Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / Μπαρτζώκας:”Θα ήθελα να αφιερώσω αυτή τη νίκη στα θύματα της τραγωδίας της Θύρας 7″

Μπαρτζώκας:”Θα ήθελα να αφιερώσω αυτή τη νίκη στα θύματα της τραγωδίας της Θύρας 7″

Συγχαρητήρια μοίρασε ο κόουτς του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας. “Θα ήθελα να συγχαρώ όλη την ομάδα μας, τους φιλάθλους, τους παίκτες και το προπονητικό σταφ για τη νίκη. Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη κάτω από αυτές τις συνθήκες. Έπρεπε να παλέψουμε για κάθε κατοχή, στην άμυνα και την επίθεση και σε κάθε ματς που κρίνεται στις μάχες, είχαμε 19 επιθετικά ριμπάουντ, 6 τάπες, 14 κλεψίματα και ωθήσαμε την ΤΣΣΚΑ σε 21 λάθη. Είναι προφανές πως σε κάθε κομμάτι που έπρεπε να παλέψουμε το κάναμε. Όμως πρέπει να ξεχνάς αμέσως τι γίνεται. Έτσι είναι στην Ευρωλίγκα, ήταν ένα τυπικό δεύτερο παιχνίδι σε μια διπλή εβδομάδα. Για αυτό και η ποιότητα ήταν λίγο χαμηλή. Έπρεπε να χαμηλώσουμε λίγο τον ρυθμό του αγώνα, να δώσουμε πολλές μπάλες στο λόου ποστ και να δημιουργήσουμε από εκεί. Γιατί όπως ξέρετε χάσαμε τους δύο βασικούς μας δημιουργούς μας,που παίζουν το πικ εν ρολ. Θα ήθελα να αφιερώσω αυτή τη νίκη στα θύματα της τραγωδίας της Θύρας 7 και να ευχηθώ καλή τύχη στον Σπανούλη, γιατί αύριο θα υποβληθεί σε επέμβαση”.

Όταν του ζητήθηκε να αποκαλύψει το τελευταίο πράγμα που είπε στους παίκτες του πριν το ματς και μετά τη νίκη, είπε: “Τους είπα ότι δεν έχει σημασία πόσοι είμαστε. Κατεβήκαμε με 9 και τον Αλέξανδρο που είναι 17 ετών. Στην ουσία ήμασταν με 8 επαγγελματίας. Τους είπα πως σημασία έχει να παλέψουμε σε κάθε κατοχή, να μείνουμε ενωμένοι και να παίξουξε μαζί. Ο κόσμος περιμένει από εμάς να είμαστε μαχητές. Στο τέλος του αγώνα έδωσα μόνο συγχαρητήρια, γιατί αυτό που χρειαζόταν το κάναμε”.

Ερωτηθείς αν η διακοπή στην Ευρωλίγκα θα βοηθήσει, απάντησε: «Παίζουμε ξανά σε 15 μέρες και είναι ένα καλό διάστημα να προσπαθήσουμε σε συνεργασία με την διοίκηση να ενισχύσουμε την ομάδα μας, γιατί και ο Βασίλης θα είναι εκτός και ο Ρότσεστι θα μείνει εκτός για έναν μήνα. Ειδικά ο Ολυμπιακός που δεν έχει υποχρεώσεις στην τοπική λίγκα χτίζεται μέσω της προπόνησης και αν δεν έχει παίκτες για καλές προπονήσεις, δεν θα έχει και καλούς αγώνες. Οι προπονήσεις πρέπει να αποκτήσουν ένταση και ποιότητα, έτσι θα γίνουμε καλή ομάδα ως το τέλος της χρονιάς. Ελπίζουμε στη συνέχεια να είμαστε περισσότεροι και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το ματς με την Βιλερμπάν”.

