Αρχική / ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ / Πρεμιέρα με τεσσάρα!

Πρεμιέρα με τεσσάρα!

Μία νέα χρονιά στο ελληνικό πρωτάθλημα ξεκίνησε για τον Ολυμπιακό μας σήμερα, με την ομάδα μας να στοχεύει να πανηγυρίσει το 45ο πρωτάθλημα στην ιστορία του και 8ο συνεχόμενο! Ο Θρύλος υποδέχθηκε στην πρεμιέρα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» την ΑΕΛ, της οποίας επικράτησε με 4-1 χάρις σε γκολ των Φορτούνη (δις), Ανσαριφάρντ και Φιγκέιρας.

Ο Μπέσνικ Χάσι παρέταξε τον Ολυμπιακό με διάταξη 4-2-3-1. Ο Καπίνο ήταν εκ νέου στο τέρμα. Στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά ήταν οι Φιγκέιρας, Ρέτσος, Βούκοβιτς, Μίλιτς. Στο κέντρο οι Ζντιέλαρ και Ανδρούτσος ήταν στο «6» και στο «8», ενώ μπροστά τους, ως «δεκάρι», ήταν ο Κώστας Φορτούνης. Ο Σεμπά άρχισε αριστερά, δεξιά ήταν ο Πάρντο και στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Καρίμ Ανσαριφάρντ.

Στη μνήμη των θυμάτων του τρομοκρατικού χτυπήματος στη Βαρκελώνη, μόλις λίγες ημέρες πριν, τηρήθηκε, ακριβώς πριν από τη σέντρα του ματς, ενός λεπτού σιγή. Κάτι που συνέβη και σε όλα τα γήπεδα του πρωταθλήματος, κατά την πρώτη αγωνιστική. Η έλλειψη κόσμου στο γήπεδο Καραϊσκάκη έκανε την ατμόσφαιρα πολύ κακή, για να παιχτεί ποδόσφαιρο. Ο κόσμος είναι η πεμπτουσία του ποδοσφαίρου και μπροστά σε άδειες εξέδρες, σαφέστατα δεν ήταν εύκολο για την ομάδα μας να νιώσει 100% σαν σε επίσημο αγώνα. Η δουλειά που έγινε, κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών, από το προπονητικό επιτελείο της ομάδας μας, επάνω στον τομέα της ψυχολογίας, με έναν αγώνα σε άδειο γήπεδο να επέρχεται, σαφώς και βοήθησε.

Έτσι, ο Ολυμπιακός μπήκε στο γήπεδο με διάθεση να πιέσει, να κλείσει τη Λάρισα στα καρέ της και να βρει γρήγορα γκολ. Η ομάδα της Θεσσαλίας ήταν κλεισμένη στο δικό της μισό του γηπέδου και περίμενε τον Ολυμπιακό. Η πίεση της ομάδας μας απέδωσε καρπούς λίγο μετά το ημίωρο. Ανάγκασε την άμυνα της Λάρισας σε λάθος, από το οποίο προήλθε το πέναλτι (πεντακάθαρο) με το οποίο ο Θρύλος προηγήθηκε. Φάση, κατά την οποία, μάλιστα, ο Φάρκας θα μπορούσε να αποβληθεί, καθώς η μπάλα πήγαινε στα δίχτυα.

Μέχρι εκείνο το σημείο, ο Ανδρούτσος έκανε πολλή δουλειά στο κέντρο, παίζοντας ένα ρόλο «box to box», από το «6» μέχρι και το «10». Ο Φορτούνης ήταν, όπως προστάζει το πλάνο του Μπέσνικ Χάσι, ιδιαιτέρως απελευθερωμένος, με αποτέλεσμα να έχει άνεση να ανεβαίνει αρκετά, να πατάει περιοχή και να δημιουργεί προϋποθέσεις για γκολ, για την ομάδα μας. Σε πολύ καλή μέρα ήταν ο Φιγκέιρας, ο οποίος είχε μπροστά του τον Κουτσιανικούλη, όμως τον αντιμετώπιζε δίχως προβλήματα, ενώ έβγαινε και μπροστά, δημιουργώντας κινδύνους για την άμυνα της ΑΕΛ.

Το πρώτο μέρος έληξε 1-0, με τον Θρύλο δίκαια να προηγείται. Μάλιστα σε 2-3 περιπτώσεις θα μπορούσε να βρει εκ νέου το γκολ, όμως δεν τα κατάφερε στην τελική προσπάθεια. Στην επανάληψη η ομάδα μας μπήκε δίχως την παραμικρή αλλαγή. Τόσο από πλευράς σύνθεσης, όσο και από πλευράς διάθεσης επιθετικής και πιεστικής, προς την εστία του Μπόζοβιτς. Ο Μίλιτς κρατούσε εξαιρετικά τη θέση του, ενώ βοηθούσε πάρα πολύ και στην επίθεση, παίρνοντας μέτρα στο γήπεδο.

Από το 55’ και μέχρι το 65’ ο Ολυμπιακός ανέβασε πάλι την απόδοσή του, αφού μέχρι εκείνο το σημείο δεν είχε χρειαστεί να «πατήσει γκάζι» ιδιαιτέρως. Μπροστά μας υπάρχει ένα ιδιαιτέρως κρίσιμο ματς, με τη Ριέκα, για την είσοδο της ομάδας μας στους ομίλους του UEFA Champions League και όπως είναι αναμενόμενο, ο Ολυμπιακός χρειαζόταν, σε κάποιο βαθμό, να διατηρήσει τη φρεσκάδα του, για την Τρίτη. Το δεύτερο γκολ, το οποίο ουσιαστικά φάνηκε να βάζει τέλος στην υπόθεση «νίκη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος» για τον Θρύλο, ήρθε λίγο πριν το 70’. Η ΑΕΛ έδειξε να «ξαναμπαίνει» στο παιχνίδι, όταν κατά λάθος ο Φιγκέιρας (σε προβολή για να διώξει σε κόρνερ), έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Καπίνο, όμως ο Ολυμπιακός κράτησε το υπέρ του προβάδισμα, στη μικρή (σε διάρκεια) πίεση, από πλευράς φιλοξενούμενων.

Το 2-1 αυτό δεν κράτησε για πολύ, καθώς ο Ντιόγκο Φιγκέιρας, εκ των κορυφαίων του γηπέδου, ανέβηκε ακόμη μία φορά και έφτασε μέχρι το σουτ, το οποίο έκανε και έγραψε το 3-1! Η ανωτερότητα της ομάδας μας επιβραβεύτηκε και με τέταρτο γκολ, δεύτερο για τον Κώστα Φορτούνη. Μαγικό, γαρ. Ο Ολυμπιακός, παρά την πίεση που δέχθηκε, μετά το 2-1, στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, έφτασε σε δύο ακόμη γκολ και εύκολα στη νίκη. Όχι μόνο βάσει αποτελέσματος, αλλά και βάσει εικόνας. Σιώπης και Νικολάου εισήλθαν στο γήπεδο, για να πάρουν λεπτά συμμετοχής και εμπειρίες, με το αμυντικό δίδυμο της ομάδας μας να ξεχειλίζει, πλέον, από ελληνικό στοιχεία και νιάτα! Το 4-1 ήταν το τελικό σκορ, με την ομάδα μας να μπαίνει με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα και πλέον να στρέφει το βλέμμα της στον επαναληπτικό της Τρίτης με την Ριέκα.

To «φιλμ» του αγώνα:

