Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / Μπαρτζώκας:”Έχουμε έναν γύρο να ανακάμψουμε”

Μπαρτζώκας:”Έχουμε έναν γύρο να ανακάμψουμε”

Στις πολλές απουσίες, αλλά και στο άδειο ΣΕΦ στάθηκε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, μετά την εντός έδρας ήττα από τον Ερυθρό Αστέρα.
“Θέλω να συγχαρώ τον Ερυθρό Αστέρα. Είχαν συγκροτημένο παιχνίδι σε άμυνα και επίθεση και τα σαράντα λεπτά. Φυσικά πήραν πλεονέκτημα από το γεγονός ότι είχαμε πολλές απουσίες παικτών, κάποιοι λόγω Covid, άλλοι ήταν τραυματίες. Αυτός προφανώς είναι ένας παράγοντας που επηρέασε την προετοιμασία μας για το παιχνίδι. Επίσης, παίζουμε σε ένα περιορισμένο σε κόσμο γήπεδο και είναι κάτι που πρέπει να δούμε. Δεν είναι παράπονο, σέβομαι απόλυτα τις αποφάσεις της Κυβέρνησης, όμως, οι συνθήκες δεν είναι ίδιες για όλους. Παίξαμε κόντρα στην Φενέρμπαχτσε σε ένα γήπεδο γεμάτο κόσμο, το ίδιο και με την Μακάμπι και ήρθαμε εδώ για να παίξουμε σε ένα άδειο γήπεδο. Είναι ακόμη πολύ νωρίς στη σεζόν. Έχουμε έναν γύρο μπροστά μας για να ανακάμψουμε και θα το κάνουμε μέσα από τη δουλειά μας και την ομαδική προσπάθεια”.

Ερωτηθείς για τις τρεις σερί ήττες στην Ευρωλίγκα, είπε: “Επί της ουσίας η ήττα που μας πονάει είναι η σημερινή. Χάσαμε στο γήπεδό μας ένα παιχνίδι που έπρεπε να πάρουμε. Εγώ δεν συμμερίζομαι την άποψη πολλών ότι ο Ολυμπιακός πάει για φάιναλ φορ. Ξέρω τη δυναμικότητα των ομάδων, ξέρω πόσο δύσκολη διαδικασία είναι, ξέρω πως μέχρι τώρα έχουν νοσήσει έντεκα παίκτες μας με Covid, πάνω κάτω το ίδιο χρονικό διάστημα. Γιατροί και γυμναστές μας είπαν πως αυτό θα επηρεάσει την ομάδα περίπου ένα μήνα. Και αυτό είναι κάτι που το είχαν αναλύσει από πριν. Κάποιος μένει μία εβδομάδα έξω, θέλει και μία εβδομάδα για να γυρίσει και μετά για να βρεθεί σε φόρμα επιπέδου Ευρωλίγκας θέλει άλλες δύο εβδομάδες. Δυστυχώς, πέρα από τις σημερινές απουσίες, πέρα από τον τραυματισμό του ΜακΚίσικ, όλα αυτά επιδρούν στην προετοιμασία της ομάδας. Ο Μάρτιν ήταν απροπόνητος γιατί ήταν ασθενής. Αυτό όσο και να μας στενοχωρεί είναι ένα γεγονός που δεν μπορούμε να ελέγξουμε. Έχουμε, όμως, μπροστά μας μεγάλο διάστημα. Θα μείνουμε ενωμένοι και θα πάμε να παλέψουμε όσα ματς μπορούμε περισσότερα για να περάσουμε στους οκτώ. Αυτός είναι ο στόχος μας”.

Ο κόουτς του Ερυθρού Αστέρα, Ντέγιαν Ράντονιτς, δήλωσε: “Ήταν ένα καλό παιχνίδι για εμάς και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Στο πρώτο μέρος είχαμε κάποια προβλήματα στην επίθεση, αλλά βελτιωθήκαμε στο δεύτερο μέρος. Για εμάς ήταν σημαντικό να πάρουμε κάποιες καλές αποφάσεις στο τέλος. Το κάναμε και πήραμε τη νίκη. Είχαμε πολλά προβλήματα αυτόν τον μήνα λόγω κορονοϊού, αλλά σήμερα παίξαμε ένα πραγματικά καλό παιχνίδι”

About Χρήστος Παπαμιχαήλ

Δείτε επίσης

Οι δηλώσεις Μπαρτζώκα και Φαλ ενόψει Φενέρμπαχτσε

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει αύριο (12/04, 21.15) την Φενέρμπαχτσε στο ασφυκτικά γεμάτο ΣΕΦ (εδώ και ...