Αρχική / ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ / Πανηγυρική δικαίωση Μαρινάκη : «Έπεσε» η ποινή-σκάνδαλο

Πανηγυρική δικαίωση Μαρινάκη : «Έπεσε» η ποινή-σκάνδαλο

Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ πέταξε στα σκουπίδια την απόφαση Μάρκου για τον Βαγγέλη Μαρινάκη και δικαίωσε τον πρόεδρο του Ολυμπιακού

Από την πρώτη στιγμή η απόφαση του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Οργάνου της Super League είχα χαρακτηριστεί σκανδαλώδης από τους ανθρώπους του Ολυμπιακού.

Όπως επιβεβαιώνεται λοιπόν, η απόφαση του αθλητικού δικαστή Μάρκου για απαγόρευση παρουσίας του Βαγγέλη Μαρινάκη στο γήπεδο για 5 μήνες αποτέλεσε μια πρωτοφανή αστοχία από πλευράς του.

Η έφεση του προέδρου του Ολυμπιακού και της ΠΑΕ δικαίωσε απόλυτα τους ισχυρισμούς των Ερυθρολεύκων, καθώς η ποινή, από 5 μήνες απαγόρευσης εισόδου στο γήπεδο, μετατράπηκε σε δίμηνη ποινή απαγόρευσης εισόδου στον αγωνιστικό χώρο και στο χώρο των αποδυτηρίων.

Επί της ουσίας, η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, που είναι γνωστό ότι… δεν αγαπάει κιόλας τον Ολυμπιακό, δικαίωσε απόλυτα τους ισχυρισμούς του Ολυμπιακού αναφορικά με όσα έγιναν στο παιχνίδι με τον Άρη, αλλά και όσα έγραψε ο διαιτητής Σιδηρόπουλος στο φύλλο αγώνα.

Κατ’ αρχάς, επιβεβαιώθηκε ότι ο κ. Μαρινάκης δεν μπήκε στα αποδυτήρια του Σιδηρόπουλου, άρα η μία εκ των δύο ποινών που είχε επιβάλει ο δικαστής Μάρκου αυτομάτως κρίθηκε ανύπαρκτη, καθώς αφορούσε δήθεν αδίκημα που ποτέ δεν έλαβε χώρα.

Επιπλέον, άλλαξε και η ουσία της ποινής, με την Εφέσεων να επιτρέπει στον κ. Μαρινάκη να δίνει το «παρών» στο γήπεδο, όπως προφανώς και μπορεί, ως ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, αλλά να μην μπορεί να παρίσταται στο χώρο όπου κινούνται ποδοσφαιριστές και διαιτητές.

Ακόμη μια φορά, πάντως, η ποινή είναι μεγάλη, καθώς οι δύο μήνες για εξύβριση αποτελούν εξάντληση της αυστηρότητας και των περιθωρίων που δίνει ο κανονισμός.

Και όλα αυτά ενώ, μόλις μία εβδομάδα πριν, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μάκης Γκαγκάτσης, τιμωρήθηκε με μόλις ένα μήνα για απειλές κατά του διαιτητή Βάτσιου.

Πηγή:https://www.in.gr/2021/03/11/sports/football/panigyriki-dikaiosi-marinaki-epese-poini-skandalo/

About Χρήστος Παπαμιχαήλ

Δείτε επίσης

Με παρέμβαση Μαρινάκη και Superleague έρχονται ελίτ διαιτητές!

Ο Πρόεδρος της Super League κ.  Ευάγγελος Μαρινάκης είχε συνάντηση στα γραφεία της ΕΠΟ με ...