Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / Σφαιρόπουλος:”Θέλουμε να κερδίσουμε και τα τρία ματς που απομένουν”

Σφαιρόπουλος:”Θέλουμε να κερδίσουμε και τα τρία ματς που απομένουν”

 

Χωρίς τον Κώστα Παπανικολάου, αλλά με τον Βαγγέλη Μάντζαρη στην 12άδα θα υποδεχθεί αύριο (23/03, 21.00) ο Ολυμπιακός την Αναντολού Εφές, στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας.

Ο προπονητής της ομάδας μας, Γιάννης Σφαιρόπουλος, απάντησε σε ερώτηση σχετική αν οι ερυθρόλευκοι χρειάζονται νίκη επί της τουρκικής ομάδας προκειμένου να απαλλαγούν από το… βάρος της κατάκτησης του πλεονεκτήματος έδρας στα πλέι οφ. «Δεν νομίζω πως υπάρχει άγχος. Όταν παίζεις σε αυτό το επίπεδο αν έχεις άγχος πας σπίτι σου. Δεν αξίζει να είσαι σε αυτό το επίπεδο. Η δουλειά μας είναι να παίζουμε και να αποδίδουμε κάτω από αυτές τις συνθήκες. Είμαστε μια πολύ καλή ομάδα, που μέχρι τώρα έχει σταθεί στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας. Απλά μένουν τα τελευταία παιχνίδια να τα κερδίσουμε για να πάρουμε το πλεονέκτημα έδρας. Για εμάς ακόμη δεν έχει κριθεί. Θέλουμε να κερδίσουμε και τα τρία ματς που απομένουν αρχής γενομένης από την Εφές».

Αναλύοντας τους Τούρκους, τόνισε: «Είναι μια πολύ επικίνδυνη ομάδα, που ναι μεν έχει μόνο έξι νίκες, αλλά στα τελευταία παιχνίδια και γενικά όταν χάνει, χάνει δύσκολα. Δεν έχει να χάσει τίποτα. Είναι φύση επιθετική ομάδα. Έχουν προσθέσει και τον Γουίμς τον τελευταίο μήνα. Είχαν βέβαια ούτως ή άλλος καλούς σκόρερ. Έχει παίκτες που μπορούν αν βρουν ρυθμό να σε σκοτώσουν. Για αυτό πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι πλάνο. Να είμαστε προσηλωμένοι στα αμυντικά μας καθήκοντα, ατομικά και ομαδικά, για να μπορέσουμε να σταματήσουμε τον επιθετικό οίστρο των αντιπάλων. Στην επίθεση θα πρέπει να διαβάσουμε αυτό που μας δίνει η άμυνά τους και να παίξουμε έξυπνα, δηλαδή να τους χτυπήσουμε εκεί που έχουν αδυναμίες».

Τέλος, σε ερώτηση για το αν υπήρξε θέμα με το γεγονός ότι στα τελευταία δευτερόλεπτα ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ, Δημήτρης Ιτούδης, κάλεσε τάιμ άουτ, απάντησε: «Κανένα θέμα δεν έγινε. Κανένα σχόλιο».

About Χρήστος Παπαμιχαήλ

Δείτε επίσης

Τα highlights της αναμέτρησης Ολυμπιακός-Εφές (vid)

Δείτε τα highlights από την αναμέτρηση του Ολυμπιακού κόντρα στην Εφές: