Αρχική / ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ / Στόχος μόνο η νίκη!

Στόχος μόνο η νίκη!

mpagern-kai-arsenal-antipaloi-tou-olumpiakou.w_l

Λίγες ώρες έμειναν για τη μεγάλη βραδιά που περιμένουν ανυπόμονα εκατομμύρια οπαδοί του Ολυμπιακού σε όλο τον πλανήτη. Αυτές οι βραδιές είναι διαφορετικές, έχουν κάτι το μαγικό που δεν είναι άλλο από την αστερόσκονη της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Ο Ολυμπιακός έχει ραντεβού με την ιστορία στοχεύοντας σε άλλη μία πρόκριση στους 16 του Champions League που θα τον τοποθετήσει σε μία κλειστή ελίτ ομάδων τη Ευρώπης. Είναι ξεκάθαρο ποιος είναι ο πρέσβης του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο Ολυμπιακός έχει μάθει όλα αυτά τα χρόνια να κάνει τα εύκολα δύσκολα και τα δύσκολα εύκολα. Αύριο θεωρητικά παλεύει για τρία αποτελέσματα τα οποία θα τον φέρουν αγκαλιά με την πρόκριση. Λάθος κύριοι….το αποτέλεσμα είναι μόνο ένα και είναι η νίκη! Αυτό πρέπει να καρφωθεί στο μυαλό των παιχτών του Μάρκο Σίλβα και είμαστε σίγουροι ότι ο Πορτογάλος τους το έχει μεταδώσει ήδη το μήνυμα. Αυτή τη φορά ο Ολυμπιακός κρατάει την τύχη του στα δικά του χέρια, δεν εξαρτάται από κανέναν άλλον και επομένως σενάρια συνωμοσίας δεν χωράνε αύριο. Μπαίνεις στο γήπεδο, κερδίζεις και ανοίγεις τα φτερά σου για την επόμενη φάση.

Λογικές του κρατάω το μηδέν ή πάω να παίξω συντηρητικά δεν χωράνε στο αυριανό ματς. Απέναντι στον Θρύλο ορθώνεται το εμπόδιο της Άρσεναλ, μία εκ των κορυφαίων αγγλικών ομάδων. Στο μυαλό όλων φυσικά υπάρχει η σκέψη “έλα μωρέ κλασικά τελευταία αγωνιστική η πελάτισσά μας”, δεν διαφωνούμε σ’αυτό αλλά αυτή τη φορά οι Άγγλοι καίγονται όσο κάθε άλλη φορά για την πρόκριση και διψάνε να πάρουν εκδίκηση για την ήττα τους στο Λονδίνο. Μη ξεχνάτε ότι έπειτα από το διπλό στην Αγγλία ο Βενγκέρ μπήκε στο μάτι του κυκλώνα και μετά από χρόνια η θέση του στον πάγκο των κανονιέρηδων έτρεμε. Η Άρσεναλ μετράει 16 συνεχόμενες προκρίσεις στην επόμενη φάση, ρεκόρ ασύλληπτο. Καταλαβαίνετε λοιπόν την σπουδαιότητα του εγχειρήματος του Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός μέσα στο κολασμένο και απόρθητο κάστρο του οφείλει να κάνει αυτό που ξέρει καλά και να καταθέσει ψυχούλα αν θέλει να πανηγυρίζει μετά το τελευταίο σφύριγμα. Η ‘Αρσεναλ έρχεται πληγωμένη στον Πειραιά με αρκετές απουσίες αλλά αν νομίζετε ότι αυτό διευκολύνει το έργο μας είστε γελασμένοι. Όποιος και να παίξει αύριο από τους Άγγλους θα κάνει σαν δαιμονισμένος, σε αυτό το επίπεδο οι απουσίες ελάχιστο ρόλο παίζουν.

Υπομονή λίγες ώρες ακόμα και το ραντεβού με την ιστορία είναι κοντά. Άλλωστε μ’ένα όνειρο τρελό θα ζούμε για πάντα….

About Χρήστος Παπαμιχαήλ

Δείτε επίσης

Θες πλεονέκτημα; Κάνε διπλό!

Photo credit: Fede Bocchio Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της RS της Ευρωλίγκας και πλέον κάθε ...