Αρχική / ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ / Μπορεί ο Πορτογάλος να ξορκίσει τα φαντάσματα;

Μπορεί ο Πορτογάλος να ξορκίσει τα φαντάσματα;

Ο Ολυμπιακός σε περίπου 24 ώρες, φιλοξενείται στην Άγκυρα από την Οσμάνλισπορ, στη ρεβάνς του 0-0 από το ματς της περασμένης Πέμπτης στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”. Οι ερυθρόλευκοι δε βρίσκονται σε καλή κατάσταση, με τον Πάουλο Μπέντο να έχει τραβήξει πάνω του τα πυρά πολλών “ειδικών” και μη, για τις επιλογές του και την εικόνα της ομάδος.

Το σκορ του πρώτου παιχνιδιού, η αποχώρηση του Ιντέγε, η κακή παράδοση του Ολυμπιακού στα νοκ άουτ ματς αλλά κυρίως οι επιλογές του Πορτογάλου, θέτουν έντονους προβληματισμούς στο κατά πόσο ο σύλλογος θα καταφέρει να φύγει από την Τουρκία με σκορ πρόκρισης.

Η αλήθεια είναι πως ο Πορτογάλος δεν είναι ιδιαίτερα συμπαθής στους οπαδούς των πρωταθλητών. Τα παράπονα έχουν να κάνουν εκτός της κακής αγωνιστικής εικόνας και με τον παραγκωνισμό παικτών που έχουν προσφέρει στο σύλλογο όπως οι Τσόρι και Καμπιάσο, την εκνευριστική επιμονή στον πολύ κακό Καρντόσο, καθώς και την αγνόηση του Μαρίν. Η ανάδειξη των μικρών, αποτελεί παράσημο στη μέχρι τώρα παρουσία του κόουτς στο λιμάνι, αλλά για πολλούς είναι και το μοναδικό. Οι Μανθάτης, Ρέτσος, Ανδρούτσος και Νικολάου, χαίρουν της εμπιστοσύνης του Πορτογάλου, ανταπεξέρχονται ως ένα ικανοποιητικό βαθμό στις απαιτήσεις, όμως είναι άγνωστο και σ’ένα ποσοστό ρίσκο, η ταυτόχρονη και συνεχής χρησιμοποίησή τους σε ματς κομβικού χαρακτήρα όπως αυτά της Ευρώπης ή τα εγχώρια ντέρμπι. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ωστόσο, δείχνει να στηρίζει την επιλογή του όπως άλλωστε αυτή εκφράστηκε με τις χθεσινές του δηλώσεις στην κοπή της πίτας των ακαδημιών.

Ο Ολυμπιακός μετά και την αποχώρηση του Μιλιβόγεβιτς, την έλλειψη σταθερότητας του Φορτούνη, το ντεφορμάρισμα του Μάρτινς, έχει πρόβλημα στη δημιουργία φάσεων, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την εμφάνιση με την ΑΕΚ. Το παιχνίδι στην Άγκυρα αναμένεται εξαιρετικά δύσκολο, οι Τούρκοι δεν πρόκειται να κατεβούν νωχελικά και ο Ολυμπιακός δε δείχνει ικανός ώστε να καταφέρει να επιβάλει το παιχνίδι του ή τουλάχιστον να “κλέψει” τη νίκη. Μια πρόκριση όπως κι αν αυτή έρθει, θα ανανεώσει την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Μπέντο, όμως ένας αποκλεισμός θα προκαλέσει ακόμα εντονότερους κλυδωνισμούς στην πορεία του στο ερυθρόλευκο τιμόνι, ενόψει μάλιστα των επερχόμενων ντέρμπι σε Τούμπα και Λεωφόρο, σ’ ένα πρωτάθλημα που ακόμα δεν έχει “κλειδώσει” παρά την γενικότερη θετική ψυχοσύνθεση που διέπει την πλειοψηφία του κοινού.

Ο Μπέντο έχει αρκετά ελαφρυντικά δεδομένων των χρονικών συνθηκών πρόσληψής του, όμως η αλήθεια είναι πως δεν έχει προσδώσει ούτε το προσωπικό του στίγμα, ούτε και ποιότητα στο παιχνίδι των πρωταθλητών. Η ομάδα χρειάζεται στήριξη όμως ένας ενδεχόμενος αποκλεισμός από τους Τούρκους κατά τη γνώμη μου αποτελεί αποτυχία τραγική, όπως και η τυχόν απώλεια κάποιων εκ των δύο εγχώριων τίτλων.

About Βαλάντης Σιδέρης

Γράφω από το 2011 και συνεχίζω. Αναποφάσιστος ανάμεσα στις δύο μεγάλες μου αγάπες. Ποδόσφαιρο ή μπάσκετ; Και τα δύο! Αγαπώ τον Ολυμπιακό και την Euroleague. Ερασιτέχνης αθλητής στα νιάτα μου. Πατέρας τριών παιδιών

Δείτε επίσης

Στην Αθήνα για τις τελικές συζητήσεις ο Μπέντο

Ο Πάουλο Μπέντο θα είναι όπως όλα δείχνουν ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού.