Αρχική / ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ / Παναγία μου, ένας Ντουρμάζ!

Παναγία μου, ένας Ντουρμάζ!

oly7
Skoda Ξάνθη – Ολυμπιακός 1-3

Mε τον Τζίμι Ντουρμάζ να πραγματοποιεί την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του στον Ολυμπιακό και να σκοράρει το πρώτο γκολ, οι ερυθρόλευκοι πέρασαν από την Ξάνθη, επικρατώντας με σκορ 3-1. Πολύ καλός και ο Κώστας Φορτούνης, ο οποίος σκόραρε δύο φορές. Τέσσερα στα τέσσερα για τους ερυθρόλευκους στη φετινή Super League.

Ένας εκπληκτικός Τζίμι Ντουρμάζ οδήγησε τον Ολυμπιακό σε μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί της Ξάνθης με 3-1, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της Super League. Οι ερυθρόλευκοι διατήρησαν το αήττητο και το απόλυτο των βαθμών, έχοντας τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Ο Σουηδός εξτρέμ δείχνει… αναγεννημένος την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο και παρά τον ευρωπαϊκό του αποκλεισμό διανύει την καλύτερη φάση της καριέρας του στον Θρύλο. Ο 26άχρονος εξτρέμ άνοιξε το σκορ στο 42′ με έξοχο δυνατό δεξί σουτ, ενώ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 50′ με τον Ντιμιτρόφ μετά το λάθος του Μποτία. Στο 64′ ο Ντουρμάζ κέρδισε πέναλτι, καθώς ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Μπαξεβανίδη και ο Φορτούνης έκανε το 2-1 από το σημείο του πέναλτι. Και το τρίτο γκολ είχε τη συμβολή του Ντουρμάζ, καθώς η μπάλα πέρασε και από τα πόδια του, πριν ο Φορτούνης με ωραίο αριστερό πλασέ διαμορφώσει το τελικό 3-1. Με πρόβλημα τραυματισμού στο δεξί γόνατο αποχώρησε στο 39′ ο Ντα Κόστα. Οι παίκτες του Ολυμπιακού είχαν από την αρχή του αγώνα την απόλυτη πρωτοβουλία των κινήσεων, με την Ξάνθη να περιορίζεται σε ένα σκληρό και αμυντικό παιχνίδι από το πρώτο σφύριγμα της αναμέτρησης.

Ο αγώνας

Ο Μάρκο Σίλβα παρέταξε τον Ολυμπιακό με διάταξη 4-2-3-1. Την εστία υπερασπίστηκε ο Ρομπέρτο. Ο Ελαμπντελαουί κάλυψε το δεξί άκρο της άμυνας και ο Μαζουακού το αριστερό. Οι Ντα Κόστα και Σιόβας αποτέλεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Οι Μιλιβόγιεβιτς και Καμπιάσο ήταν οι δύο κεντρικοί χαφ. Ο Πάρντο κάλυψε τη δεξιά πτέρυγα της μεσοεπιθετικής γραμμής και ο Ντουρμάζ την αριστερή. Ο Φορτούνης είχε ελεύθερο ρόλο, αγωνιζόμενος μπροστά από τους δύο κεντρικούς μέσους και πίσω από τον Ιντέγε, ο οποίος αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης.

Η Skoda Ξάνθη δεν είχε δεχθεί γκολ στις πρώτες τρεις αγωνιστικές, ούσα παράλληλα αήττητη. Ο Ολυμπιακός είχε εξ αρχής δύσκολη αποστολή στα Πηγάδια. Οι γηπεδούχοι έπαιξαν πολύ καλή άμυνα από το ξεκίνημα της αναμέτρησης και το ζητούμενο για τους παίκτες του Μάρκο Σίλβα ήταν πότε θα την… ξεκλειδώσουν. Στο 5′ ο Ντουρμάζ ελίχθηκε από τα αριστερά και έκανε το γύρισμα προς το ύψος της μεγάλης περιοχής. Εκεί ο Πάρντο έπιασε ένα δυνατό δεξί σουτ στην κίνηση, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Τσέναμο. Στο 11′ πάλι ο Ντουρμάζ σέντραρε από τα αριστερά. Η μπάλα πήγαινε συστημένη στον Ιντέγε στο δεύτερο δοκάρι, όμως ο Νιγηριανός επιθετικός δεν κατάφερε να βρει την μπάλα στο πέταγμα που έκανε. Το δίδυμο των στόπερ της Ξάνθης (Καρυπίδης και Φλίσκας) ήταν εξουδετερωμένο.

