Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / Μάγκικο «διπλό» και 1-0

Μάγκικο «διπλό» και 1-0

Ένας αγριεμένος Ολυμπιακός, κέρδισε μέσα στο Ο.Α.Κ.Α. τον Παναθηναϊκό με 65-75 και πήρε το προβάδισμα με 1-0 στην τελική σειρά.

Ο αγώνας:

Με τον Μπράιαν Ρόμπερτς να είναι ζεστός στο ξεκίνημα και να «φορτώνει» με πόντους το αντίπαλο καλάθι, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με +5 (0-5, 2-7 και 4-9). Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε και βρίσκοντας σκορ από τους Τζέιμς και Καλάθη, μείωσε σε απόσταση ενός σουτ (9-11).

Στα πέντε λεπτά που απέμεναν για το τέλος της Α΄ περιόδου, οι γηπεδούχοι ανέβασαν το ποσοστό ευστοχίας τους πίσω από τα 6,75 και κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα στο σκορ (15-13). Ο Μάντζαρης με τρίποντο σ’ εκείνο το σημείο έβαλε και πάλι μπροστά τον Ολυμπιακό, όμως ο Τζέιμς μ’ έμμεσο τετράποντο και ο Βουγιούκας μ’ εύστοχο χουκ, διαμόρφωσαν το 21-16. Ο Ολυμπιακός δεν ήταν ήρεμος επιθετικά, με αποτέλεσμα ν’ αστοχήσει στις προσπάθειες που πήρε, συνθήκη που εκμεταλλεύτηκαν οι «πράσινοι» και αξιοποιώντας τα διαδοχικά φάουλ που σφύριζαν οι διαιτητές, έκλεισαν με προβάδισμα +7 (26-19) την περίοδο.

Το Β΄ δεκάλεπτο ξεκίνησε με τρίποντο του Σίνγκλετον, που έφερε την διαφορά στο +10 για τον Παναθηναϊκό (29-19). Ο Παπαπέτρου απάντησε με δίποντο και ακολούθησε το τρίποντο του Μάντζαρη για να μαζέψει την απόσταση στους 5 (29-24). Ο Ολυμπιακός ενώ είχε αυξήσει την ένταση στην άμυνα και κρατούσε χωρίς σκορ τον αντίπαλό του, δεν ήταν αποτελεσματικός επιθετικά (αστοχούσε μέχρι και σε λέι-απ), μένοντας στο -5. Όσο κυλούσε ο χρόνος, το άγχος των παικτών μεγάλωνε, με τα λάθη να διαδέχονται το ένα το άλλο.

Αλλαγή ρυθμού και προβάδισμα

Στα τελευταία δύο λεπτά πριν το ημίχρονο, ο Ολυμπιακός στηριζόμενος και πάλι στην άμυνά του, βρήκε ρυθμό στο παιχνίδι του και τρέχοντας στο ανοιχτό γήπεδο, έκανε σερί 9-0 και πήρε εκ νέου το προβάδισμα με 30-33, πριν τα καλάθια των Τζέιμς και Ρόμπερτς, διαμορφώσουν το 32-35 του Α΄ μέρους.

Με την έναρξη της Γ΄ περιόδου, ο Ολυμπιακός σημείωσε τέσσερις συνεχόμενους πόντους, ανεβάζοντας την υπέρ του διαφορά στο +7 (32-39). Οι γηπεδούχοι απάντησαν με τις βολές τους Σίνγκλετον, μειώνοντας σε απόσταση ενός σουτ, όμως ο Παπανικολάου μ’ έμμεσο τρίποντο έκανε το σκορ 36-42. Οι Πειραιώτες συνέχισαν να παίζουν με συνέπεια και ένταση στην άμυνα, κρατώντας χαμηλά σε παραγωγικότητα τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν εκμεταλλεύτηκε το υπέρ του μομέντουμ για να ξεφύγει με ακόμη μεγαλύτερη διαφορά στο σκορ, με αποτέλεσμα ο Τζέιμς να μειώσει με τρίποντο στους τρεις.

Στα τρία λεπτά που υπολείπονταν για την ολοκλήρωση του τρίτου δεκαλέπτου, Παπανικολάου και Παπαπέτρου κουβάλησαν την ομάδα τους στο σκοράρισμα, από πλευράς Παναθηναϊκού οι Τζέιμς και Γκιστ έδωσαν λύσεις επιθετικά, με τους «ερυθρόλευκους» να πηγαίνουν με προβάδισμα τριών πόντων (49-52) στην τελευταία περίοδο.

Στο ξεκίνημα της 4ης περιόδου, ο Στρέλνιεκς πήρε την σκυτάλη στο σκοράρισμα και με πέντε διαδοχικούς πόντους, έφερε την διαφορά στο +8 (49-57). Ο Σίνγκλετον απάντησε με δίποντο και μείωσε στους έξι, προσωρινά όμως, καθώς το φλόουτερ του Ουίλτζερ, επανέφερε το +8 (51-59). Όσο περνούσε ο χρόνος, οι παίκτες του Σφαιρόπουλου, παρά το γεγονός ότι οι διαιτητές σφύριζαν και την παραμικρή επαφή, συνέχισαν να λειτουργούν αποτελεσματικά στην άμυνα, διατηρώντας εκτός ρυθμού τους αντιπάλους τους. Στην επίθεση, παίζοντας με ταχύτητα, ηρεμία και καθαρό μυαλό, βρήκαν τ’ αμαρκάριστα σουτ, ευστόχησαν και προηγήθηκαν με +11 (60-71), 2:50 πριν το τέλος, με το τρίποντο του Μάντζαρη.

Σωστή διαχείριση και «break» 

Με την διαφορά σε αυτό το επίπεδο  και τον χρόνο να μετράει αντίστροφα, ο Ολυμπιακός έχοντας και το ψυχολογικό προβάδισμα, διαχειρίστηκε σωστά την υπέρ του διαφορά και έφτασε στη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 26-19, 32-35, 49-52, 65-75

About kokkina.gr TEAM

Στα kokkina.gr, γράφουμε στα κόκκινα! Γράφουμε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ και όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Για ό,τι γίνεται και δεν λέγεται και ό,τι λέγεται και δεν γίνεται. Ανεξάρτητα, ειλικρινά και πάνω απ' όλα... κόκκινα!

Δείτε επίσης

Τα highlights από το αιώνιο ντέρμπι (vid)

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα από την αναμέτρηση Παναθηναικός-Ολυμπιακός