Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / Σπουδαία νίκη της Λαμποράλ πριν τον Ολυμπιακό

Σπουδαία νίκη της Λαμποράλ πριν τον Ολυμπιακό

Σε τρομερή κατάσταση οι Βάσκοι, κέρδισαν και την Μπαρτσελόνα.

Αλώβητη βγήκε από το ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής της ACB η Λαμποράλ Κούτσα, η οποία κέρδισε στην παράταση με 87-79 (73-73 κ.δ.) την Μπαρτσελόνα. Αυτή ήταν  η έκτη νίκη για τους Βάσκους στην ACB, που έρχονται με την ψυχολογία στα ύψη την Πέμπτη (26/11) στο «ΣΕΦ» για να παίξουν με τον Ολυμπιακό.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν εντυπωσιακά το παιχνίδι, τρέχοντας ένα σερί 9-0. Η Μπαρτσελόνα αντέδρασε και κατάφερε να μειώσει σε 17-12 στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου δεκαλέπτου οι παίκτες του Βέλιμιρ Περάσοβιτς συνέχισαν να ελέγχουν τον ρυθμό και να προηγούνται στο σκορ. Έξι λεπτά πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου, οι «μπλαουγράνα» βρήκαν τα πατήματά τους, ευστόχησαν στις προσπάθειες που πήραν και μ’ ένα σερί 14-0 κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ (21-28) και να κλείσουν το πρώτο μέρος με προβάδισμα τριών πόντων (29-32).

Στην επανάληψη το ματς έγινε θρίλερ. Ό,τι κι αν έκανε η μια από τις δύο ομάδες πάντα υπήρχε απάντηση από την αντίπαλη, με αποτέλεσμα καμία από τις δύο να μην μπορεί να ξεφύγει στο σκορ.

Στην τελευταία περίοδο, οι παίκτες του Τσαβι Πασκουάλ είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και διατηρούσαν μια μικρή διαφορά, όμως τα τρίποντα του Ντάριους Άνταμς διατηρούσαν την Λαμποράλ σε απόσταση βολής.

27΄΄ πριν το τέλος, ο Κιμ Τιλί έφερε το ματς στα ίσια (73-73) με δύο εύστοχες βολές. Η Μπαρτσελόνα είχε μια ολόκληρη επίθεση στην διάθεσή της για να κερδίσει το παιχνίδι, όμως το τρίποντο του Στράτου Περπέρογλου στην λήξη δεν βρήκε στόχο και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.

Στο έξτρα πεντάλεπτο, οι παίκτες του Βέλιμιρ Περάσοβιτς ανέβασαν την απόδοσή τους, κέρδισαν τις προσωπικές μονομαχίες από τους αντιπάλους τους, ευστόχησαν στα σουτ που επιχείρησαν και πέρασαν μπροστά στο σκορ με 8 πόντους (85-77). Οι Καταλανοί έκαναν μια απέλπιδα προσπάθεια ν’ αντιστρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση, όμως οι προσπάθειες που πήραν δεν βρήκαν στόχο και μοιραία οδηγήθηκαν στην ήττα, την πρώτη τους στο φετινό πρωτάθλημα.

Τα δεκάλεπτα: 17-12, 29-32, 52-52, 73-73, 87-79

MVP:

Ο Ντάριους Άνταμς με τέσσερα εύστοχα τρίποντα σε κρίσιμα σημεία και 24 πόντους συνολικά, οδήγησε την ομάδα του σε μια σπουδαία νίκη. Πολύ καλός για ένα ακόμη παιχνίδι και ο Γιάννης Μπουρούσης με 11 πόντους και 13 ριμπάουντ.

Λαμποράλ (Περάσοβιτς): Τζέιμς 5(1), Κοζέρ 16(1), Πλάνινιτς, Σενγκέλια 6, Χάνγκα 8, Μπουρούσης 11, Μπλάζιτς, Ντιόπ 3, Τιλί 14, Άνταμς 24(4), Κορμπάτσο

Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Ντόελμαν 11, Ρίμπας 8(1), Λαουάλ 5, Αμπρίνες 3(1), Σατοράνσκι 4, Σάμουελς 3, Όλεσον 4, Αρόγιο 7(1), Περπέρογλου 20(1), Τόμιτς 14

 

About Γιάννης Παραπονιάρης

Γεννημένος στην Θεσσαλονίκη τον Μάιο του 1993, «μυήθηκε» στον αθλητισμό το καλοκαίρι του 1997. Δοκίμασε την τύχη του σε πολλά σπορ, ώσπου τον Σεπτέμβρη του 2002 αποφάσισε ν’ ασχοληθεί με το μπάσκετ. Από το παρκέ, μεταπήδησε στο «γήπεδο» της αθλητικής ενημέρωσης, απ’ όπου προσπαθεί να μεταδώσει την… τρέλα του για το άθλημα και στον κόσμο.

Δείτε επίσης

Ο δρόμος για το Βερολίνο περνάει από Βαρκελώνη!

Ο Ολυμπιακός και η Φενερμπαχτσέ τα… έδωσαν όλα για τη νίκη που θα έκρινε την ...