Αρχική / ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ / Ισοπαλία στους Ζωσιμάδες

Ισοπαλία στους Ζωσιμάδες

Ισόπαλος (1-1) με τον ΠΑΣ Γιάννινα εκτός έδρας ήρθε ο Ολυμπιακός για τη 2η αγωνιστική των Playoffs.

20.03.2022

Στο πρώτο μέρος η ομάδα μας μπήκε δυνατά και κυνήγησε το γκολ που θα την έβαζε μπροστά στο σκορ. Ο Λοντίγκιν και το δοκάρι στέρησαν από τον Λαλά το 0-1, αλλά ο Ελ Αραμπί κατάφερε να το πετύχει στο 45’ με γυριστό σουτ. Στο δεύτερο 45λεπτο ο ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Περέα (70’) και να αντέξει στην πίεση και στις ευκαιρίες του Ολυμπιακού.

Ο κ. Πέδρο Μαρτίνς χρησιμοποίησε τον Βατσλίκ στη θέση του τερματοφύλακα και τους Λαλά, Παπασταθόπουλο, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ στην άμυνα. Εμβιλά και Μαντί Καμαρά ήταν τα δύο αμυντικά χαφ με τους Αγκιμπού Καμαρά και Ροντρίγκες στα άκρα της μεσαίας γραμμής. Ο Καρβάλιο τοποθετήθηκε πίσω από τον Ελ Αραμπί.

Ο Ολυμπιακός πίεζε ψηλά από τα πρώτα λεπτά και μέχρι το τέταρτο λεπτό είχε αναγκάσει την αντίπαλό του σε λάθη, τα οποία δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί προκειμένου να ανοίξει το σκορ. Στο 11’ ο Ελ Αραμπί για λίγα εκατοστά δεν πρόλαβε την μπάλα για να την προωθήσει στα δίχτυα, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Λαλά επιχείρησε το σουτ έξω από την περιοχή και ο Λοντίγκιν με τη βοήθεια του δοκαριού γλίτωσε τον ΠΑΣ από το 0-1.

Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν με κάθετες μπαλιές να εκμεταλλευτούν την ταχύτητα του Περέα. Ο τελευταίος μετά το 20λεπτο κατάφερε να απειλήσει δις και να πλησιάσει στο γκολ. Αρχικά στο 20’ το σουτ που επιχείρησε από τα δεξιά της περιοχής κατέληξε στην εξωτερική μεριά των διχτών. Στη συνέχεια και συγκεκριμένα στο 22’ ο Βατσλίκ σταμάτησε δύο φορές τον Κολομβιανό επιθετικό.

Στο 28’ ο κ. Πέδρο Μαρτίνς χρειάστηκε να πραγματοποιήσει την πρώτη του αλλαγή, καθώς ο Σισέ τραυματίστηκε και έδωσε τη θέση του στον Μανωλά. Στο 30’ ο Ελ Αραμπί απείλησε με το κεφάλι, ωστόσο ο Λοντίγκιν ήταν και πάλι σε σωστή θέση. Ο Μαροκινός άσος βγήκε τελικά νικητής στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Ο Λαλά εκτέλεσε δυνατά το πλάγιο, με τον Ελ Αραμπί να κοντρολάρει και με γυριστό σουτ να στέλνει τη «στρογγυλή θεά» να περάσει κάτω από τα πόδια του Λοντίγκιν.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την αλλαγή του Μπουχαλάκη, ο οποίος πήρε τη θέση του Μαντί Καμαρά. Το σύνολο του Πέδρο Μαρτίνς είχε τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής, «παγώνοντας» όποτε χρειαζόταν τον ρυθμό και όποτε μπορούσε έβγαινε γρήγορα στην επίθεση.

Μετά τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα οι δύο ομάδες ξεκίνησαν να μετρούν δειλά δειλά κάποιες τελικές, μέχρι το 70’ όταν ο Περέα με κοντινό πλασέ κατάφερε να ισοφαρίσει για τους γηπεδούχους.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να απαντήσει και να πάρει εκ νέου το προβάδισμα, αλλά στο 77’ Ροντρίγκες και Αγκιμπού Καμαρά έχασαν τριπλή σπουδαία ευκαιρία. Στο 81’ ο Βαλμπουενά έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Ελ Αραμπί δεν κατάφερε να νικήσει τον Λιντίγκιν για δεύτερη φορά. Οι γηπεδούχοι άντεξαν στην πίεση του Θρύλου και γλίτωσαν από τη δεύτερή τους ήττα στα Playoffs.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά (82’ Ανδρούτσος), Παπασταθόπουλος, Σισέ (28’ Μανωλάς), Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, M. Καμαρά (46’ Μπουχαλάκης), Α. Καμαρά, Ροντρίγκες (82’ Τικίνιο), Καρβάλιο (64’ Βαλμπουενά), Ελ Αραμπί.

About Χρήστος Παπαμιχαήλ

Δείτε επίσης

Τα highlights κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα (vid)

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα: