Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / Παλικαρίσιο «διπλό» στο Ο.Α.Κ.Α.

Παλικαρίσιο «διπλό» στο Ο.Α.Κ.Α.

Ο Ολυμπιακός πήγε να χάσει ένα δικό του ματς, αλλά στην παράταση διόρθωσε τα πράγματα και πήρε τη νίκη με 87-85 (71-71 κ.δ.) επί του Παναθηναϊκού.

Ο αγώνας:

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν πολύ νευρικά το παιχνίδι, αστοχώντας στις προσπάθειες που πήραν. Οι άμυνες ήταν πολύ σκληρές και οι δύο αντίπαλοι δεν δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν τα φάουλ για ν’ ανακόψουν τις προσπάθειες. Ο Ολυμπιακός, προσπαθούσε, επιθετικά, να «χτυπήσει» μέσα από το ζωγραφιστό με τους Μιλουτίνοφ και Πρίντεζη ενώ οι γηπεδούχοι με τους Καλάθη και Τζέιμς από την περιφέρεια.

Τέσσερα λεπτά πριν το τέλος της Α΄ περιόδου, ο Παναθηναϊκός βρίσκοντας σκορ από τους Γκιστ και Καλάθη προηγήθηκε με +3 (8-5). Ο Πρίντεζης απάντησε άμεσα με τρίποντο και στην συνέχεια με τέσσερις σερί πόντους από Σπανούλη και ΜακΛίν, οι «ερυθρόλευκοι» προσπέρασαν στο σκορ. Ο Γκιστ με νέο εύστοχο δίποντο έδωσε προβάδισμα στους «πράσινους», για ν’ ακολουθήσει το τρίποντο του Γκάμπριελ. Ο Ρόμπερτς βρήκε και αυτός στόχο πίσω από τα 6,75, για να έρθει ο ΜακΛίν και να ρίξει την διαφορά σε απόσταση ενός σουτ με μία εύστοχη βολή (18-16).

Το Β΄ δεκάλεπτο ξεκίνησε με καλάθι του ΜακΛίν, ο οποίος ισοφάρισε (18-18). Στην άμυνα, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου δεν είχαν συγκέντρωση, ούτε έβγαζαν ενέργεια, με συνέπεια ο Παναθηναϊκός ν’ ανανεώνει κατοχές με τα επιθετικά ριμπάουντ και να βρίσκει σκορ κοντά στο καλάθι από τον Πέιν.

Επτά λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός με διαδοχικές καλές άμυνες, ανάγκασε τον αντίπαλό του να βγει στην περιφέρεια και να σουτάρει τρίποντα που δεν βρήκαν στόχο. Στην επίθεση, η μπάλα κυκλοφόρησε με υπομονή και ταχύτητα, Ρόμπερτς και Παπαπέτρου εκτέλεσαν υπό καλές προϋποθέσεις από μέση και μακρινή απόσταση και ανέβασαν την διαφορά στο +9 (23-32), 5:29 πριν την ολοκλήρωση του Α΄ μέρους. Σ’ εκείνο το σημείο ο Σίνγκλετον μείωσε στους έξι με τρίποντο, προσωρινά όμως, καθώς οι Πειραιώτες ξεκινώντας και πάλι από την καλή τους άμυνα, πέτυχαν τέσσερις εύκολους αναπάντητους πόντους στον αιφνιδιασμό με Τιλί και Στρέλνιεκς και έστειλαν για πρώτη φορά την διαφορά στο +10 (26-36), 4:00 πριν την λήξη.

Στον χρόνο που υπολείπονταν μέχρι το τέλος, η διαφορά έφτασε και στο +13 υπέρ του Ολυμπιακού (30-43), αλλά ένα σερί 4-0 από πλευράς Παναθηναϊκού, την έριξε σε μονοψήφιο (34-43) με την εκπνοή.

