Αρχική / ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ / Δουλειά στην ανάπτυξη και την αμυντική συμπεριφορά

Δουλειά στην ανάπτυξη και την αμυντική συμπεριφορά

Πολλή μπάλα και στην προπόνηση της Τρίτης (14/7).
Ο Μάρκο Σίλβα δίνει οδηγία στους παίκτες του

Πολλή δουλειά με την μπάλα για ένα ακόμα πρωινό στο Ζέεφελντ. Δεν έγινε κανονικό “διπλό”, αλλά δουλεύτηκαν πολλοί τομείς του παιχνιδιού σε άμυνα και επίθεση. Έδωσαν… ζωντάνια στην προπόνηση οι πέντε διεθνείς. Στο ξενοδοχείο έμειναν οι Μπενίτες και Μαρτίνες.

Αποστολή στο Ζέεφελντ: Παναγιώτης Γκαραγκάνης

Το πρωί της Τρίτης (14/7, 11:00), η ομάδα του Ολυμπιακού προπονήθηκε για περίπου μία ώρα και πενήντα λεπτά στο γήπεδο του Ζέεφελντ, με τον Μάρκο Σίλβα να ρίχνει το βάρος στην τεχνική και την τακτική. Στο ξενοδοχείο έμειναν οι Χόρχε Μπενίτες και Νικολάς Μαρτίνες, οι οποίοι έκαναν πισίνα. Ο Παραγουανός επιθετικός δεν έχει προπονηθεί ακόμα κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα εδώ στο Ζέεφελντ, καθώς έχει ενοχλήσεις στους κοιλιακούς προσαγωγούς, ενώ ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός δεν γυμνάστηκε λόγω ενοχλήσεων στους προσαγωγούς. Η ενσωμάτωση των πέντε διεθνών (Μιλιβόγιεβιτς, Κασάμι, Ελαμπντελαουί, Ντουρμάζ, Ντοσεβί), έδωσε μεγαλύτερη ποιότητα και “ζωντάνεψε” ακόμα περισσότερο την προπόνηση.

Αρχικά, οι ερυθρόλευκοι έκαναν το καθιερωμένο ζέσταμα και στη συνέχεια η μπάλα βρέθηκε ξανά στο προσκήνιο. Πρώτα, δούλεψαν στην κυκλοφορία της με κοντινές πάσες και “τριγωνάκια” στο μισό γήπεδο. Έκαναν circuit ελέγχου της μπάλας, κοντρόλ, πάσες και φυσικά όλα αυτά με κίνηση και ταχύτητα.

Η επόμενη άσκηση κράτησε περίπου μισή ώρα και πραγματοποιήθηκε στο μισό γήπεδο. Ο Μάρκο Σίλβα δούλεψε την αμυντική συμπεριφορά και τη γρήγορη ανάπτυξη, σε καταστάσεις τριών εναντίον δύο. Τρεις παίκτες, δηλαδή, είχαν την μπάλα και δύο αμύνονταν. Ο Πορτογάλος τεχνικός μάζεψε όλους τους αμυντικούς, που έπρεπε να σταματήσουν τους μεσοεπιθετικούς, οι οποίοι από την πλευρά τους είχαν την μπάλα και έπρεπε να βγουν γρήγορα στην κόντρα επίθεση από τον άξονα.

Συνεχίζεται η προετοιμασία του Ολυμπιακού στο Ζέεφελντ
Ηλιόλουστο πρωινό στο Ζέεφελντ

Συγκεκριμένα, οι Λορία και Χουτεσιώτης, που εναλλάσσονταν στο τέρμα, έκαναν το γέμισμα προς το κέντρο του γηπέδου. Εκεί, βρίσκονταν όλοι οι μεσοεπιθετικοί παίκτες, οι οποίοι έβγαιναν με έναν παίκτη παραπάνω πλεονέκτημα, σε κατάσταση τριών εναντίον δύο. Η λεπτομέρεια της άσκησης ήταν η εξής: μόλις τελείωνε η επίθεση σε πρώτο χρόνο, γίνονταν ακόμα δύο γεμίσματα προς την περιοχή. Ένα από τα δεξιά και ένα από τα αριστερά. Ουσιαστικά, με αυτόν τον τρόπο οι ερυθρόλευκοι δούλεψαν τις σέντρες και τα γεμίσματα προς την περιοχή από τα άκρα. Οι επτά αμυντικοί που συμμετείχαν συνολικά στην άσκηση ήταν οι εξής: Σαλίνο, Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού, Ελαμπντελαουί, Αυλωνίτης, Βούρος. Τις σέντρες και τα γεμίσματα προς τη μεγάλη περιοχή έκαναν διαδοχικά τα εξής δίδυμα: Γιαννιώτης (δεξιά)-Ντουρμάζ (αριστερά), Ντοσεβί (δεξιά)-Μαζουακού (αριστερά) και Κολοβός (δεξιά)-Μπουχαλάκης (αριστερά). Οι Λορία και Χουτεσιώτης είχαν ορισμένες σπουδαίες αποκρούσεις, αλλά ειδικά ο Γεωργιανός ήταν “ανίκητος” σε αυτήν την άσκηση. Δύο φορές ο Μιλιβόγιεβιτς και από μία οι Γιαννιώτας και Κολοβός κατάφεραν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα, αν και η άσκηση κράτησε σχεδόν για τριάντα λεπτά της ώρας!