Για την αμυντική διάθεση των παικτών του, σχολίασε: “Όταν λείπουν πολλοί παίκτες έρχεται μια συσπείρωση. Φυσικά και θέλουμε να γίνουμε καλύτερη αμυντική ομάδα. Σήμερα κάναμε ένα πολύ καλό αμυντικό παιχνίδι, κρατήσαμε την ΤΣΣΚΑ στους 4 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο. Κάνανε πολλά λάθη κι εμείς, αλλά είναι φυσικό. Το θέμα είναι σε τι κατάσταση θα βρεις τον αντίπαλο. Για παράδειγμα η Άλμπα και η Ζαλγκίρις που χάσαμε βρέθηκαν σε μέρα που σκόραραν εξωφρενικά καλά από την περιφέρεια. Δεν λέω πως δεν είχαμε ευθύνη εμείς για αυτό. Φυσικά και είχαμε. Όμως, μετρά και πως θα βρεις τον αντίπαλο. Αυτή είναι η Ευρωλίγκα. Θα πρέπει να έχεις σταθερότητα”.

Ερωτηθείς αν έχει ξεχωρίσει παίκτες από την αναπτυξιακή ομάδα που θεωρεί πως μπορούν να βοηθήσουν στην πρώτη, απάντησε: “Γίνεται πολύ καλή δουλειά εκεί, αλλά δεν είναι της παρούσης να πούμε. Αυτή τη στιγμή η ομάδα παίζει στην Α2, είναι η ομάδα του κλαμπ μας, την υποστηρίζουμε, πηγαίνουμε τους βλέπουμε και γίνεται πολύ καλή δουλειά εκεί. Έχει προπονητές και πολύ καλούς και μπορείτε να μιλήσετε με εκείνους για αυτό. Αυτή τη στιγμή εμείς έχουμε υποχρεώσεις για την Ευρωλίγκα. Να ξέρετε, όμως, πως όποιο παιδί έρχεται από την αναπτυξιακή ομάδα για να μας βοηθήσει, το κάνει και με το παραπάνω”.

Για το πόσοι παίκτες θα αποκτηθούν, είπε: “Προσπαθούμε για το καλύτερο με την διοίκηση. Πρέπει να κυνηγήσουμε κάθε πιθανότητα να περάσουμε και σας διαβεβαιώ πως θα το κάνουμε. Πρέπει να πάρουμε παίκτες χωρίς εγωισμό, που θα βοηθήσουν την ομάδα να γίνει καλύτερη. Θέλουμε να έχουν δύο στοιχεία, να έχουν παίξει στην Ευρώπη και να είναι σε καλή κατάσταση”.

Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει το ότι εν τη απουσία του Σπανούλη οι Παπανικολάου και Μιλουτίνοφ βγήκαν μπροστά, είπε: “Όσο είναι ο Σπανούλης στην ομάδα, η ομάδα θα είναι του Σπανούλη. Τα χρόνια που προηγήθηκαν είχε παίκτες που θα στηρίξουν το ιδιοφυές του παιχνίδι. Καμιά φορά διαταράσσεται αυτή η ισορροπία. Δεν διαφωνεί κανείς πως ο Παπανικολάου και ο Μιλουτίνοφ έχουν το επίπεδο, αλλά πρέπει να δώσουμε και ένα ελαφρυντικό στους παίκτες. Όταν έχουν αλλάξει τρεις προπονητές και έρχονται και φεύγουν παίκτες είναι λογικό να επηρεάζονται. Ξέρω πόσο σημαντικό είναι να είσαι 2-3 χρόνια κάπου και να ξέρουν όλοι τη φιλοσοφία σου”.

Τέλος όταν του ζητήθηκε να μιλήσει για την εμφάνιση του Κώστα Παπανικολάου, τόνισε: “Είχαμε μια κουβέντα σήμερα το πρωϊ. Του είπα πως δεν πρέπει να επηρεάζεται ψυχολογικά από ένα χαμένο σουτ. Αντιδρά συναισθηματικά. Επειδή είναι ένα γκαρντ φόργουορντ που έγινε 2.06 θα πρέπει το παιχνίδι του να είναι πληθωρικό. Τον προκάλεσα λίγο και είμαι πολύ χαρούμενος που το έκανε. Φυσικά εκείνος το έκανε όχι εγώ”.

About Χρήστος Παπαμιχαήλ

Δείτε επίσης

Οι δηλώσεις Μπαρτζώκα και Φαλ ενόψει Φενέρμπαχτσε

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει αύριο (12/04, 21.15) την Φενέρμπαχτσε στο ασφυκτικά γεμάτο ΣΕΦ (εδώ και ...