5’ Σέντρα-σουτ του Φορτούνη, από μακρινή απόσταση, η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπόζοβιτς.
10’ Εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, η προσπάθεια του σταμάτησε στο «τείχος».
12’ Σέντρα από αριστερά του Μίλιτς, ο Ανσαρισφάρντ πήδηξε πιο ψηλά, έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Μπόζοβιτς.
23’ Ο Φορτούνης εκτελεί το φάουλ, η μπάλα ψηλά άουτ.
31’ Πανέμορφη σέντρα του Ανδρούτσου στον Φορτούνη, ο τελευταίος με το κεφάλι δεν μπόρεσε να νικήσει τον τερματοφύλακα της ΑΕΛ. Σημαντική ευκαιρία για τον Ολυμπιακό.
32’ Πέναλτι για τον Ολυμπιακό! Ο Σεμπά έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή, έκανε την σέντρα από πλάγια, ο Φάρκας σταμάτησε την μπάλα με το χέρι και ο διαιτητής Καραντώνης έδωσε την ποινή.
33’ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ! Εύστοχη εκτέλεση πέναλντι από τον Κώστα Φορτούνη, 1-0 για τον ΘΡΥΛΟ!
59’ Εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, ο Ανσαριφάρντ έπιασε το σουτ, εντός εστίας, ο Μπόζοβιτς όμως με δυσκολία σταμάτησε την προσπάθεια του.
62’ Μακρινό σουτ του Βούκοβιτς, η μπάλα κοντράρει σε παίκτη της ΑΕΛ και καταλήγει κόρνερ.
68’ ΓΚΟΟΛ! Ωραία συρτή σέντρα του Πάρντο προς τον Ανσαριφάρντ, ο Ιρανός δεν είχε κανένα πρόβλημα να κάνει το 2-0, σε κενή εστία ουσιαστικά αφού είχε «εξουδετερωθεί» ο Μπόζοβιτς!
71’ Μειώνει η ΑΕΛ, με αυτογκολ του Φιγκέιρας, 2-1 το σκορ.
73’ Ο Καπίνο κάνει μεγάλη επέμβαση στην κεφαλιά του Ζίζιτς και κρατάει το υπέρ σκορ για τον Θρύλο!
74’ ΓΚΟΟΛ! Ο Φιγκέιρας εξιλεώνεται για το προηγούμενο λάθος του και με συρτό αριστερό σουτ, εκτός περιοχής, πετυχαίνει το 3-1!
76’ ΓΚΟΟΟΛ! Πανέμορφη ομαδική προσπάθεια για τον ΘΡΥΛΟ, μαγικό «τριγωνάκι» από Πάρντο, Ανσαριφάρντ και Φορτούνη, με τον τελευταίο να γίνεται αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή και με ψύχραιμο πλασέ να ανεβάζει τον δείκτη του σκορ στο 4-1!
89’ Απειλεί ο Μάρντις, με σουτ από το ύψος της περιοχής, η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ.

Oλυμπιακος: Kαπίνο, Φιγκέιρας, Ρέτσος, Βούκοβιτς (77’ Νικολάου), Μίλιτς, Ανδρούτσος, Ζντιέλαρ, Φορτούνης (81’ Μάρτινς), Πάρντο, Σεμπά (71’ Σιώπης), Ανσαριφάρντ.

ΑΕΛ: Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Ζίζιτς, Φάρκας, Περέιρα, Ανδρεόπουλος (68’ Αναστασόπουλος), Φατιόν, Ντέλετιτς, Περόνε (79’ Κριζμάν), Σάλες, Κουτσιανικούλης (79’ Ναζλίδης).

Super League 2017-18 | 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ | 19.8.2017
Ολυμπιακός – ΑΕΛ 4-1
Γήπεδο: «Γ. Καραϊσκάκης»
Σκόρερ: 33’, 76’ Φορτούνης (Π), 68’ Ανσαριφάρντ, 74’ Φιγκέιρας / 71’ Φιγκέιρας (αυτ.)
Διαιτητής: Δημήτρης Καραντώνης (Ημαθίας)
Βοηθοί: Τρύφων Πετρόπουλος (Αρκαδίας), Γιάννης Καραγκιοζόπουλος (Ημαθίας)
Αναπληρωματικός: Γιάννης Νεοφυτιάδης (Κορινθίας)
Κίτρινες: 83’ Μίλιτς, 90+3’ Νικολάου / 51’ Ανδρεόπουλος, 82’ Αναστασόπουλος
Κόκκινες: –
Δοκάρια: –

About Χρήστος Παπαμιχαήλ

Δείτε επίσης

Επίσημα στον Ολυμπιακό ο Καρβάλιο!

Παίκτης του Ολυμπιακού είναι ο Ζοάο Καρβάλιο. Ο Πορτογάλος μέσος είναι γεννημένος στις 9 Μαρτίου 1997 στην ...

Μπλατ: «Φάνηκε η κούρασή μας, στο Β΄ ημίχρονο»

Στον παράγοντα κούραση στάθηκε ο Ντέιβιντ Μπλατ, στις δηλώσεις του μετά την ήττα από την ...

Η MVP εμφάνιση του Μιλουτίνοφ (vid)

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της 16ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα, πραγματοποιώντας ακόμη μία σπουδαία ...

Οι δηλώσεις Μπαρτζώκα και Γουόκαπ ενόψει Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στην Ισπανία για τους δύο προημιτελικούς της Ευρωλίγκας με την Μπαρτσελόνα, χωρίς ...