Υπήρξε για λίγο μία μικρή ανησυχία σχετικά με τον Δημήτρη Σιόβα, ο οποίος δέχθηκε την μπάλα στο πρόσωπο μετά από σουτ του Νταβίντ Φουστέρ. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός έτρεξε αμέσως στο πλευρό του Έλληνα στόπερ, ο οποίος συνέχισε και ολοκλήρωσε το πρόγραμμα.

Η τελευταία άσκηση του προγράμματος, το οποίο δεν περιελάμβανε κανονικό δίτερμα για πρώτη φορά από την ημέρα που ήρθαμε στο Ζέεφελντ, είχε να κάνει με την κατοχή και την κυκλοφορία μπάλας, αλλά και την πίεση ψηλά. Ο Μάρκο Σίλβα εξήγησε, στο πινακάκι που έχει πάντα μαζί του σε ολόκληρη τη διάρκεια της προπόνησης, τι θέλει από τους ποδοσφαιριστές του. Χώρισε τους ποδοσφαιριστές σε τρεις ομάδες μοβ, μπλε, πορτοκαλί. Σε οκτάδες κατά μήκος όλου του γηπέδου. Και έπαιζαν εναλλάξ στο μισό γήπεδο ανά δύο, με τους τερματοφύλακες να συμμετέχουν κανονικά. Ήταν ένα άτυπο “διπλό” σε μισό γήπεδο και όχι με έντεκα εναντίον έντεκα, αλλά οκτώ εναντίον οκτώ. Ο Λορία ήταν στη μία εστία και ο Ρομπέρτο στην άλλη. Ωστόσο, υπήρχαν και δύο βοηθητικές εστίες, με κοντάρια και κώνους στο κέντρο του γηπέδου, όπου βρίσκονταν οι Γιαννιώτης και Χουτεσιώτης. Όσο για το τελικό σκορ; Μπλε: 5. Πορτοκαλί: 3. Μοβ: 1. Και αυτή η άσκηση κράτησε περίπου τριάντα λεπτά.

Οι οκτάδες ήταν οι ακόλουθες:

Μπλε: Σαλίνο, Μποτία, Μαζουακού, Ζντιέλαρ, Μπουχαλάκης, Κολοβός, Ντοσεβί, Ολαϊτάν.

Πορτοκαλί: Αυλωνίτης, Ελαμπντελαουί, Λάτσι, Μιλιβόγιεβιτς, Κασάμι, Ντουρμάζ,  Φορτούνης, Χάρα.

Μοβ: Σιόβας, Βούρος, Τζανδάρης, Γιαταμπαρέ, Γιαννιώτας, Ντομίνγκες, Φουστέρ, Πουλίδο.

*Ο Καραμάνος έμεινε εκτός άσκησης, ενώ προς το τέλος πήρε τη θέση του Ντομίνγκες, ο οποίος αποχώρησε λόγω ενός αιματώματος στο μεγάλο δάχτυλο του δεξιού του ποδιού.

*Στο φινάλε του προγράμματος, οι ερυθρόλευκοι έκαναν τρέξιμο μέσα στο γήπεδο και στη συνέχεια αποκατάσταση, πριν επιστρέψουν στο πούλμαν για το ξενοδοχείο.

*Το απόγευμα, στις 18:30, θα κάνουν προπόνηση στο γήπεδο οι πέντε διεθνείς (Μιλιβόγιεβιτς, Κασάμι, Ελαμπντελαουί, Ντουρμάζ, Ντοσεβί) που ήρθαν τη Δευτέρα (13/7) στο Ζέεφελντ, συν τον Καραμάνο και δύο τερματοφύλακες (Γιαννιώτης, Χουτεσιώτης). Δεν θα έχει, λοιπόν, κανονική προπόνηση για όλους, καθώς οι υπόλοιποι παίκτες θα κάνουν αεροβικό πρόγραμμα στο γυμναστήριο του ξενοδοχείου που διαμένει η ερυθρόλευκη αποστολή.

About freesniper

Ο ελεύθερος σκοπευτής γράφει όποτε θέλει, για ότι θέλει γιατί έτσι θέλει... Έχει πηγές ιαματικές και κοριούς εκεί που δεν το βάζει ο νους σου! Κυκλοφορεί και οπλοφορεί...

Δείτε επίσης

Θες πλεονέκτημα; Κάνε διπλό!

Photo credit: Fede Bocchio Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της RS της Ευρωλίγκας και πλέον κάθε ...