Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / Παπανικολάου:”Να προστατεύσουμε την έδρα μας” (vid)

Παπανικολάου:”Να προστατεύσουμε την έδρα μας” (vid)

Πρωταρχικός στόχος του Ολυμπιακού στην αυριανή αναμέτρηση με την Ρεάλ, θα πρέπει να είναι η προστασία της έδρας, σύμφωνα με τον Κώστα Παπανικολάου.

Για το αν είναι περισσότεροι υποψιασμένοι για αύριο, επειδή η Ρεάλ μετράει μόλις μία νίκη στα τελευταία πέντε παιχνίδια της στην Euroleague: «Κάθε χρόνο είναι πολύ δύσκολα τα παιχνίδια, με ομάδες τέτοιου βεληνεκούς. Γνωρίζουμε πολύ καλά τι περνάει η Ρεάλ, γιατί κι εμείς έχουμε ένα σύνολο, που έχει χτυπηθεί σε μεγάλο βαθμό από τραυματισμούς και βγήκαμε ακόμα πιο δυνατοί. Η Ρεάλ δεν έχει φέρει καλά αποτελέσματα και σίγουρα θα κοιτάξει να κάνει μία νίκη στο ΣΕΦ, για ν’ ανέβει η ψυχολογία της και να κοιτάξει με μεγαλύτερη αισιοδοξία τη συνέχεια. Καταλαβαίνετε πως χρειάζεται μεγάλη προσοχή από εμάς αύριο για να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα».

Για το αν  η Ρεάλ είναι φαβορί για να πάει στο Βελιγράδι: «Η Ρεάλ έχει σταθερή πορεία, βρίσκεται στα Final 4 τις τελευταίες χρονιές. Όσον αφορά για το αυριανό ματς, πρέπει πάση θυσία να προστατέψουμε την έδρα μας, γιατί ήδη έχουμε χάσει ένα ματς εδώ και δεν μας παίρνει για άλλη ήττα. Σκεφτείτε πως ένα κακό εντός έδρας αποτελεσμα, σ’ αναγκάζει μετά να κάνεις δύο νίκες εκτός έδρας για να την καλύψεις. Οπότε εμείς πρέπει να κάνουμε ότι είναι δυνατόν, για να πάρουμε τη νίκη. Αντιμετωπίζουμε μία ομάδα ισπανικού τύπου, που τρέχει, σουτάρει ανεξέλεγκτα κι αρέσκεται στις πολλές κατοχές. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και πρέπει να δείξουμε μεγάλη προσοχή στις μικρές λεπτομέρειες».

Για την πρωτιά χωρίς τον Σπανούλη και αν τώρα είναι πιο εύκολο με τον Σπανούλη να παραμείνετε πρώτοι μέχρι το τέλος της regular season:  «Η ομάδα έδειξε τρομερό χαρακτήρα, όλες αυτές τις αγωνιστικές που ο Βασίλης έκανε την αποθεραπεία του. Από εκεί και πέρα η επιστροφή του θα βοηθήσει πολλά παιδιά να χαλαρώσουν από την πίεση και την ευθύνη, που είχαν όλο αυτόν τον καιρό, γιατί ο Βασίλης παίρνει πολλές πρωτοβουλίες. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως αυτό θα κάνει πιο εύκολο το έργο μας στη συνέχεια, γιατί τα ματς είναι πολλά και πρέπει να δείξουμε την ίδια σταθερότητα».

Για το αν είναι έτοιμος να κλείσεις και τον Λούκα Ντόντσιτς; «Μιλάμε για ένα παιδί ιδιαίτερα ταλαντούχο τον τελευταίο ενάμισι χρόνο, αυτά που κάνει είναι πραγματικά εξωπραγματικά. Δεν είναι εύκολο να μαρκάρεις ποιοτικούς παίκτες με σπουδαία τεχνική κατάρτιση. Αυτό που κάνω είναι να εντοπίζω τις αδυναμίες τους  και προσπαθώ να κάνω ότι είναι δυνατόν στην άμυνα. Θα κάνω ότι μπορώ για να κλείσω τον Ντόντσιτς».

Πως θα έπαιζε ο Ολυμπιακός αν ήταν πλήρης: «Αυτό θα μας πάρει λίγο καιρό ακόμα, μέχρι να το διαπιστώσουμε, γιατί ο Τιλί αργεί να επιστρέψει. Θέλουμε να προπονηθούμε όλοι μαζί και να είμαστε υγιείς στα κρίσιμα σημεία της σεζόν, αν εφόσον φτάσουμε μέχρι εκεί».

 

Δείτε τις δηλώσεις του Έλληνα φόργουορντ για τον αγώνα με τους Ισπανούς για την 11η αγωνιστική της Ευρωλίγκας 2017-18.

About Χρήστος Παπαμιχαήλ

Δείτε επίσης

Θες πλεονέκτημα; Κάνε διπλό!

Photo credit: Fede Bocchio Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της RS της Ευρωλίγκας και πλέον κάθε ...