Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / Ο Χάκετ κοντά στα παιδιά

Ο Χάκετ κοντά στα παιδιά

Το πρωί της Τετάρτης (05/04), ο Nτάνιελ Χάκετ, βρέθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για δύο λόγους. Ο πρώτος, είχε να κάνει με τη συνέχιση της αποθεραπείας του. Ο Ιταλός γκαρντ πέρασε αρκετή ώρα στο γυμναστήριο της ομάδας με τον γυμναστή Ανδρέα Γκατζούλη. Υπήρχε, όμως, και δεύτερο λόγος καθώς ο αριστερόχειρας γκαρντ των πρωταθλητών Ελλάδος ήταν ο βασικός ομιλητής στο πρόγραμμα «Σέβομαι τη Διαφορετικότητα – Γνωρίζω τον Αθλητισμό».

Ένα πρόγραμμα το οποίο αποτελεί μία πρωτοβουλία, της Διοίκησης του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, με την υποστήριξη του Βρετανικού Συμβουλίου και του Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών.

Στόχος του προγράμματος αυτού είναι να αναδείξει τα ιδανικά που πρεσβεύει η Ολυμπιακή Ιδέα όπως η ισότητα, η αποδοχή του διαφορετικού, ο σεβασμός και η καλύτερη κατανόηση μεταξύ των μονάδων και των κοινωνιών.

Ο 29άχρονος γκαρντ μίλησε σε περίπου 100 παιδιά που παρακολουθούν το πρόγραμμα και βρέθηκαν το πρωί της Τετάρτης (05/04) στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

«Αυτό που πρέπει να κάνετε κατά τη γνώμη μου είναι να βάζετε στόχους στη ζωή σας. Και να δουλεύετε με πάθος για να τους πετύχετε. Αυτό έκανα και εγώ από μικρός και συνεχίζω να κάνω. Δεν μιλάω μόνο για τον αθλητισμό, αλλά για όλα όσα αφορούν την καθημερινότητα σας. Εγώ, στη δική σας ηλικία περίπου, άφησα τη χώρα μου και πήγα στις ΗΠΑ για να πετύχω αυτό που ήθελα. Να γίνω επαγγελματίας καλαθοσφαιριστής. Χρειάστηκε θυσίες, στην αρχή ήταν φοβερά δύσκολο. Γιατί εκεί, εκτός από καλός στο μπάσκετ, πρέπει να είσαι και καλός μαθητής. Γι’ αυτό, η συμβουλή μου προς εσάς είναι να εκπαιδεύετε το μυαλό σας, να δουλεύετε με πάθος για ό,τι κάνετε και να μην απογοητεύεστε. Τίποτα δεν θα σας χαριστεί, παλέψτε για τα όνειρα σας» ήταν τα λόγια του Ντάνιελ Χάκετ προς τα παιδιά.

Στη συνέχεια, όλα τα παιδιά έβγαλαν φωτογραφίες με τον γκαρντ των πρωταθλητών Ελλάδος, με τον Χάκετ να υπογράφει και δεκάδες αυτόγραφα.

About Χρήστος Παπαμιχαήλ

Δείτε επίσης

Επίσημα στον Ολυμπιακό ο Καρβάλιο!

Παίκτης του Ολυμπιακού είναι ο Ζοάο Καρβάλιο. Ο Πορτογάλος μέσος είναι γεννημένος στις 9 Μαρτίου 1997 στην ...

Μπλατ: «Φάνηκε η κούρασή μας, στο Β΄ ημίχρονο»

Στον παράγοντα κούραση στάθηκε ο Ντέιβιντ Μπλατ, στις δηλώσεις του μετά την ήττα από την ...

Η MVP εμφάνιση του Μιλουτίνοφ (vid)

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της 16ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα, πραγματοποιώντας ακόμη μία σπουδαία ...

Η προϊστορία και οι αριθμοί κόντρα στον Άρη

ΑΡΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Τρεις νίκες έχει σημειώσει ο Ολυμπιακός απέναντι στον Άρη στη φετινή περίοδο, ...