Στο 17′ ο Ντα Κόστα πάτησε άσχημα στο χορτάρι ύστερα από ένα διώξιμο της μπάλας. Ο Μαροκινοπορτογάλος στόπερ συνέχισε στο ματς, αλλά στο 37′ σε μία νέα απομάκρυνση της μπάλας έπεσε ξανά στον αγωνιστικό χώρο, με πρόβλημα τραυματισμού στο δεξί πόδι και το γόνατο συγκεκριμένα. Στο 39′ έγινε αλλαγή από τον Μποτία. Ήταν πολύ καλός ο Ντα Κόστα στο διάστημα που αγωνίστηκε: με καλές τοποθετήσεις και μεταβιβάσεις στο παιχνίδι του. Μάλιστα, στο 29′ απείλησε με δεξί σουτ την αντίπαλη εστία, με τον Τσέναμο να μπλοκάρει. Στο 20′ ο Καμπιάσο με έξοχη μακρινή μπαλιά έβγαλε σε θέση τετ α τετ τον Ιντέγε, ο οποίος βρέθηκε απέναντι στον Τσέναμο. Ο δεύτερος βοηθός, όμως, υπέδειξε λανθασμένα οφσάιντ. Μεγάλο λάθος του Τουμπακάρη, καθώς ο επιθετικός του Ολυμπιακού έβγαινε πρόσωπο με το τέρμα.

Στο 36′ ο Φορτούνης κινήθηκε στα αριστερά της περιοχής και έκανε το γύρισμα με το δεξί προς τα μέσα, με τον Καμπιάσο να πιάνει την κεφαλιά και την μπάλα να καταλήγει άουτ. Ο Αργεντινός πήγε με φόρα στη φάση και δεν είδε τον Ιντέγε, ο οποίος θα μπορούσε κι αυτός να απειλήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Στο 40′ οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε χέρι του Μποτία ύστερα από προσπάθεια του Καπετάνου, αλλά η μπάλα βρήκε στο σώμα του Ισπανού στόπερ και όχι στο χέρι. Στο 42′ ο κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού έδωσε τη λύση! Ο Τζίμι Ντουρμάζ με ένα άπιαστο σουτ έβαλε σε θέση οδηγού τους ερυθρόλευκους! Ο Φορτούνης έκανε την πάσα και ο Σουηδός εξτρέμ υποδέχθηκε την μπάλα με το αριστερό. Έπειτα, ξεκίνησε την ατομική ενέργεια σε θέση μέσα αριστερά και από το ύψος της μεγάλης περιοχής εξαπέλυσε ένα δεξί σουτ-δυναμίτη, στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας του Τσέναμο. Εκπληκτικό γκολ και 0-1 για τον Θρύλο μέσα στη Θράκη. Ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός μετά το 30′ και λίγο έλειψε στο 44′ να σημειώσει και δεύτερο γκολ. Ο Φορτούνης έπιασε ένα μονοκόμματο δεξί σουτ εκτός περιοχής, ο Τσέναμο αιφνιδιάστηκε και έδιωξε με το στήθος. Στην επαναφορά, ο Ιντέγε έδειξε κι αυτός αιφνιδιασμένος και δεν βρήκε καλά την μπάλα στο δεξί πλασέ που επιχείρησε από το ύψος της μικρής περιοχής, με τον τερματοφύλακα της Ξάνθης να μπλοκάρει. Έτσι, ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό να προηγείται δίκαια με 1-0 στο σκορ.

