Αρχική / ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ / Πρεμιέρα με το δεξί στην Α1!

Πρεμιέρα με το δεξί στην Α1!

Ο Ολυμπιακός επικράτησε στο ΣΕΦ του Χολαργού με 88-78 και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στο ελληνικό πρωτάθλημα.

 

Με τον Νίκολα Μιλουτίνοφ να κυριαρχεί στην ρακέτα, ο Ολυμπιακός “έχτισε” μια διαφορά 9π. (13-4 στο 4′), την οποία, ωστόσο, είδε να “εξανεμίζεται” μέσα στο επόμενο δίλεπτο! Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν τα αμυντικά κενά της ομάδας μας και με ένα σερί 9-0 ισοφάρισαν σε 13-13 (στο 6′). Στην συνέχεια, όμως, οι παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ μεταμορφώθηκαν… Με καλή άμυνα, εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας και περιφερειακή ευστοχία, δεν ανέκτησαν απλά τον απόλυτο έλεγχο, αλλά εκτόξευσαν τον δείκτη της διαφοράς στους 22π. (58-36, στο 20′).

 

Στην επανάληψη, οι “ερυθρόλευκοι” επανεμφάνισαν το κακό τους πρόσωπο… Κάκιστη αμυντική τους λειτουργία, σε συνδυασμό με επιθετική δυστοκία (δεν μπόρεσαν να βρουν λύσεις απέναντι στην ζώνη των φιλοξενουμένων), επέτρεψαν στον Χολαργό να μειώσει στους 6π. (67-61, στο 28′). Η ομάδα μας πίεσε λίγο περισσότερο στην άμυνα, πέρασε την μπάλα χαμηλά στον Μιλουτίνοφ και αύξησε τις αποστάσεις στους 14π. (78-64, στο 33′). Ο Χολαργός επιχείρησε ένα ακόμα καμ-μπακ, βασιζόμενος στη περιφερειακή του ευστοχία, τα αβίαστα λάθη των “ερυθρολεύκων”, αλλά και τα άσχημα ποσοστά τους από την γραμμή των βολών (82-74, στο 38′). Δεν τα κατάφερε, όμως… Ο Ολυμπιακός πίεσε στην άμυνα, διατήρησε τις αποστάσεις και έφτασε χωρίς να απειληθεί ουσιαστικά στην τελική επικράτηση.

 

Δεκάλεπτα: 27-22, 58-36, 70-64, 88-78..

About Χρήστος Παπαμιχαήλ

Δείτε επίσης

Καρδιοχτύπησε αλλά πέρασε από τον Χολαργό

Ο Ολυμπιακός χρειάστηκε το εξτρά πεντάλεπτο της παράτασης για να κάμψει την σθεναρή αντίσταση του ...