Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / «Να φέρουμε το παιχνίδι στον δικό μας ρυθμό»

«Να φέρουμε το παιχνίδι στον δικό μας ρυθμό»

«Κλειδί» της αυριανής νίκης θα είναι το κατά πόσο θα καταφέρει ο Ολυμπιακός να επιβάλλει τον δικό του ρυθμό σε άμυνα κι επίθεση, σύμφωνα με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κόουτς του Ολυμπιακού:

«Είναι το τελευταίο παιχνίδι του πρώτου και σίγουρα μετά την ήττα από την Μπάμπεργκ θέλουμε να επιστρέψουμε στα θετικά αποτελέσματα. Έχουμε έναν δύσκολο αντίπαλο μπροστά μας και θα γίνει πιστεύω ένα καλό παιχνίδι. Εμείς θέλουμε από την μεριά μας να εκμεταλλευτούμε τις αδυναμίες του αντιπάλου μας, να φέρουμε το παιχνίδι επιθετικά και αμυντικά στον δικό μας ρυθμό και να μπλοκάρουμε την παραγωγικότητα των αντιπάλων μας. Όσον αφορά την δική μας επίθεση θα πρέπει να γυρίσουμε σωστά την μπάλα και να βρούμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να εκτελέσουμε. Θέλουμε τον κόσμο στο πλευρό μας και απ’ ότι μαθαίνω υπάρχει μεγάλη ζήτηση για τα εισιτήρια. Θέλουμε ο κόσμος να γίνει ο 6ος παίκτης μας».

Για το γεγονός ότι δεν υπάρχουν πολλές πιθανότητες να παίξει ο Μπογκντάνοβιτς:

«Η Φενέρ έχει προσαρμοστεί το τελευταίο δίμηνο να παίζει χωρίς τον Μπογκντάνοβιτς. Ακόμη και να παίξει δεν θα είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Η Φενέρ έχει πολύ καλούς παίκτες που αναπληρώνουν το κενό του, έχει παίκτες που μπορούν να σκοράρουν, γι’ αυτό πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι προς όλες τις κατευθύνσεις. Να μαρκάρουμε καλά και τους ψηλούς και τους κοντούς».

Αν η παρουσία του Σλούκα στον «1» επιτάσσει μεγαλύτερη προσοχή στις καταστάσεις πικ εν ρολ:

«Έχει δύο δημιουργούς και σκόρερ, τον Ντίξον και τον Σλούκα, οι οποίοι παίζουν πολύ με πικ εν ρολ, γι’ αυτό και η άμυνά μας θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτική».

Ποιον θα έχριζε φαβορί για τη νίκη αύριο:

«Δεν χρειάζεται να χαρακτηρίζουμε ποιος είναι φαβορί. Σημασία έχει να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι».

Για τις εμφανίσεις του Σλούκα:

«Πάει πολύ καλά φέτος, αποδίδει πολύ καλά και στηρίζει πολλά η Φενέρ επάνω του».

Για την προσθήκη του Ουότερς και αν θα παίξουν Αγραβάνης και Πρίντεζης:

«Ο Ουότερς είναι ένας παίκτης που θα μας βοηθήσει. Παίζει πολύ καλά το πικ εν ρολ, είναι καλός σκόρερ και δημιουργός. Δεν έχει τα στοιχεία του Χάκετ όπως το ύψος και την αμυντική προδιάθεση, αν και είναι καλός αμυντικός επάνω στην μπάλα. Δεν είναι εύκολο να βρεις όμοιους παίκτες, αλλά ο Ουότερς θα μας δώσει στοιχεία. Θ’ αποτελέσει ένα γρανάζι. Αγραβάνης και Πρίντεζης είναι εξαιρετικά αμφίβολοι γι’ αύριο».

Πότε σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τον Ουότερς:

«Ο Ουότερς ήρθε για να βοηθήσει. Θα ενσωματωθεί με την ομάδα και ανάλογα πως πάνε οι προπονήσεις θα δούμε πότε θα είναι έτοιμος να παίξει».

Για τον Ματ Λοτζέσκι και αν τον επηρεάζει αγωνιστικά το γεγονός ότι το καλοκαίρι λήγει το συμβόλαιό του:

«Δεν νομίζω ότι τον επηρεάζει αγωνιστικά. Όταν κάποιος τον ρωτάει για το μέλλον του τον αναγκάζει ν’ απαντήσει. Επειδή είναι ευγενικός και σας απαντάει ευγενικά μπαίνει σε αυτό το τρυπάκι Είναι ένας αθλητής που ξέρει τι θέλει και είναι συγκεντρωμένος στην ομάδα».

About Γιάννης Παραπονιάρης

Γεννημένος στην Θεσσαλονίκη τον Μάιο του 1993, «μυήθηκε» στον αθλητισμό το καλοκαίρι του 1997. Δοκίμασε την τύχη του σε πολλά σπορ, ώσπου τον Σεπτέμβρη του 2002 αποφάσισε ν’ ασχοληθεί με το μπάσκετ. Από το παρκέ, μεταπήδησε στο «γήπεδο» της αθλητικής ενημέρωσης, απ’ όπου προσπαθεί να μεταδώσει την… τρέλα του για το άθλημα και στον κόσμο.

Δείτε επίσης

Μη μας γίνει συνήθειο…

Μια ακόμα μαύρη σελίδα, ανήμερα των γενεθλίων των 99 του χρόνων έγραψε ο Ολυμπιακός και ...