Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / Κάθε πρόβλημα, κρύβει μια ευκαιρία!

Κάθε πρόβλημα, κρύβει μια ευκαιρία!

olympiacos bc

Και τώρα Τσεντεβίτα! Απώλειες; Τρεις και σημαντικές. Εκτός Σπανούλης, Πρίντεζης και Γιανγκ. Ε, και; Πρώτη φορά είναι ή τελευταία; Τι γίνεται με μεταγραφές και τραυματίες.

Στην Κροατία δοκιμάζεται απόψε το βράδυ ο Ολυμπιακός αφού αντιμετωπίζει την Τσεντεβίτα με σκοπό να κάνει το 5-1 και να συνεχίσει να οδηγεί ως επικεφαλής τον Β’ όμιλο. Για άλλη μια φορά ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θα στερηθεί τις υπηρεσίες πολύτιμων και αν θέλετε βασικών επιλογών του. Σπανούλης, Πρίντεζης αλλά και ο μόνιμα πλέον απών Γιανγκ, δεν ταξίδεψαν στο Ζάγκρεμπ, κατάσταση λίγο πολύ συνηθισμένη για τους ερυθρόλευκους τα τελευταία χρόνια. Οι γηπεδούχοι είναι σε καλή κατάσταση όμως φυσικά δε φοβίζουν αν οι Πειραιώτες κατέβουν σοβαροί και συγκεντρωμένοι στο πλάνο τους.

Το παιχνίδι μπορεί να αποτελέσει άλλη μια ευκαιρία για να δεθεί ακόμα περισσότερο η ομάδα τόσο σε αγωνιστικό όσο και ψυχολογικό επίπεδο. Τα συστήματα μέρα με τη μέρα αφομοιώνονται περισσότερο, οι παίκτες μαθαίνουν ο ένας το παιχνίδι του άλλου όπως και τα θέλω του προπονητή και ιδίως οι νέοι προσαρμόζονται στις υψηλές απαιτήσεις και την πίεση του συλλόγου. Χάκετ, Στρόμπερι και Μιλουτίνοφ, δεν έχουν φτάσει ακόμα στο επίπεδο που μπορούν και μόνο μέσα από τη δουλειά και τα λεπτά συμμετοχής θα βελτιώνονται. Οι δεδομένες απουσίες, “ανοίγουν” χώρο στο ρόστερ χωρίς παράλληλα να δημιουργούν άγχος για να αποδείξουν άμεσα τις αρετές τους και ειδικότερα σε ματς δύσκολα μακριά από το ΣΕΦ που οι συνθήκες είναι περισσότερο “μπασκετικές” χωρίς το στρες που ενδεχομένως επιβάλλουν οι φίλαθλοι της ομάδος στο σπίτι του προερχόμενο από την επιβεβλημένη ανάγκη για νίκη no matter what.

H εμφάνιση στην Πόλη αλλά και η επικράτηση όπως αυτή ήρθε επί της Εφές, “σφυρηλατεί” χαρακτήρα και πνεύμα ομάδος και πάνω σ’ αυτές τις βάσεις πρέπει να στηριχθεί το ερυθρόλευκο σύνολο για να γίνεται σταθερά ακόμα καλύτερο παιχνίδι με το παιχνίδι. Στα… ρεπορταζιακά, η μεταγραφή παίκτη ή παικτών δεν αποτελεί άμεση προτεραιότητα αλλά περισσότερο αναζήτηση στο φόντο ηρεμίας και κάλυψης των περισσότερο δυνατών “θέλω” του κόουτς. Λύσεις υπάρχουν αλλά η βιασύνη δεν είναι καλός αρωγός για μια τέτοια σημαντική κίνηση οπότε καλά κάνουν στον Πειραιά και το ψάχνουν. Εξάλλου ας μην ξεχνάμε πως η παρουσία του Μιλουτίνοφ αλλά και το 4-1 στη regular season δίνει το περιθώριο και για να εξαντληθούν τα μεταγραφικά ονόματα και το ξεκαθάρισμα αυτών αλλά και στην πιθανότητα της προοπτικής αγωνιστικής αναρρίχησης στο rotation για τον Σέρβο. Ο Σπανούλης λογικά θα πάρει χρόνο συμμετοχής την Κυριακή κόντρα στον Κόροιβο στο ΣΕΦ, ωστόσο δε μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τον Γιώργο Πρίντεζη που ταλαιπωρείται από τη μέση του και η κατάστασή του επανεκτιμάται διαρκώς χωρίς να υπάρχει πρόθεση για βεβιασμένη επιστροφή στα παρκέ.

 

About Βαλάντης Σιδέρης

Γράφω από το 2011 και συνεχίζω. Αναποφάσιστος ανάμεσα στις δύο μεγάλες μου αγάπες. Ποδόσφαιρο ή μπάσκετ; Και τα δύο! Αγαπώ τον Ολυμπιακό και την Euroleague. Ερασιτέχνης αθλητής στα νιάτα μου. Πατέρας τριών παιδιών

Δείτε επίσης

Ιστορικό ρεκόρ για τον Μιλουτίνοφ!

Μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του με τη φανέλα του Ολυμπιακού πραγματοποίησε ο Νίκολα Μιλουτίνοφ ...