durmaz1
Η… σουτάρα του Ντουρμάζ στη φάση του 0-1

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός της αναμέτρησης έγινε ακόμα καλύτερος και οι ερυθρόλευκοι έπαιξαν καλύτερο ποδόσφαιρο. Βέβαια, στο 50′, η Ξάνθη εκμεταλλεύτηκε ένα αβίαστο λάθος του Μποτία και ισοφάρισε σε 1-1. Σε μία μακρινή μπαλιά από την άμυνα των γηπεδούχων και συγκεκριμένα του Γουάλας, ο Μποτία δεν αντέδρασε σωστά. Ο Ισπανός στόπερ δεν έδιωξε αποφασιστικά την μπάλα σε πλάγιο άουτ και ο Βασιλακάκης επωφελήθηκε, βάζοντας και κερδίζοντας την κόντρα. Με το αριστερό πάσαρε στον Καπετάνο, ο οποίος με τη σειρά του τροφοδότησε με το δεξί πόδι τον Ντιμιτρόφ. Ο Βούλγαρος μεσοεπιθετικός κοντρόλαρε την μπάλα με το αριστερό και πλάσαρε άμεσα από το ύψος του πέναλτι, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Ρομπέρτο, ο οποίος είχε κάνει την έξοδο, μήπως και προλάβει να παρέμβει στη φάση. Κόντρα στη ροή του αγώνα η Ξάνθη σκόραρε από το πουθενά, αλλά ο Ολυμπιακός δεν είχε να φοβηθεί τίποτα στη συνέχεια της αναμέτρησης.

Στο 52′ ο Ντουρμάζ σέντραρε από τα αριστερά, ο Ιντέγε έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, με την μπάλα να περνάει δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Τεράστια χαμένη ευκαιρία. Στο 60′ ο Πάρντο με σέντρα ακριβείας από τα δεξιά σημάδεψε το κεφάλι του Φορτούνη, ο οποίος επιχείρησε την κεφαλιά-ψαράκι από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά ο Τσέναμο όχι μόνο απέκρουσε, αλλά κατάφερε να μπλοκάρει κιόλας την μπάλα. Στο 64′ ο Ντουρμάζ έπαιξε το ένας εναντίον ενός κόντρα στον Μπαξεβανίδη. Την ώρα της ντρίμπλας με το δεξί ανατράπηκε από τον δεξιό οπισθοφύλακα της Ξάνθης και ο Μήτσιος υπέδειξε σωστά το σημείο του πέναλτι. Ο προκλητικός Καπετάνος χειροκρότησε ειρωνικά και παρατηρήθηκε δικαίως με κίτρινη κάρτα, όπως και ο παίκτης που υπέπεσε στην παράβαση. Ο Φορτούνης ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι στο 65′ και με δεξί χτύπημα έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Τσέναμο, ο οποίος έπεσε σωστά, αλλά δεν κατάφερε να διώξει την μπάλα. Ήταν το 2-1 για τους ερυθρόλευκους που αγωνίστηκαν με την μπλε τους εμφάνιση σε αυτό το ματς. Ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός σε αυτό το διάστημα και στο 68′ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-1. Από τα πόδια του πολύ καλού Φορτούνη ξεκίνησε η φάση, από τα δικά του ολοκληρώθηκε! Στην αντεπίθεση, ο Έλληνας μεσοεπιθετικός “άνοιξε” υπέροχα το παιχνίδι στα αριστερά και τον Ντουρμάζ. Ο Σουηδός πάσαρε με τη μία από το ύψος της μεγάλης περιοχής στον Ιντέγε, ο οποίος κινήθηκε στα αριστερά και έκανε το γύρισμα. Ο Φορτούνης με ψύχραιμο αριστερό πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Έξοχος συνδυασμός από τους παίκτες του Μάρκο Σίλβα.

