Αρχική / ΜΠΑΣΚΕΤ / Η ηγετική εμφάνιση του Μάντζαρη

Η ηγετική εμφάνιση του Μάντζαρη

Την καλύτερή του εμφάνιση μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα, ο Βαγγέλης Μάντζαρης την έχει πραγματοποιήσει απέναντι στην Α.Ε.Κ.

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης είχε κλέψει την παράσταση στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος απέναντι στην Α.Ε.Κ., οδηγώντας τον Ολυμπιακό στη νίκη με 79-71.

Ολυμπιακός και Α.Ε.Κ. τέθηκαν για πρώτη φορά αντιμέτωποι την φετινή σεζόν στις 6 Δεκέμβρη 2015, στο περιθώριο της 9ης αγωνιστικής. Οι «ερυθρόλευκοι» παρατάχτηκαν απέναντι στην Ένωση, χωρίς τους Γιανγκ Λοτζέσκι και Σπανούλη, οι οποίοι δεν ήταν σε θέση ν’ αγωνιστούν λόγω τραυματισμού.

Παρά τις τρομακτικές ελλείψεις, ο Ολυμπιακός παίζοντας ανά διαστήματα καλό μπάσκετ, κατάφερε να πάρει τη νίκη και αυτό το οφείλει σε μεγάλο βαθμό στον Βαγγέλη Μάντζαρη.

Ο διεθνής πόιντ-γκαρντ, πραγματοποίησε απέναντι στην Α.Ε.Κ. την καλύτερη φετινή του εμφάνισή, συμβάλλοντας τα μέγιστα στη νίκη της ομάδας του και αναπληρώνοντας με απόλυτη επιτυχία το κενό του Βασίλη Σπανούλη. Πιο συγκεκριμένα, ο Μάντζαρης ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 17 πόντους (5/7 δίποντα, 0/7 τρίποντα, 7/8 βολές), 4 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 7 κερδισμένα φάουλ και 22 βαθμούς συνολικά στο σύστημα αξιολόγησης.

Ο Μάντζαρης στα πλέι-οφ:

Οι πρωταθλητές, προετοιμάζονται για τους ημιτελικούς απέναντι στην Α.Ε.Κ. και θα χρειαστούν όλους τους παίκτες τους σε καλή κατάσταση, προκειμένου να εξασφαλίσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το εισιτήριο για τους μεγάλους τελικούς του πρωταθλήματος. Ο Βαγγέλης Μάντζαρης στον πρώτο γύρο των πλεί-οφ δεν ενίσχυσε σε μεγάλο βαθμό την ομάδα του στον τομέα του σκορ, μετρώντας 3,50 πόντους μ.ο., αλλά κάνει καταπληκτική δουλειά στο δημιουργικό κομμάτι με 5,50 ασίστ ανά παιχνίδι και φυσικά στην άμυνα που είναι και το δυνατό του στοιχείο. Επιπλέον, ο Έλληνας γκαρντ έχει 3 ριμπάουντ μ.ο. στην postseason, 1,50 κερδισμένο φάουλ ανά αγώνα και 0 λάθη.

About Γιάννης Παραπονιάρης

Γεννημένος στην Θεσσαλονίκη τον Μάιο του 1993, «μυήθηκε» στον αθλητισμό το καλοκαίρι του 1997. Δοκίμασε την τύχη του σε πολλά σπορ, ώσπου τον Σεπτέμβρη του 2002 αποφάσισε ν’ ασχοληθεί με το μπάσκετ. Από το παρκέ, μεταπήδησε στο «γήπεδο» της αθλητικής ενημέρωσης, απ’ όπου προσπαθεί να μεταδώσει την… τρέλα του για το άθλημα και στον κόσμο.

Δείτε επίσης

Θες πλεονέκτημα; Κάνε διπλό!

Photo credit: Fede Bocchio Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της RS της Ευρωλίγκας και πλέον κάθε ...