Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / Με τέτοια άμυνα νικάει και τις απουσίες

Με τέτοια άμυνα νικάει και τις απουσίες

11140199_10154400066843289_3817829780857933393_n

Ο Βασίλης Στοάκης για ακόμα μία φορά βγάζει το καπέλο στον Γιάννη Σφαιρόπουλο και τις αμυντικές επιδόσεις της ομάδας και αναλύει τα στοιχεία με τα οποία ήρθε ακόμα μία νίκη για τον Ολυμπιακό, παρά τις σημαντικότατες απουσίες!

Το φαινόμενο του μπασκετικού Ολυμπιακού δεν έχει προηγούμενο! Καμία ομάδα στην Ευρώπη, δεν θα μπορούσε να σταθεί σε αγώνα τέτοιου επιπέδου με αυτές τις απουσίες και να μην απειληθεί ιδιαίτερα, εκτός από την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, ο οποίος για ακόμα μία φορά μας ανάγκασε να του βγάλουμε το καπέλο!

Με ηγέτες τους Βαγγέλη Μάντζαρη και Ιωάννη Παπαπέτρου και με όπλο την άμυνα, που κράτησε την Λαμποράλ μόλις στους  52 πόντους, ο Ολυμπιακός έκανε το καθοριστικό βήμα για την κατάληψη της πρώτης θέσης, που για μένα προσωπικά έχει μικρή σημασία καθώς όλα κρίνονται στην επόμενη φάση αλλά φανερώνει το μέταλλο αυτής της ομάδας!

Βέβαια αυτό που μετράει είναι το γεγονός πως ο Ολυμπιακός βρίσκει τρόπο να ξεπερνάει τα προβλήματα! Αγωνιζόμενος χωρίς δεύτερο καθαρόαιμο σέντερ , μετά τις απουσίες των Γιανγκ , Μιλουτίνοφ, χωρίς τον πιο σταθερό παίχτη της ομάδας, τον Γιώργο Πρίντεζη και τον πιο συνεπή σκόρερ, τον Ματ Λοτζέσκι, έκανε φοβερή εκκίνηση στο παιχνίδι και πήρε προβάδισμα, το οποίο δεν έχασε ποτέ! Ο πρωταθλητής Ελλάδος είχε σταθερή παρουσία, ακόμα και όταν  ο τεχνικός της ομάδας Γιάννης  Σφαιρόπουλος είδε τον Παπαπέτρου να αποχωρεί –ευτυχώς για λίγο- τραυματίας στο παρκέ ενώ  την συνεχή κακοδαιμονία συμπλήρωσε το γεγονός πως ο αρχηγός της ομάδας Βασίλης Σπανούλης δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει το παιχνίδι

Το «Κακοδαιμονίας το ανάγνωσμα» όμως σταματάει εδώ και ήρθε η ώρα να ασχοληθούμε με τα στοιχεία τακτικής, που έδωσαν τη νίκη στους «Ερυθρόλευκους» στην αναμέτρηση της Πέμπτης.

Αρχικά, δεν θα μπορούσε να μην σταθεί κανείς στην αμυντική επίδοση της ομάδας, που περιόρισε τους Βάσκους στους 52 πόντους,  σκορ που σπάνια συναντάς σε τέτοιο επίπεδο! Με μπροστάρη τον Βαγγέλη Μάντζαρη αλλά και τον Οθέλο Χάντερ, που δεν έχανε μονομαχίες στο 1vs1 , ο Ολυμπιακός πήρε 10 στην αμυντική επίδοση και έχασε το «Άριστα», λόγω κάποιων χαμένων αμυντικών ριμπάουντ και της ευκαιρίας που έδωσε στους φιλοξενούμενους για διπλές και τριπλές επιθέσεις!

Στην επίθεση, τα ποσοστά δεν ήταν τα καλύτερα με 20/52 δίποντα και 3/15 τρίποντα, ωστόσο για ακόμα μία αναμέτρηση οι «Ερυθρόλευκοι» απέδειξαν πως έχουν πλουραλισμό στον τρόπο που ψάχνουν το σκοράρισμα! Εκτός από τα Pick n Roll του Σπανούλη με τους ψηλούς της ομάδας, ο Ολυμπιακός ψάχνει σκορ ποστάροντας τους Χάκετ, Μάντζαρη, οι οποίοι εκτός από σκορ, δίνουν λύσεις και δημιουργικά μέσα από την ρακέτα ενώ για ακόμα μία αναμέτρηση ο Ιωάννης Παπαπέτρου έδειξε τα πλούσια χαρίσματα του και ο Οθέλο Χάντερ προσέφερε εντυπωσιακές φάσεις, ξεσηκώνοντας τον κόσμο!

Τέλος, ένα ιδίατερο στοιχείο, το οποίο όμως είναι πολύ σημαντικό και φανερώνει πολλά, είναι  το γεγονός πως ο Ολυμπιακός πήρε σκορ από όλους, όσους χρησιμοποιήθηκαν με πρώτο σκόρερ τον Σπανούλη με 10 πόντους, ο οποίος ήταν και ο μόνος που ξεπέρασε τον διψήφιο αριθμό!

Σε γενικές γραμμές , σε ένα σχετικά άναρχο παιχνίδι με βιαστικές επιλογές και αρκετά λάθη εκατέρωθεν, ο Ολυμπιακός έδειξε τα αντανακλαστικά του και πήρε μία δίκαιη νίκη αλλά κυρίως κέρδισε για ακόμα μία φορά το ζεστό χειροκρότημα των πιστών φίλων της ομάδας στο ΣΕΦ , αποδεικνύοντας πως και οι φετινές Πέμπτες και Παρασκευές θα μας γεμίσουν συγκινήσεις!

About freesniper

Ο ελεύθερος σκοπευτής γράφει όποτε θέλει, για ότι θέλει γιατί έτσι θέλει... Έχει πηγές ιαματικές και κοριούς εκεί που δεν το βάζει ο νους σου! Κυκλοφορεί και οπλοφορεί...

Δείτε επίσης

Μοιράζει χαμόγελα και υποσχέσεις! Εύκολα στον τελικό ο Ολυμπιακός!

Εχοντας επιθετική πολυφωνία, με πέντε παίκτες να τελειώνουν με διψήφιο αριθμό πόντων και επιβάλλοντας τον ...