Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / «Να είμαστε έτοιμοι πνευματικά και αγωνιστικά να παίξουμε»

«Να είμαστε έτοιμοι πνευματικά και αγωνιστικά να παίξουμε»

Γιάννης Σφαιρόπουλος και Βασίλης Σπανούλης εκπροσώπησαν τον Ολυμπιακό στην σημερινή συνέντευξη Τύπου της ημιτελικής και τελικής φάσης του ΕΣΑΚΕ και έδωσαν το δικό τους στίγμα, εν όψει των αναμετρήσεων με τον ΑΡΗ στα ημιτελικά.

Αρχικά ο κόουτς Σφαιρόπουλος είπε:

«Να ευχαριστήσω όλους όσους μας ευχήθηκαν για το Final 4. Νομίζω ότι οι παίκτες μας είναι έμπειροι, έχουν την σωστή νοοτροπία για να καταλάβουν ότι το Final 4 δεν έχει σχέση με την σειρά αγώνων με τον Άρη. Είναι άλλη διοργάνωση. Οι παίκτες μας έχουν την εμπειρία, την  ποιότητα και την ικανότητα να το καταλάβουν αυτό. Ο ρόλος ο δικός μου δεν είναι τόσο σημαντικός. Παίζουμε με μία πολύ καλή ομάδα που παίζει με στόχο σ’ επίθεση και άμυνα. Πρέπει να είμαστε πνευματικά και αγωνιστικά έτοιμοι, να κάνουμε αυτά που πρέπει για να παίξουμε αυτή την σειρά. Προσπαθούμε ν’ απομονώνουμε το κάθε παιχνίδι».

Από την πλευρά του ο Βασίλης Σπανούλης σημείωσε:

«Είναι πολύ δύσκολο να φτάσεις στην κρυφή, ακόμη πιο δύσκολο να μείνεις σε αυτή. Εμείς έχουμε βρεθεί και στην μία και στην άλλη πλευρά και γνωρίζουμε την κατάσταση. Είμαστε έτοιμοι να παίξουμε αυτούς τους αγώνες με τον Άρη. Οι προπονητές μας έχουν ετοιμάσει κατάλληλα. Ό,τι έγινε σε Ευρωπαϊκό πλαίσιο ανήκει στο παρελθόν, πλέον συγκεντρωνόμαστε στα παιχνίδια με τον Άρ, που είναι καλή και επικίνδυνη ομάδα».

Αν το επίπεδο ανταγωνισμού στα πλέι-οφ έχει αυξηθεί, ο κόουτς Σφαιρόπουλος ανέφερε:

«Τα παιχνίδια είναι πολύ ανταγωνιστικά. Εμείς σεβόμαστε όλους τους αντιπάλους και το έχουμε αποδείξει. Αν υποτιμήσεις κάποιον αντίπαλο, τότε είναι πολύ εύκολο να χάσεις κι έχουμε παραδείγματα που κινδυνέψαμε να χάσουμε. Το πιο σημαντικό είναι να είμαστε έτοιμοι, γιατί ο Άρης είναι πολύ ικανή ομάδα, με τον ίδιο προπονητή και τον ίδιο κορμό παικτών. Δεν μπορείς να είσαι ήσυχος όταν παίζεις μαζί του, γι’ αυτό πρέπει να είμαστε έτοιμοι να εφαρμόσουμε όλα αυτά που δουλεύουμε στις προπονήσεις».

Πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση χωρίς τον Λοτζέσκι:

«Ο Λοτζέσκι είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης για εμάς. Είναι ένας παίκτης που δίνει λύσεις επιθετικά και αμυντικά και κάνει πολύ αθόρυβη δουλειά. Είναι ένας ξένος που έχει αποκτήσει την ελληνική νοοτροπία, καθώς βρίσκεται πολλά χρόνια στην ομάδα. Δεν είναι εύκολο να παίξεις χωρίς αυτόν, αλλά σε κάθε τέτοια περίπτωση δεν μεμψιμοιρούμε, γιατί οι τραυματισμοί είναι μέσα στο παιχνίδι. Με την συλλογική προσπάθεια και την ομαδικότητα όλων, προσπαθούμε να καλύψουμε τα κενά όσων λείπουν».

Για το πως διαχειρίζεται η ομάδα τις εναλλαγές από την Ευρωλίγκα στο ελληνικό πρωτάθλημα, ο Βασίλης Σπανούλης είπε:

«Αυτή είναι η δουλειά μας. η χαρά κράτησε λίγο μετά το ματς, τώρα συγκεντρωνόμαστε στο πρωτάθλημα. Έχουμε προετοιμαστεί πολύ καλά, έχουμε αλλάξει το… τσιπάκι. Το Final 4 Μπορεί να περιμένει.

Πως αισθάνεται που δεν είχε απέναντί του φέτος τον Διαμαντίδη:

«Είναι λίγο παράξενο. Έτσι είναι η ζωή. Όλα θ’ αλλάξουν κάποτε. Υγεία να’ χουμε…».

About kokkina.gr TEAM

Στα kokkina.gr, γράφουμε στα κόκκινα! Γράφουμε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ και όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Για ό,τι γίνεται και δεν λέγεται και ό,τι λέγεται και δεν γίνεται. Ανεξάρτητα, ειλικρινά και πάνω απ' όλα... κόκκινα!

Δείτε επίσης

Θες πλεονέκτημα; Κάνε διπλό!

Photo credit: Fede Bocchio Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της RS της Ευρωλίγκας και πλέον κάθε ...