Αρχική / ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ / Ο χρόνος λειτουργεί υπέρ του Λεμονή

Ο χρόνος λειτουργεί υπέρ του Λεμονή

Στασιμότητα επικρατεί στην υπόθεση προπονητή για τον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι, παρά το γεγονός ότι είχαν ως άμεση προτεραιότητα την πρόσληψη νέου τεχνικού εντός του Μαίου, μιας και η προετοιμασία ξεκινά φέτος στις 14 Ιούνη, δεν έχουν καταφέρει να υπογράψουν κάποιον που να πληρεί τις προδιαγραφές τους.

Αναμφίβολα, προσπάθειες για ανεύρεση νέου προπονητή στον Ολυμπιακό έχουν καταβληθεί. Διαπραγματεύσεις έγιναν καθώς και διερευνητικές επαφές με τεχνικούς από προηγμένα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ωστόσο έλαβαν επί τω πλείστον αρνητικές απαντήσεις ή διστακτικότητα.

Δεδομένο είναι πως η αναζήτηση εντοπίζεται περισσότερο σε κάποιον ο οποίος έχει ενεργή εμπειρία και ενδεχομένως διακρίσεις, παρά στην τακτική που επιθυμούν να πορευτεί ο Ολυμπιακός τη νέα σεζόν. Τα ονόματα που ακούστηκαν, τόσο από Γαλλία, όσο και Ισπανία, διαφέρουν μεταξύ τους ως προς τη φιλοσοφία και την προσέγγιση στο στυλ παιχνιδιού. Βάσει αυτών, αποτελεί και ρίσκο η όποια μεταγραφική προσθήκη αφού είναι άγνωστες οι βουλές του “Χ” προπονητή στο σύστημα και τη διάταξη που θα θέλει να εφαρμόσει, καθώς και στα χαρακτηριστικά των παικτών που θα χρησιμοποιήσει.

Είναι γεγονός και κοινό μυστικό, πως όσο παιρνούν οι μέρες και δεν βρίσκεται ο εκλεκτός, τόσο ανεβαίνουν οι μετοχές του Τάκη Λεμονή. Ο Έλληνας προπονητής εκτός τους γεγονότος πως αποτελεί για τον κόσμο μια θελκτική επιλογή, δεν πρόκεται να προβάλει απαιτήσεις αναφορικά με τη στελέχωση του ρόστερ καθώς και του διαθέσιμου μπάτζετ. Οι περιπτώσεις τεχνικών που θα κατεύθαναν “τρέχοντας” στο λιμάνι όπως οι Λουτσέσκου, Χάσι, Μιλόγεβιτς και Κρίστιανσεν, δεν αποτελούν πρώτη επιλογή για τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Παράλληλα, διακρίνεται κινητικότητα αναφορικά στα μεταγραφικά με τα ονόματα των Μόρα, Εντουάρντο, Ρανόκια και Ροντρίγκεζ να καταλαμβάνουν περίοπτη θέση στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, όμως η όποια επιλογή αποτελεί ρίσκο σε περίπτωση επιλογής τεχνικού με απαιτήσεις.

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, δεν αναμένεται εξέλιξη μέσα στο Σαββατοκύριακο.

About Βαλάντης Σιδέρης

Γράφω από το 2011 και συνεχίζω. Αναποφάσιστος ανάμεσα στις δύο μεγάλες μου αγάπες. Ποδόσφαιρο ή μπάσκετ; Και τα δύο! Αγαπώ τον Ολυμπιακό και την Euroleague. Ερασιτέχνης αθλητής στα νιάτα μου. Πατέρας τριών παιδιών

Δείτε επίσης

Θες πλεονέκτημα; Κάνε διπλό!

Photo credit: Fede Bocchio Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της RS της Ευρωλίγκας και πλέον κάθε ...