Στο 76′ ο Ερέα έκανε το γύρισμα από τα δεξιά της περιοχής, ο Καπετάνος δεν κατάφερε να πεταχτεί στην πορεία της μπάλας και ο Ελαμπντελαουί παραλίγο να πετύχει αυτογκόλ, με την μπάλα να περνάει πάνω από την εστία στο διώξιμο του Νορβηγού αμυντικού. Στο 81′ ο Κασάμι ξεχύθηκε στην αντεπίθεση και δοκίμασε το αριστερό του πόδι εκτός περιοχής, με τον Τσέναμο να διώχνει ενστικτωδώς σε κόρνερ. Στο 85′ ο έξοχος Ντουρμάζ, ο οποίος πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνισή του με τη φανέλα του Ολυμπιακού, ελίχθηκε εκτός περιοχής και σούταρε με το αριστερό, αλλά ο Τσέναμο με εκπληκτική απόκρουση έπεσε στη δεξιά γωνία και έστειλε την μπάλα κόρνερ, στερώντας ένα εκπληκτικό γκολ στον Σουηδό εξτρέμ. Στο 90′ η Ξάνθη έχασε ευκαιρία για να μειώσει, αλλά Ράνος και Ερέα δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα του Ρομπέρτο.

fortounis
Τα τέσσερα γκολ στο φετινό Πρωτάθλημα έφτασε, ήδη, ο Κώστας Φορτούνης

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: “Skoda Ξάνθη Arena”
Χωρητικότητα: 7.361 θέσεις
Διοργάνωση: Super League
Αγωνιστική:
Γκολ: 50′ Ντιμιτρόφ (Skoda Ξάνθη) – 42′ Ντουρμάζ, 65′ πέν., 68′ Φορτούνης (Ολυμπιακός)
Εισιτήρια: 1.989

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Skoda Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου): Τσέναμο, Μπαξεβανίδης, Γουάλας, Σολτάνι, Λουσέρο, Βασιλακάκης (76′ Νιέτο), Παπαστεριανός, Φλίσκας, Καπετάνος (80′ Ράνος), Καρυπίδης, Ντιμιτρόφ (63′ Ερέα).
Αναπληρωματικοί: Γκαραβέλης, Ερέα, Νιέτο, Ορφανίδης, Λισγάρας, Ζαραδούκας, Ράνος.
Ολυμπιακός (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Ντα Κόστα (39′ Μποτία), Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγιεβιτς, Καμπιάσο (69′ Κασάμι), Φορτούνης, Πάρντο (71′ Ερνάνι), Ντουρμάζ, Ιντέγε.
Αναπληρωματικοί: Καπίνο, Μποτία, Φινμπόγκασον, Κασάμι, Σαλίνο, Ερνάνι, Σεμπά.
*Εκτός 18άδας έμεινε ο Κολοβός.
Διαιτητής: Χρήστος Μήτσιος (ΕΠΣ Ηπείρου)
Βοηθοί διαιτητές: Λάζαρος Δημητριάδης (ΕΠΣ Μακεδονίας), Ιωάννης Τουμπακάρης (ΕΠΣ Αθηνών)
Τέταρτος διαιτητής: Γεώργιος Κύζας (ΕΠΣ Δράμας)
Παρατηρητής διαιτησίας: Μιχαήλ Καλαθενός (ΕΠΣ Δωδεκανήσου)
Κίτρινες κάρτες: 64′ Μπαξεβανίδης, 64′ Καπετάνος (Skoda Ξάνθη) – 54′ Φορτούνης, 93′ Ντουρμάζ (Ολυμπιακός)
Κόκκινες κάρτες:

*Τα στατιστικά της αναμέτρησης, μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της Super League. Πατώντας ΕΔΩ δείτε τα γκολ του αγώνα στα Πηγάδια για την 4η αγωνιστική του Πρωταθλήματος.

About freesniper

Ο ελεύθερος σκοπευτής γράφει όποτε θέλει, για ότι θέλει γιατί έτσι θέλει... Έχει πηγές ιαματικές και κοριούς εκεί που δεν το βάζει ο νους σου! Κυκλοφορεί και οπλοφορεί...

Δείτε επίσης

Θες πλεονέκτημα; Κάνε διπλό!

Photo credit: Fede Bocchio Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της RS της Ευρωλίγκας και πλέον κάθε ...