Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / Μπαρτζώκας:”Ηγέτες του Ολυμπιακού είναι οι Πρόεδροι”

Μπαρτζώκας:”Ηγέτες του Ολυμπιακού είναι οι Πρόεδροι”

Τους αδελφούς Αγγελόπουλους έχρισε ηγέτες του Ολυμπιακού ο Γιώργος Μπαρτζώκας μιλώντας στην κάμερα της NOVA κατά τη Media Day, μία ημέρα πριν την αναχώρηση της αποστολής για το Βερολίνο, την Τετάρτη (23/9). Ο προπονητής των Πειραιωτών τόνισε πως η κατάσταση λόγω της πανδημίας του κορονοϊού είναι δύσκολη προσθέτοντας: «Η ομάδα που θα επιβιώσει του κορονοϊού θα έχει… προοπτική». 
Ο εκ των αρχηγών των «ερυθρόλευκων», Γιώργος Πρίντεζης, δήλωσε πως ο Κώστας Σλούκας είναι σαφώς βελτιωμένος εν συγκρίσει με την πρώτη θητεία του στην ομάδα του Πειραιά: «Ξέρουμε τι θα προσφέρει» σχολίασε συγκεκριμένα ο διεθνής πάουερ φόργουορντ της ομάδας του Πειραιά.  

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, είπε αρχικά: «Μιλάμε για μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Οι ομάδες που έχουν έλλειψη διαχείρισης θα αποτύχουν. Είναι μια καθημερινή μάχη και είναι σημαντικό το πόσο καλό ιατρικό επιτελείο έχεις και πόσο συνειδητοποιημένους παίκτες έχεις. Όποια ομάδα επιβιώσει του κορονοϊού, θα έχει προοπτική να πετύχει. Είναι δύσκολη κατάσταση. Δεν είναι δύσκολη όσο αυτή που περνούν οι γιατροί και οι νοσηλευτές στα νοσοκομεία ή οι ασθενείς και οι συγγενείς τους. Για εμάς τους προπονητές, ο κορονοϊός μας βγάζει εκτός ορίζοντα κάθε πλάνο. Το μυαλό φεύγει από το γήπεδο και στρέφεται στο τι γίνεται έξω. Μήπως έβηξε κανένας. Θα προσπαθήσουμε να επιβιώσουμε».

Όσον αφορά στην απόκτηση του Κώστα Σλούκα, ο Γιώργος Μπαρτζώκας δήλωσε: «Η λέξη ηγέτης θυμάμαι ήταν επί εποχής… Ανδρέα Παπανδρέου. Είναι κάτι που λέγεται. Στα μάτια των προπονητών είναι ο παίκτης που θα δώσει το παράδειγμα, θα πάρει τα δύσκολα σουτ. Αυτός ήταν ο Σπανούλης. Για το δικό μου μυαλό, οι ηγέτες του Ολυμπιακού είναι οι πρόεδροι. Χωρίς αυτούς, ο Ολυμπιακός δεν υπάρχει. Αναντικατάστατοι είναι οι πρόεδροι. Εμείς θέλαμε να φτιάξουμε έναν ελληνικό κορμό και ο καλύτερος διαθέσιμος Έλληνας παίκτης ήταν ο Σλούκας. Έχει αποδείξει ότι έχει το επίπεδο και έχει πολύ περισσότερη εμπειρία από την προηγούμενη θητεία του στην ομάδα. Οι όροι αυτοί ταιριάζουν σε πολιτικά κόμματα και στον στρατό. Εδώ είμαστε ομάδα με πλάνο. Όλοι θα πρέπει να βάλουν το εγώ κάτω από το εμείς για να πετύχουμε τους στόχους μας».

Για τον Νίκολα Μιλουτίνοβ που από φέτος θα αγωνίζεται στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ο Μπαρτζώκας τόνισε: «Τον Μιλουτίνοβ τον γνώρισα λίγους μήνες. Φανταστικός παίκτης και από τα καλύτερα παιδιά που έχω γνωρίσει. Αποτελεί σημείο αναφοράς και του εύχομαι τα καλύτερα. Αν μου βρείτε ένα παίκτη σαν τον Μιλουτίνοβ, να πάμε να τον πάρουμε. Ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να έχει παίκτη σαν τον Ταβάρες.

Φέραμε δυο παίκτες οι οποίοι είναι καλοί και θα ταιριάξουν στο στιλ που θέλουμε να παίξουμε. Είναι καλοί αμυντικοί και το σύγχρονο μπάσκετ είναι δομημένο στο “ pick ‘n’ roll”. Όσους τίτλους έχουμε κατακτήσει, τους πετύχαμε με τέτοιους παίκτες. Μένει να δούμε αν έχω κάνει λάθος ή αν είχα δίκιο. Κάθε επιλογή έχει κάποια δεδομένα, τα οποία ο κόσμος δεν τα ξέρει. Θεωρώ πως έχουμε κάνει καλές επιλογές».

Τέλος, ο Μπαρτζώκας συμπλήρωσε: «Είχα κίνητρο να πάρω παίκτες και να τους βάλω στη Euroleague. Οι έμπειροι παίκτες μας είναι Έλληνες. Έτσι, αυτοί που ήρθαν έπρεπε να έχουν ένα έξτρα κίνητρο. Στον Ολυμπιακό έχουν υπάρξει παίκτες που δεν είδαν την ομάδα με τον σεβασμό που έπρεπε. Αν κάποιος έχει παίξει στο ΝΒΑ, δεν του λέει κάτι να παίξει στον Ολυμπιακό. Αν έχει παίξει σε κάποια μικρότερη ομάδα, θα το δει ως κίνητρο και θα προσπαθήσει να προσαρμοστεί γρηγορότερα».

About Χρήστος Παπαμιχαήλ

Δείτε επίσης

Οι δηλώσεις Μπαρτζώκα και Φαλ ενόψει Φενέρμπαχτσε

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει αύριο (12/04, 21.15) την Φενέρμπαχτσε στο ασφυκτικά γεμάτο ΣΕΦ (εδώ και ...