήφιο προβάδισμα, καθώς παρέμενε αποτελεσματικός στην επίθεση και πήγε με +11 στ’ αποδυτήρια (33-44).

Με το ξεκίνημα της Γ΄ περιόδου, ο Λίποβι ευστόχησε σε τρίποντο και μείωσε την διαφορά στους 8 (36-44). Ο Ολυμπιακός αντέδρασε άμεσα και με τον Μιλουτίνοφ να «σκεπάζει» το καλάθι με συνεχόμενα μπλοκ, οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν την ευκαιρία να τρέξουν στο ανοιχτό γήπεδο και να σημειώσουν εύκολους πόντους ενώ το τρίποντο του Ρόμπερτς 6:39 πριν το τέλος της περιόδου, εκτόξευσε στο +17 την διαφορά (36-53). Οι Πειραιώτες χωρίς να χαλαρώσουν, συνέχισαν να παίζουν σε γρήγορο τέμπο, φτάνοντας την διαφορά ακόμα και στους 20 (40-60), πριν ο Προμηθέας με συνεχόμενους πόντους του Πρέιθερ, ρίξει την απόσταση στους 16 (46-62) με την λήξη.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου συνέχισαν να παίζουν με ένταση και ενέργεια στην άμυνα, ταχύτητα και συγκέντρωση στην επίθεση, στέλνοντας στο +26 (46-72) την υπέρ τους διαφορά.

Τα 6.30 λεπτά που απέμεναν για το τέλος ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με τον Ολυμπιακό να προσφέρει σκορ και θέαμα, παίρνοντας τελικά τη νίκη με

Τα δεκάλεπτα: 16-24, 33-44, 46-62, 56-89

About kokkina.gr TEAM

Στα kokkina.gr, γράφουμε στα κόκκινα! Γράφουμε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ και όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Για ό,τι γίνεται και δεν λέγεται και ό,τι λέγεται και δεν γίνεται. Ανεξάρτητα, ειλικρινά και πάνω απ' όλα... κόκκινα!

Δείτε επίσης

Η προϊστορία και οι αριθμοί κόντρα στον Προμηθέα

Χωρισμένη σε πέντε ημέρες θα είναι η δράση της 4ης αγωνιστικής στο Top 6 και ...