Με την έναρξη της Γ΄ περιόδου, ο Σπανούλης σκόραρε με λέι-απ, ανεβάζοντας και πάλι την διαφορά στους 11 (34–45). Ο Σίνγκλετον απάντησε με δίποντο, αλλά ο Ολυμπιακός είχε εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας και με τους Σπανούλη και Πρίντεζη να δίνουν σκορ από μέση και μακρινή απόσταση, επανέφεραν σε διψήφιο την διαφορά. Σ’ εκείνο το σημείο, δύο διαδοχικά λάθη από πλευράς Πειραιωτών, έδωσαν την δυνατότητα να τρέξουν σερί και να μειώσουν στους επτά (45-52), 4:33 πριν το τέλος. Οι παίκτες του Σφαιρόπουλου δεν πανικοβλήθηκαν και ανακτώντας την ψυχραιμία και την υπομονή τους στην επίθεση βρήκαν και πάλι λύσεις από τους Σπανούλη και Πρίντεζη, εκτοξεύοντας και πάλι την απόσταση σε διψήφιο νούμερο (47-59). Ο Σίνγκλετον με τρεις βολές ένα λεπτό πριν την λήξη μείωσε στους 9 (50-59), αλλά ο Παπαπέτρου με τρίποντο στην εκπνοή, έστειλε με προβάδισμα 12 πόντων την ομάδα του στην Δ΄ περίοδο.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τρίποντο του Λοτζέκι και έμμεσο τρίποντο του Τζέιμς, με τα οποία οι γηπεδούχοι μείωσαν στους έξι (56-62). Ο Μπράουν με καλάθι και φάουλ έδωσε στον Ολυμπιακό τους πρώτους του πόντους στο δεκάλεπτο, αυξάνοντας την διαφορά στους οκτώ και με νέο εύστοχο ζευγάρι βολών, ο ίδιος, παίκτης έδωσε ξανά προβάδισμα 10 πόντων (57-67). Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε και με σερί 7-0, έριξε την διαφορά σε απόσταση ενός σουτ (63-67), πριν ο Παπαπέτρου με δύο εύστοχες βολές δώσει ανάσα στους «ερυθρόλευκους» (64-69). Καλάθης και Τζέιμς αστόχησαν και στα δύο τρίποντα που εκτέλεσαν, αλλά ο ΜακΛίν αξιοποίησε την μία από τις δύο βολές που κέρδισε στην συνέχεια, κάνοντας το σκορ 64-70.

Μπλακ-άουτ και παράταση

Στα τρία λεπτά που απέμεναν για το τέλος, ο Ολυμπιακός «κόλλησε» επιθετικά, εκδηλώνοντας προσπάθειες υπό κακές προϋποθέσεις που δεν βρήκαν στόχο. Στην άμυνα τίποτα δεν λειτούργησε σωστά, με αποτέλεσμα Ρίβερς, Γκιστ και Τζέιμς να σκοράρουν και να δώσουν προβάδισμα μετά από πάρα πολύ ώρα την ομάδα τους (71-70). Στην επόμενη φάση, ο Σπανούλης κέρδισε φάουλ και δύο βολές, ευστοχώντας μόνο στην μία και ισοφαρίζοντας το παιχνίδι. στο τελευταίο λεπτό, αρχικά, ο ΜακΛίν δεν κατάφερε να διατηρήσει εντός ορίων την μπάλα, αλλά από την επαναφορά ο Παπανικολάου έκανε το στοπ επάνω στον Τζέιμς κερδίζοντας την κατοχή. Στα 33΄΄ ο Σπανούλης ανέλαβε να εκδηλώσει την επίθεση, απέφυγε τον Γκιστ στον αέρα, αλλά το τελείωμά του βρήκε σίδερο. Ο Τζέιμς προσπάθησε να τρέξει μετά το ριμπάουντ στο ανοιχτό γήπεδο, αλλά οι παίκτες του Ολυμπιακού επέστρεψαν γρήγορα και ο Αμερικάνος έχασε τον έλεγχο της μπάλας, η οποία έμεινε στα χέρια του όταν η κόρνα της γραμματείας ήχησε.

Στο έξτρα πεντάλεπτο της παράτασης, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε δύο φορές με +3 (78-75 και 81-78), αλλά και στις δύο περιπτώσεις ο Ολυμπιακός είχε απάντηση και ισοφάρισε.

Ρόμπερτς με κρύο αίμα, έδωσε τη νίκη

Όσο κυλούσε ο χρόνος, η μπάλα βάραινε όλο και πιο πολύ. Ο Καλάθης με 1/2 βολές έκανε το σκορ 82-81. Στην επόμενη φάση ο Ρόμπερτς με τρίποντο έδωσε προβάδισμα στον Ολυμπιακό. ο Γκάμπριελ δεν μπόρεσε ν’ απαντήσει, ο Μιλουτίνοφ κατέβασε το ριμπάουντ και ο Ρόμπερτς κέρδισε δύο βολές. ο Αμερικάνος, αξιοποιώντας και τα δύο σουτ από την γραμμή, έκανε το σκορ 82-86. Στα δευτερόλεπτα που απέμεναν, οι δύο ομάδες πήγαν στην διαδικασία των βολών, εκεί όπου οι Πειραιώτες διατήρησαν μέχρι τέλους το προβάδισμά τους, παίρνοντας τη νίκη

Τα δεκάλεπτα: 18-16, 34-43, 50-62, 71-71

About kokkina.gr TEAM

Στα kokkina.gr, γράφουμε στα κόκκινα! Γράφουμε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ και όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Για ό,τι γίνεται και δεν λέγεται και ό,τι λέγεται και δεν γίνεται. Ανεξάρτητα, ειλικρινά και πάνω απ' όλα... κόκκινα!

Δείτε επίσης

Τα highlights από το αιώνιο ντέρμπι (vid)

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα από την αναμέτρηση Παναθηναικός-Ολυμπιακός