Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / Η σταδιακή ωρίμανση της «Φράουλας»

Η σταδιακή ωρίμανση της «Φράουλας»

04

Ο Βασίλης Στοάκης, κάνοντας λογοπαίγνιο με το όνομα του Αμερικάνου γκαρντ του Ολυμπιακού DJ Strawberry, παρατηρεί την σταδιακή άνοδο στην επίδοση του ενώ παράλληλα εκφράζει πως μέχρι το τέλος της σεζόν, θα δικαιωθεί τόσο ο ίδιος όσο και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος για την επιλογή του.

Όταν ήρθε στον Ολυμπιακό από την πρωταθλήτρια Τουρκίας Καρσίγιακα ήταν σχετικά άγνωστος στο μη-μυημένο μπασκετικό ελληνικό κοινό! Βέβαια, όσοι είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα τουρκικά play-off, είχαν μείνει έκπληκτοι από τις ικανότητες του DJ Strawberry ή αλλιώς «Φράουλα», όπως γρήγορα βγήκε το προσωνύμιο του.

Ο Αμερικάνος γκαρντ ήταν ότι ζητούσε ο Σφαιρόπουλος για την ομάδα του, δηλαδή ένα γρήγορο γκαρντ με καλή διείσδυση και καλές αμυντικές επιδόσεις. Τα στατιστικά του με την φανέλα της Καρσίγιακα ήταν κάτι περισσότερο από ενθαρρυντικά, κάτι σαν τις εμφανίσεις του με την πρωταθλήτρια Τουρκίας, στην οποία συνέβαλλε τα μέγιστα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, κερδίζοντας με διαδοχικά break τόσο την Φενέρμπαχτσε όσο και την Εφές Αναντολού, όπου και  είχε Μ.Ο πόντων 16.4 πόντους!

Η εικόνα του Στρόμπερι στα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό δεν ήταν καλή, με αποτέλεσμα να αμφισβητηθεί γρήγορα – ω τι έκπληξη!! – από το κοινό η αξία του! Γρήγορα λοιπόν απαξιώθηκε και χρεώθηκε στον Έλληνα τεχνικό μία κακή μεταγραφική επιλογή. Μάλιστα ο Αμερικάνος φαίνεται στις επιδόσεις του να έχει αρχικά επηρεαστεί από αυτήν την αμφισβήτηση και αυτό να βγαίνει στο παρκέ! Παρόλα αυτά, από το παιχνίδι στην Πυλαία κόντρα στον ΠΑΟΚ και έπειτα, ο «Φράουλας» ανεβάζει συνεχώς την απόδοση του με αποκορύφωμα την χτεσινή του εμφάνιση κόντρα στην Αρμάνι, τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά!Ο Στρόμπερι μέρα με την μέρα θα ανεβαίνει και θα αφομοιώνεται στην φιλοσοφία του Γιάννη Σφαιρόπουλου!

Σχετικά με το χτεσινό παιχνίδι κόντρα στην Αρμάνι και την νέα νίκη, δεν χωράει αμφιβολία πως ο Ολυμπιακός με τέτοια άμυνα, θα έχει πρωταγωνιστική παρουσία και στην φετινή Ευρωλίγκα, με δεδομένο το πως ανταποκρίνεται απέναντι  στις τεράστιες ελλείψεις του! Ο Σφαιρόπουλος όμως πάλι βρήκε λύσεις εκ των έσω και οι παίχτες του με τεράστια αυταπάρνηση, υπομονή και καθαρό μυαλό, πήραν ακόμα μία νίκη, παρότι δεν ήταν αυτοί που είχαν το μεγάλο βαθμολογικό κίνητρο.

Κλείνοντας, θα ήθελα να παραλληλίσω και παράλληλα να προοικονομίσω την εξέλιξη του Strawberry με αυτήν της Φράουλας, της οποίας  οι καρποί σχηματίζονται την άνοιξη με την άνοδο της θερμοκρασίας. Επιπλέον η ωρίμανση τους και τελικά η συγκομιδή τους συντελείται το Μάιο ή και λίγο πιο νωρίς ανάλογα με τις κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής. Δεν νομίζω να ξεχνάτε τι έχουμε τον Μαϊο και τον Ιούνιο, έτσι;

About freesniper

Ο ελεύθερος σκοπευτής γράφει όποτε θέλει, για ότι θέλει γιατί έτσι θέλει... Έχει πηγές ιαματικές και κοριούς εκεί που δεν το βάζει ο νους σου! Κυκλοφορεί και οπλοφορεί...

Δείτε επίσης

Μοιράζει χαμόγελα και υποσχέσεις! Εύκολα στον τελικό ο Ολυμπιακός!

Εχοντας επιθετική πολυφωνία, με πέντε παίκτες να τελειώνουν με διψήφιο αριθμό πόντων και επιβάλλοντας τον ...