Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / Παπανικολάου:”Θέλουμε τη νίκη αύριο”

Παπανικολάου:”Θέλουμε τη νίκη αύριο”

Ο Κώστας Παπανικολάου θεωρεί πως μια νίκη επί της τουρκικής ομάδας θα έχει πολλαπλά οφέλη… «Θα είναι ιδιαίτερο παιχνίδι από πολλές απόψεις και από βαθμολογικής πλευρές, αλλά και παίζοντας κόντρα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης είναι μια καλή ευκαιρία να κάνεις ένα ψυχολογικό ανέβασμα. Είναι μια καλή ευκαιρία για εμάς να αποδείξουμε τί πραγματικά μπορούμε να κάνουμε και να βγάλουμε την δουλειά μας στο παρκέ. Είναι άλλο ένα δυνατό παιχνίδι με τις ιδιομορφίες του και τις ιδιαιτερότητές του. Είναι πολύ δύσκολο και απαιτεί μεγάλη συγκέντρωση και υψηλή ποσότητα ενέργειας από όλους».

Στον πρώτο γύρο ο Ολυμπιακός πανηγύρισε το διπλό στην Κωνσταντινούπολη, όμως, το προσεχές ματς είναι τελείως διαφορετική ιστορία… «Δεν μπορείς να συγκρίνεις τα δύο παιχνίδια. Η Φενέρ σε σύγκριση με τον πρώτο γύρο έχει ανεβάσει την απόδοσή της. Όλες οι ομάδες ανεβάζουν την απόδοσή τους γιατί μπαίνουμε στην τελική ευθεία. Εκεί που όλοι δίνουν τα πάντα για να πάρουν το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα για την συνέχεια αυτού του δρόμου».

Ερωτηθείς αν οι αναμετρήσεις με Φενερμπαχτσε και Ρεάλ Μαδρίτης κρίνουν πολλά αναφορικά με το αβαντάζ έδρας στην επόμενη φάση, απάντησε: «Η ομάδα έχει αποδείξει και στο παρελθόν ότι το πλεονέκτημα έδρας είναι σίγουρα μια βοήθεια, αλλά μπορεί να ανατρέψει κάθε κατάσταση. Από κει και πέρα είναι δύο πολύ κομβικά ματς από όλες τις απόψεις και εννοείται πως θέλουμε τη νίκη αύριο, αλλά και στην Μαδρίτη να παλέψουμε για το διπλό, όπως σε κάθε ματς. Δεν υπάρχει αθλητής αυτού του επιπέδου που μπαίνει και λέει εντάξει ας κάνουμε απλά ένα καλό παιχνίδι και ας μην κερδίσουμε. Η ομάδα δουλεύει έχοντας πάντα υψηλούς στόχους και μεγάλες προσδοκίες και έτσι θα συνεχίσουμε».

Για το αν έχουν αφήσει πίσω τους την ήττα στο ΟΑΚΑ, είπε: «Όπως στο παρελθόν έχουμε αφήσει πίσω μας μεγάλες νίκες με μεγάλες ομάδες, έτσι φροντίζουμε να κάνουμε και με τις ήττες. Σίγουρα μπορείς να μάθεις πολλά από ήττες, ίσως περισσότερα από ότι με νίκες. Πάντα πρέπει να τα αφήνεις πίσω γιατί η διαδρομή είναι πολύ μεγάλη, υπάρχουν συνεχόμενα παιχνίδια και είσαι υποχρεωμένος να προετοιμάζεσαι πάντα για το επόμενο παιχνίδι».

About Χρήστος Παπαμιχαήλ

Δείτε επίσης

Εκτός μια βδομάδα ο Παπ και κρούσμα γαστρεντερίτιδας στην ομάδα

Λίγες ώρες μετά το διπλό επί της πρωταθλήτριας Ευρώπης, ΤΣΣΚΑ, ο Ολυμπιακός μπήκε στο παρκέ ...